
حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، در خصوص اظهار نظر مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری در زمینه غیربهداشتی بودن گوشتهای چرخ کرده موجود در بازار، گفت: «هر فراورده خام دامی در هر مکان مجازی که تولید میشود، تحت نظارت دامپزشکی است. این فرآوردهها دارای پروانه، شناسنامه و لیبل بوده و سپس به بازار عرضه میشود.»
«دکتر علیرضا رفیعیپور» افزود: «هر محصولی که لیبل و پروانه بهداشتی داشته باشد، حتماً در مبدا مورد نظارت ما بوده است؛ در محل عرضه نیز که ممکن است میادین میوه و تره بار یا سوپر پروتئینها باشد، همکاران ما رفتو آمد و نظارت میکنند و اگر موردی ببیند که از یک مجرای غیرقانونی و بدون پروانه وارد شده، با آن برخورد میکنند.»
وی با بیان اینکه لیبل روی محصولات به شکل کامل مشخص است، تصریح کرد: «هر محصول شرایط نگهداری، شکل، رنگ، بو، پروانه و مجوز مرکز مجاز برای تولید دارد و مردم اگر به این موارد دقت کنند، میتوانند با خیال راحت از محصول استفاده کنند. با این حال اگر اگر به مشکلی برخورد کردند، با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند.»
وی در پاسخ به چرایی نظارتهای موازی در زمینه خمیر مرغ، خاطرنشان کرد: «قطع به یقین مسئولیت همه محصولات و فراوردههای خام دامی از جمله گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، شیر و ... با سازمان دامپزشکی است که توسط ناظرین بهداشتی دولتی و مسئولین فنی به نحو مطلوب در سراسر ایران انجام میشود. این فراورده خام دامی پروسس میشود که در آنجا دستگاههای مرتبط مانند استاندارد و وزارت بهداشت، مسئول آن هستند و قطع به یقین محصول سالم را خارج میکنند.»
رفیعیپور ادامه داد: «به شکل موردی ممکن است یک محموله در زمان پرورش، تولید، بستهبندی و عرضه آن که یک مسیر طولانی است، یا در ناوگان حمل و نقل و محلهای نگهداری سردخانهها، دچار اشکال شود. ما هر جا احساس کنیم که شرایط محصول مطلوب نیست، آن را از چرخه مصرف خارج میکنیم. وزارت بهداشت و استاندارد هم همین کار را نه در قسمت خام، بلکه در حوزه پروسس و کارخانهجات انجام میدهند.»
وقتی خود سازمان دامپزشکی جهت صدورGMP با افراد مجهول الهویه و معلوم الحال فاقد کارخانه تفاهمنامه امضا می کند نمی شود از سایر ارگانهای دولتی انتظار داشت که در امور مربوط به سازمان دامپزشکی دخالت نکنند.اخیرا هم که به صراحت نظارت بهداشتی و شرعی را نوعی شرارت اعلام کردند که علاوه بر توهین به سازمان دامپزشکی(خصوصی و دولتی) توهین به مصرف کنندگان بود.در چنین شرایطی برای سایر ارگانها چنین تصور می شود که سازمان دامپزشکی ضعیف عمل می کند.
البته در مورد برخی از فرآورده ها هنوز آیین نامه ای تدوین نگردیده است. با توجه به اینکه اخیرا حتی آب پنیر هم وارد می شود و در سطح روستاها و عشایر آب پنیر تولیدی شکل سنتی دارد بجاست که کارشناسان و دانشمندان فرهیخته بهداشت سازمان آیین نامه بهداشتی قره قوروت را تدوین کنند و نیز با توجه به سیاستهای مدیریت سازمان بعضی از آیین نامه ها و دستورالعملها تدوین شده بعضا دستکاری شده و یا اجرا نمی شود که باید شفاف سازی شود(tvn در گوشت چرخکرده،تکلیف گوشت کله گاو،بخصوص گوشت ماده گاو که مدیر کل بهداشت سازمان فرموده بودند که دامپزشکی با نر و مادگی کاری ندارد و فقط در بهداشت دخالت می کند!! و غیره).
سینه خواهم شرحه شرحه از فراق
بله جناب آقای دکتر رفیعی پور درست می فرماید این تکلیف منحصر سازمان دامپزشکی است که اداره دامپزشکی نیز وظیفه عملیاتی کردن این تکلیف را دارد و سازمان باید مواظب تک تک کارکنان خود بویژه روسای دامپزشکی شهرستان ها باشند تا خدای نکرده اونها قاطی خرید و فروش فرآوردههای خام دامی نشوند. که اگر فروشنده و ناظر یکی باشند فاجعه بار خواهد بود. آقای دکتر لطفا این مساله را بطور ویژه بررسی و پیگیری و بصورت جدی برخورد فرمائید.
در این مورد حق با سازمان میادین است.متاسفانه وضعیت گوشت چرخکرده شدیدا ناهنجار است.
آقای دکتر من خودم الان میبینیم تویه تولید تخم مرغ مایع چه به صورت کامل یا زرده یا سفیده و همچنین پودر تخم مرغ کامل زرده و سفیده کلا آرم وزارت بهداشت و استاندارد هست با توجه به اینکه اسمی از دامپزشکی نیست مثلا شرکت تجاری پامین که عرضه تخم مرغ به صورت مایع و پودری در کشور عهده دار هست