کد خبر: ۴۱۱۷

حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی خراسان رضوی، خراسان شمالی و جوین

 

توصیه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی به خیرین در آستانه عید قربان :

دام زنده را از مراکز مجاز تهیه کنید

 

اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی از خیرین و نیکوکاران استان خواست تا دام زنده مورد نیاز خود را جهت ذبح در عید قربان، از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی این اداره کل، با اعلام مطلب فوق، افزود: جهت حفظ سلامتی شهروندان، با همکاری سازمان میادین شهرداری مشهد در سطح شهر،5 مرکز جهت عرضه دام زنده با نصب پرده مشخص شده است که توصیه می شود با توجه به حضور نماینده دامپزشکی در این میادین، شهروندان دام مورد نیاز خود را از این اماکن تهیه کنند.

دکتر احمد شریعتی خطاب به نیکوکاران اظهار داشت: با توجه به احتمال بروز برخی بیماری های مشترک از تماس مستقیم با دام زنده اجتناب نموده و هنگام خرید دام زنده دقت کنند.

وی در خصوص علائم سلامت دام زنده یادآور شد: هرگونه ریزش بزاق و اشک و ترشحات چرکی از چشم و دهان، از علائم بیماری دام می باشد.

وی در ادامه افزود: لنگش، لاغری مفرط، چشم های گود افتاده، اسهال، ادرار خونی، کوبیدن سر به اجسام سخت، دلائل و علائمی از بیماری می باشد که لازم است این گونه دام ها نیز خریداری نشوند.

سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، خاطرنشان ساخت: شهروندان از خرید دام هایی با علائم ریختگی پشم که دلیل بر بیماری قارچی-انگلی است نیز باید پرهیز کنند. وی در تکمیل توضیحات خود عنوان داشت: البته قابل مصرف بودن گوشت و آلایش حاصله با توجه معاینات پس از کشتار ممکن می گردد.

شریعتی افزود: دامپزشکی متولی بهداشت و سلامت دام و درنهایت تامین کننده و تضمین کننده سلامت فرآورده های خام دامی است که تمامی تلاش های این نهاد درجهت ارتقای بهداشت عمومی و تامین امنیت غذایی است و شرط تحقق این مهم، همکاری شهروندان در جهت اجرا و بکارگیری دستورالعمل های دامپزشکی است.

وی از کلیه شهروندان و خیرین خواست تا با توجه به مخاطرات کشتار دام خارج از کشتارگاه و در منازل و معابر عمومی که خطر انتقال بیماری های خطرناک و مهلکی نظیر تب کریمه-کنگو، سیاه زخم، تب مالت و ... را افزایش داده و علاوه بر موارد یادشده، آلودگی زیست محیطی را در نیز در بر داشته و باعث آزار و اذیت سایر شهروندان خواهد شد پرهیز کنند.

 

---------------------------------------

 

‌به مناسبت عید قربان صورت می‌گیرد؛
بجنورد // فعالیت 97 اکیپ در دامپزشکی خراسان شمالی


معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی از فعالیت 97 اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی این استان همزمان با عید قربان خبر داد.   
حمید رمضانی در نشست هماهنگی ساماندهی دام قربانی در روز عید سعید قربان که با حضور نمایندگان ادارات ذیربط برگزار شد،گفت: تمام کشتارگاه‌ها، دامداری در طول روز عید قربان در سطح خراسان شمالی فعال بوده و از ساعت 6 صبح تا 13 خدمات رایگان به شهروندان سطح استان ارائه خواهند کرد.

وی با بیان اینکه 9 کشتارگاه در این روز برای خدمات ذبح دام فعال خواهند بود، افزود: با هماهنگی که با شهرداری انجام شده است، حدودا در هر شهرستان دو تا سه میدان موقت عرضه دام خارج از اماکن زیست انسانی در نظر گرفته شده که کارشناسان دامپزشکی 48 ساعت قبل از عید قربان در این مراکز مستقر و نسبت به بازرسی‌های قبل از کشتار و همچنین تایید سلامتی دام‌های قربانی در این روز اقدام می‌کنند.

رمضانی تصریح کرد:  تمام دام‌هایی که تاییدیه سلامت می‌گیرند، با نصب یک تگ بهداشتی در گردن مشخص می‌شوند.

وی اظهار داشت: در این روز 97 اکیپ دامپزشکی در تمام میادین شهرها و ادارات دامپزشکی به صورت ثابت و سیار مستقر و خدمات دامپزشکی به صورت رایگان ارائه می‌کنند.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در این ارتباط با هلال احمر نیز برای نصب چادرها و بهره‌وری از نیروهای هلال احمر جهت اطلاع‌رسانی کمک گرفته می‌شود.

وی تاکید کرد: با تدابیری که با شهرداری‌ها و نیروی انتظامی و دادستانی صورت گرفته، مراکز خرید پوست قربانی ساماندهی شده، صرفا عوامل خرید پوست در این مکان‌ها با رعایت مسائل بهداشتی می‌توانند نسبت به خرید پوست اقدام کنند.

 

------------------------------------------------

 

مدیر جهاد کشاورزی جوین خواستار شد:
نیازهای دامپزشکی تأمین شود


مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: شهرستان جوین خواستار تامین نیازهای شبکه دامپزشکی برای مبارزه بیشتر با بیماری‌های دامی است.

جواد ایزدیان اظهار داشت: دامپزشکی یکی از شاخه‌های علوم زیستی است که دانشمندان و پژوهشگران زیادی را در سراسر دنیا مشغول مطالعات گسترده و عمیق کرده است و توجه به اهداف و کارکردها و فلسفه وجودی دامپزشکی را نه ‌‌تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر سلامت انسان و بهداشت جامعه بسیار مهم ارزیابی کرد.
وی گفت: علم دامپزشکی با عبور انسان نخستین از حالت شکارچی به کشاورز متولد شد و هم‌زمان با رواج اهلی کردن حیوانات، دامپزشکی اهمیت بیشتری یافت.
مدیر جهاد کشاورزی جوین با اشاره به اینکه توجه به این علم برای تأمین سلامت جامعه ضروری است تصریح کرد: علم دامپزشکی حوزه‌های گوناگون و وسیعی در زیر شاخه خود دارد و مباحث مختلف از سلامت دام‌ها گرفته تا جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و هم‌چنین کنترل کیفیت تولید شیر، گوشت و دیگر فرآورده‌های دامی از وظایف دیگر علم دامپزشکی است.
وی تصریح کرد: اهمیت این مقوله وقتی آشکار می‌شود که بدانیم امروزه بیش از 400 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده است این بیماری‌ها علاوه بر ایجاد خسارت سنگین اقتصادی ممکن است خطرات مهلکی را برای جوامع انسانی به بار آورند و حدود یک سوم از بیماری‌های عفونی انسان از دسته بیماری‌های مشترک است.

 

 

نظر شما
ادامه