کد خبر: ۴۲۸۲۴
تعداد نظرات: ۳ نظر



مسئول بسیج مهندسین کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سوپرمارکت‌ها مجاز به فروش شیر فله‌ای نیستند گفت: مسئولان متولی در استان باید در زمینه نظارت بر عرضه شیر فله‌ای ورود جدی پیدا کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از بسیج، نظارت بر سلامت محصولات کشاورزی و دامپروری از اهمیت زیادی برخوردار است چون موجب تأمین امنیت غذایی مردم می‌شود.

مطالبه مردم از مسئولین این است که توجه جدی به موضوع مهم امنیت غذایی در استان داشته باشند.

متأسفانه در استان ما که محروم است اضافه کردن تخت بیمارستان شهرت و عملکرد شده است و در این استان به این کوچکی که روز به روز پزشکان در حال افزایش هستند صف بیماران ما کم نشده است.

یکی از اقلام خوراکی موجود در سبد غذایی خانواده‌ها شیر است که مصرف آن بسیار سفارش می‌شود.

شیر فله ای مورد استقبال بیشتر خانواده‌ها قرار دارد اما این سؤال مطرح است در صورتیکه هیچ گونه نظارتی وجود ندارد؛ چطور از سلامت شیر فله‌ای درب مغازه‌ها و سوپر‌مارکت‌ها اطمینان پیدا کنیم؟

«جویبان» مسئول بسیج مهندسین کشاورزی استان با بیان اینکه بر عرضه شیرخام در سوپر‌مارکت‌ها نظارت جدی صورت نمی‌گیرد گفت: واحدهای بزرگ شیر خام را فرآوری می‌کنند یا به واحدهای بزرگ فرآوری می‌دهند اما واحدهای کوچک به سوپر مارکت‌ها می‌دهند که مجاز به فروش شیر فله نیستند و نظارت بر آنها صورت نمی‌گیرد.

مسئول بسیج مهندسین کشاورزی استان افزود: طبق آیین نامه اجرایی نظارت دامپزشکی تا مرحله‌ای که شیرخام است نظارت برعهده دامپزشکی و بعد از فرآوری نظارت برعهده دانشگاه علوم پزشکی است.

جویبان با بیان اینکه مسئولین بر این مسئله اشرافیت دارند اما درصدد چاره‌اندیشی و حل مشکل برنمی‌آیند و به یکدیگر پاس می‌دهند اظهارکرد: دامپزشکی و علوم پزشکی استان اختلاف نظر دارند که اگر عرضه شیر فله‌ای در سوپرمارکت‌ها را بتوان کنترل کرد آیا علوم پزشکی فروش پنیر، ماست و سایر فرآورده‌های شیر که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود را تایید می‌کند؟

وی تصریح کرد: در جلسه شورای قشر، مسئولین دامپزشکی سلامت شیر فله‌ای بعد از 20 دقیقه جوشاندن را تأیید اما مسئولین علوم پزشکی سلامت شیر پاستوریزه را تأیید می‌کنند. این آسیبی است که سلامت جامعه را تهدید می‌کند.

جویبان اظهار داشت: مسلم است که گاوداری‌ها و دامداری‌های سنتی شیر خود را به سوپر‌مارکت‌ها می‌فروشند.

وی افزود: در صورتیکه دام از نان کپک زده یا علوفه آلوده تغذیه کند احتمال وجود آلودگی به خصوص سم آفلا توکسین در شیر بسیار افزایش می‌یابد و حتی در اثر پاستوریزاسیون شیر از بین نمی‌رود.

مسئول بسیج مهندسین کشاورزی استان با تأکید بر اینکه مسئولان متولی در استان در این خصوص ورود جدی پیدا کنند اظهارداشت: سرپرمارکت ها مجاز به فروش شیر فله ای نیستند.

وی با طرح راهکار حل این مشکل گفت: باید تنها فروشگاه‌های کد‌دار تحت نظارت دامپزشکی مجاز به فروش شیر فله‌ای باشند و مورد تایید سازمان غذا و دارو و دامپزشکی باشند.

با توجه به اینکه آیین‌نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی در سال 87 به تایید ریاست جمهوری رسیده این امر را لازم الاجرا دانسته و اعلام کرده به منظور اعمال نظارت بهداشتی دامپزشکی و اجرای مقررات بهداشتی، تولید و تضمین کیفیت بر اساس سامانه‌های بین‌المللی از طریق صدور پروانه و مجوز‌های لازم، بازرسی توسط سازمان و کنترل بهداشتی توسط مسئولین فنی و بهداشتی به مورد اجرا گذاشته شده است.

طبق این آیین‌نامه در مراکز نگهداری و پرورش دام و کارخانه‌های تولید خوراک دام، کشتارگاه‌ها، کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و مراکز تولید، تهیه، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی دامپزشکی موظف به نظارت شده است.

متأسفانه در استان ما در این زمینه کوتاهی شده است.



انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
پسر زاگرس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۴
0
0
سلام.متاسفانه عدم شجاعت مسئولان دامپزشکی ،باعث پایین آمدن شان و ارزش دامپزشکی شده،این مساله باید خاتمه پیدا کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
0
0
خوب
اینجا متاسفانه دامپزشکی استان غیر اصولی و غیر علمی عمل می کند!

آلودگی شیر اولا فقط میکربی نیست که با 20 دقیقه جوشانیدن آنهم بدون هم زدن دائم شیر در حین حوش خوردن به دلیل خطر مخفی شدن بروسلا در لابلای پروتئین سازنده کف سطحی شیر که حالت حفاظتی برای میکرب دارد، از بین برود!

ضمن اینکه به دلیل بی مبالاتی و عدم آگاهی مردم عادی از قدرت بسیار بالای عفونت زایی بروسلا، ممکن است از گاودادی تا مغازه تا میز آشپزخانه تا قابلمه شیر ،
خطر انتشار و پخش شدن شیر آلوده در محیط زندگی و آشپزخانه وجود داشته باشد!

از طرف دیگر باقیمانده های داروهای دامپزشکی از جمله هورمون های استروژن و کورتیکواستروئیدها، آنتی بیوتیکهای خطرناک و داروهای ضد تک یاختگان از جمله بوپارواکون؛ همگی می توانند سلامت جامعه را به خصوص جنین های در حال رشد مادران باردار، نوزادان و کودکان بیگناه را به خطر اندارند!!!

چگونه دامپزشکی استان این نکات بدیهی و روشن تر از خورشید را در نظر نمی گیرد!

متاسفانه مشاهده می شود که دیدگاه تجاری و تولیدمحور جهادکشاورزی تا چه حد موجب انحطاط دامپزشکی شده است؟!!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
0
0
چه کسی گفته شیرباید20دقیقه جوشانده شود؟شیری که 20دقیقه جوشانده شده دیگرتقریباپروتئین نخواهدداشت ودراین مئت تمام پروتئینهایش ازبین میروند
نظر شما
ادامه