حکیم مهر: رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا گفت: ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بسیار پیچیده است و ترکیب یک هیولای مهار نشدنی را دارد. حاکمیت وظیفه دارد مدیریت کلان مبارزه با بیماری را در کشور به درستی انجام دهد و اوضاع پرندگان حیات وحش را پیگیر باشد تا بیماری از طریق پرندگان مهاجر وارد خاک کشور نشود تا پرندگان پرورشی و بومی را درگیر نکند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «دکتر محمد رضا صفری» رئیس سازمان نظام دامپزشکی در خصوص اقدامات دامپزشکی در رفع مشکلات تولیدکنندگان متضرر اظهار کرد: سازمان دامپزشکی با همکاری معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای بعد از پایان دوره قرنطینه مراکزی که درگیر آنفلوانزا بودند، پاک سازی و بهداشتیسازی مکان را برای جوجهریزی انجام دادند تا خلاء به وجود آمده جبران شود.
صفری در رابطه با اقدامات پیشگیرانه و ضرورت انجام آن توسط تولیدکنندگان و دولت خاطرنشان کرد: پیشگیری از آنفلوانزا تنها وظیفه دولت نیست که همه از آن طلبکار شدهاند. تولیدکنندگان هم باید رعایت موارد بهداشتی و ساختار بیوسکیوریتی در واحد خود را به درستی انجام دهند؛ اعم از خودرو، نیروی کارگری، نهادههایی که وارد میکنند، ضوابط بهداشتی که باید رعایت کنند.
وی افزود: حاکمیت هم وظیفه دارد مدیریت کلان مبارزه با بیماری را در کشور به درستی انجام دهد و مسیر درست را ردیابی کند و اوضاع پرندگان حیات وحش را پیگیر باشد تا بیماری از طریق پرندگان مهاجر وارد خاک کشور نشود تا پرندگان پرورشی و بومی را درگیر نکند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی در ادامه تصریح کرد: این ویروس بسیار پیچیده است و ترکیب یک هیولای مهارنشدنی را دارد و همه دنیا با آن مواجه است. برنامه بسیار فشرده و همکاری بسیار دقیق، به روز و به ثانیه بین ارگانها، تشکلها، تعاونی ها، محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و قوه قضائیه شکل گرفته است و امیدواریم بتوانیم طبق یک برنامه اصولی این بیماری را مهار کنیم.
صفری گفت: ما سالیان سال است که درباره این بیماری هشدار میدهیم. بالاخره در فصل سرما بیماریها بروز پیدا میکنند و مسئله جدیدی نیست و یک نهاد حاکمیتی مانند دامپزشکی وظیفه دارد در خصوص بیماری هشدار دهد. هر سال تاکید بر مراقبتها و پیشگیریها بوده و امسال هم این وظیفه انجام شده بود.
جهاد کشاورزی استانها بخش ترویج و آموزش را به بخش خصوصی واگذار کرده است.مهندسان دامپروری و کشاورزی می توانند با تاسیس شرکت آموزشی ترویجی با جهاد کشاورزی قرارداد همکاری ببندند و در صورتیکه در هیات مدیره شرکت یک دامپزشک حضور داشته باشد می توانند در حوزه دامپزشکی نیز آموزش دهند.
فلذا به مهندسان دامپروری که قصد خدمت واقعی در قبال کسب درآمد دارند پیشنهاد می شود جهت همکاری با دامپزشکان اعلام آمادگی کنند وچه بسا نظام دامپزشکی استانها با وی همکاری کنند.