کد خبر: ۴۲۹۴۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
دانشیار دانشکده کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات تهران:
«دکتر حامد اهری» افزود: ورود در این زمینه مشروط به این است که ایمنی غذایی را حفظ کنیم؛ بسته‌بندی نانو نباید هیچ مخاطره‌ای برای کشورهای مصرف کننده داشته باشد ...
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «امروزه استفاده از فناوری‌های نوین نانو در حوزه کنترل کیفیت صنایع غذایی رشد بسیار چشمگیری داشته و در گرایش های متعددی از جمله تشخیص سموم میکروبی مواد غذایی از طریق نانو زیست حسگرها، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی از طریق پوششهای بسته‌بندی نانورس و نانو نقره و همچنین در زمینه تغییر برخی از خواص مشمئزکننده ارگانولپتیکی همچون طعم، رنگ و بو  مخصوصاً در فرآورده‌های آبزیان نقش بسیار مهمی را ایفاد نموده به طوری که استفاده از این فناوری با سرعت بسیار زیادی در حال رشد و توسعه است.»

این را دانشیار و عضو هیأت علمی دانشکده علوم کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران بعد از جلسه سخنرانی در فرهنگستان علوم به حکیم مهر می‌گوید. از نظر «دکتر حامد اهری» شرایط برای ورود بسته‌بندی نانو به بازار آماده است و تنها باید پروتکل‌های خود را از طریق کمپانی‌های تولید کننده طی کند تا مجوز آن صادر شود.

حکیم مهر: ارزیابی شما از روند و شرایط فعلی بسته‌بندی مواد غذایی در ایران چیست؟

بسته‌بندی مواد غذایی در ایران بسیار مناسب است و هیچ مشکلی ندارد. ما در زمینه نانو پکیجینگ فقط در فاز تحقیقاتی هستیم و در فاز تجاری آن هیچ کاری انجام نشده است و جای این را دارد که مانند خیلی از کشورهای دیگر بتوانیم در این زمینه ورود کنیم، مشروط به اینکه ایمنی غذایی را حفظ کنیم. بسته‌بندی نانو نباید هیچ مخاطره‌ای برای کشورهای مصرف کننده داشته باشد.

حکیم مهر: آیا این مساله امکان‌پذیر است؟

بله. بسته‌بندی نانو درجه‌بندی دارد و براساس نوع روش تولید، نوع پارتکیل‌ها و ... می‌توان آن را پیگیری کرد.

حکیم مهر: اگر از نظر شما بسته‌بندی مواد غذایی در ایران هیچ مشکلی ندارد، پس چه لزومی هست که وارد حوزه نانو شویم؟

به سه دلیل؛ دلیل نخست افزایش زمان ماندگاری این نوع بسته‌بندی است. دلیل دوم به خاطر وجود پیشروی همگام با مارکتینگ جهانی و دلیل سوم ارتقای خصوصیاتی مثل طعم، بو، مزه و رنگ در مواد غذایی است. خیلی از پوشش‌های بسته‌بندی می‌تواند بوی بد میگو، مرغ و ... را اصلاح کند.

حکیم مهر: فرمودید که هم‌اکنون در فاز تحقیقاتی نانوپکیجینگ هستیم. چقدر می‌توانیم امیدوار باشیم که این پروژه را به صورت عملیاتی وارد بازار کنیم؟

پروژه آماده است و باید پروتکل‌های خود را از طریق کمپانی‌های تولید کننده طی کرده و بتواند مجوز اخذ کند.

حکیم مهر:‌ آیا تولید بسته‌بندی نانو در صنایع غذایی، به لحاظ اقتصادی، توجیه دارد؟

بله. در تولید انبوه هیچ مشکلی از نظر اقتصادی ندارد.

حکیم مهر: ظاهر این نوع بسته‌بندی به چه شکل است؟ آیا جذابیتی برای ارائه به بازار دارد؟

بله. جذاب است. در واقع می‌توان گفت که مشابه پوشش‌های دیگر است. رنگ آن کمی تیره‌تر و مایل به کرم است.

حکیم مهر: به‌عنوان حرف آخر...

اینکه همکار طرح بنده آقای «دکتر سید امیرعلی انوار» استادیار دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی بودند.

حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
 
 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
0
4
استفاده از مواد نانو در بسته بندی مواد غذایی برابر ضوابط اتحادبه اروپا ممنوع است.
درست مشابه محصولات تراریخته مبهم است
حسن
|
Germany
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
0
3
یه نفر از آقای دکتر اهری بپرسن چجوری تو این سن دانشیار شدن، ..................
نظر شما
ادامه