کد خبر: ۴۰۳۸۹



مدیر کل دامپزشکی گیلان از کشف و معدوم سازی ۲ هزار قطعه گونه پرنده مهاجر آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و یک هزار و ۲۰۰ قطعه گونه بومی مبتلا به این بیماری در استان خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر سهراب عاقبتی» در جلسه پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فرمانداری بندر انزلی با اعلام این خبر اظهار کرد: استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان مهاجر در معرض خطر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هستند.

وی با اشاره به وجود ۳۵ کانون بومی پرندگان در سطح استان افزود: تا کنون چهار کانون آلوده به این ویروس شناسایی و یک هزار و ۲۰۰ قطعه گونه پرندگان بومی آلوده به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان معدوم شده است.

عاقبتی با اشاره به اینکه تمام واحدهای صنعتی کشتار و پرورش طیور گیلان از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پاک اعلام شده، یادآور شد: تا کنون ۲ هزار قطعه گونه پرندگان مهاجر آلوده به این ویروس در پارک ملی بوجاق شناسایی و معدوم و منطقه بوجاق نیز قرنطینه شد.

وی با اشاره به وجود ۵۲۰ کانون پرندگان بومی مهاجر در کشور تصریح کرد: با وجود اینکه کانون‌های موجود در گیلان توسط نیروهای دامپزشکی، بهداشت و محیط زیست استان به شدت محافظت، رصد و مراقبت می‌شود؛ باید گفت تا اردیبهشت ماه سال آینده احتمال خطر انتقال و شیوع بیماری وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه به دستور رئیس جمهوری موضوع شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از حالت محرمانه خارج شده و مقابله همه جانبه با آن در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: خوشبختانه این بیماری به عنوان بیماری شغلی محسوب شده و بیشتر افراد درگیر با آن کسانی هستند که با پرندگان رابطه شغلی مستقیم داشته و برای عموم مردم نگرانی وجود ندارد.

عاقبتی با بیان اینکه ویروس آنفلوانزای فوق حاد از طریق گوارشی قابل انتقال نیست، گفت: این ویروس در دمای بالای ۶۰ درجه از بین می‌رود و از طریق گوارشی به انسان منتقل نمی‌شود و مهمترین راه انتقال آن، از طریق تماس با پرنده آلوده است .

وی با اشاره به لزوم آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی هرچه بیشتر به مردم خصوصا روستاییان و بومیان حاشیه تالاب‌ها تاکید کرد: با توجه به ممنوعیت شکار پرندگان، همگان باید مراقب باشند تا این بیماری از حیات وحش به گونه‌های بومی و کشتارگاه‌های صنعتی منتقل نشود.

عاقبتی با اشاره به ضدعفونی کالاهای ورودی مرتبط با طیور به استان در منطقه لوشان تاکید کرد: با توجه به حساسیت مقابله با این بیماری و ارائه گزارش‌های روزانه آن به سازمان جهانی بهداشت، در صورتی کشور پاک معرفی می‌شویم که تا ۲۱ روز هیچ کانون آلوده‌ای وجود نداشته باشد و در غیر این صورت، مراودات تجاری و اقتصادی در حوزه‌های صادرات و واردات کالا را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وی با اشاره به لزوم همکاری و تلاش هرچه بیشتر دهیاران، بهورزان و شوراهای اسلامی روستا در اطلاع رسانی بموقع مشاهده ویروس آنفلوانزای فوق حاد تصریح کرد: نخوردن دانه، کز کردن پرنده در یک گوشه، ریزش آب از چشم و نامنظم شدن تنف ، علائم عصبی و پیچش گردن از نشانه‌های ابتلای پرنده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد است که در صورت مشاهده این علایم، باید هرچه زودتر به دامپزشکی اطلاع داده شود.

به گفته مدیر کل دامپزشکی گیلان، در زمان معدوم سازی پرندگان آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان براساس نظر کمیته ارزشگذاری، غرامت طیور معدوم شده از محل اعتبارات ملی سازمان دامپزشکی به صاحبان آن پرداخت می‌شود.

عاقبتی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات قرنطینه‌ای هنگام پرورش طیور و فراهم‌سازی شرایط لازم برای ممانعت از تماس پرندگان بومی با پرندگان وحشی و مهاجر خاطرنشان کرد: به تمام شهروندان اطمینان می‌دهیم که فرآورده‌های تولیدی طیور تحت نظارت دامپزشکی گیلان، بی خطر بوده و مردم می‌توانند با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی گیلان یاد آور شد: سامانه تلفنی ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی گیلان به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت پیام‌ها و گزارش‌های مردم گیلان است و امیدواریم مردم نیز با اطلاع رسانی بموقع، دامپزشکی را در از بین بردن کامل این ویروس از گیلان یاری کنند.

بیماری آنفلوانزای پرندگان (HPAI) Highly Pathogenic Avian Influenza بوسیله ویروس آنفلوانزای A تیپ H5 N1 و H7 و مورد جدید H5N6، در جمعیت حیوانات بخصوص ماکیان ایجاد می شود و می‌تواند به انسان منتقل شود. این ویروس می‌تواند انسان را آلوده کرده و موجب بیماری شدید با میزان مرگ بالا شود و حتی این توانایی را دارد که خود را با انسان تطبیق داده و به عنوان یک عامل بالقوه بیماری زا برای انسان مطرح شود یا با سایر ویروس‌های آنفلوانزای انسانی ترکیب شده و موجب پدیدار شدن یک عامل بیماریزای جدید ‌شود.

در همین راستا اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری واگیر آنفلوانزای پرندگان، شکار هرگونه پرنده آبزی و کنارآبزی را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرده است.


نظر شما
ادامه