محققان با استفاده از روش هضم هوازی در آزمایشگاه، لاشه طیور را در تانکهای مخصوص حاوی آب و میزان کمی از اکسیژن قرار داده و هضم آنها را مورد آزمایش قرار دادند. سپس با انجام تحقیقات بیشتر، این روش در مقیاس فارم نیز مورد قبول واقع شد.
به گزارش گروه بینالملل حکیم مهر، محققان دانشگاه آیووا با انجام و تکمیل یکسری آزمایشات کلیدی، راه حل جدیدی جهت دفع لاشه حیوانات در پی وقوع همهگیری و شیوع بیماریها در دام، طراحی نمودند. با استفاده از این روش کمک بزرگی به تولیدکنندگان در مواقع اورژانسی شیوع بیماری میشود. به عنوان مثال در زمان شیوع بیماری آنفلوانزای پرندگان، معضل دفع میلیونها قطعه مرغ حل خواهد شد.
«جاسک کوزیل» استادیار دانشگاه آیووا، میگوید: هر ساله در سرتاسر دنیا شاهد شیوع بیماریهای مختلف در میان دامهای اهلی هستیم. البته علاوه بر شیوع بیماریها، در مواقع وقوع حوادث طبیعی نظیر سیل، زلزله و آتشسوزی نیز نیازمند به دفع لاشههای بی شماری خواهیم بود که هماکنون به طریق معمول دفن لاشهها صورت میپذیرد.
کوزیل و تیم تحقیقاتی وی در مطالعه منتشر شده اخیر در مجله علمی Waste Management، روشی را در جهت کمک به تولید کنندگان و پروش دهندگان دامهای اهلی، طیور و تخممرغ، در مواجهه با بحرانهایی که منجر به افزایش مرگ و میر ناگهانی حیوانات خواهد شد، ابداع نمودند.
این روش ابداعی در راستای بهبود معدوم سازی لاشهها در مزرعه جهت تعداد لاشهها در حجم بالا با هزینهای پایین و توانایی از بین بردن لاشهها در جهت جلوگیری از انتشار بیماریهای منتقله از طریق هوا بسیار کاربردی خواهد بود.
همانطور که میدانیم، روش دفن لاشهها باعث ایجاد آلودگی منابع آبی با مود شیمیایی و بیولوژیک خواهد شد و بسیاری از مناطق جهت مدفون نمودن لاشهها مناسب نیست؛ همچنین لاشههای دفن شده به کندی تجزیه میشوند و سالها به طول میانجامد.
برای غلبه با این مشکلات، دانشمندان با استفاده از روش ترکیبی هوازی در یک تانک مخزن حاوی لاشه مرغ کامل، آب و میزان کمی از اکسیژن که گاهی اوقات به میزان صفر کاهش مییابد، روش فوق را ابداع نمودند. با استفاده از این روش 95 درصد لاشه طی 13 روز کاملاً تجزیه خواهد شد.
کوزیل میگوید: نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که میزان کم اکسیژن هوا، تجزیه لاشه را به میزان قابل توجهی سرعت میبخشد. آب و هوای موجود در مخزن، محیط ایدهآلی را برای عملکرد باکتریها ایجاد می نماید تا به سرعت لاشه را تجزیه نمایند. این روش ترکیبی، دو پاتوژن شایع در طیور یعنی سالمونلا و استافیلوکوک را نیز از بین خواهد برد. همچنین باعث کاهش تولید گازهای بدبوی ناشی از دفن لاشهها میگردد.
منبع: phys.org و news.iastate.edu