حکیم مهر: مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور، گفت: اگر به دلایلی همچون تحریمها واردات واکسن آنفلوآنزای پرندگان تحقق پیدا نکند، برای سال 98 تلفات سنگینی خواهیم داشت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «دکتر علیرضا اکبرشاهی»، از وجود 48 کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از ابتدای سال جاری تاکنون در کشور خبر داد.
وی بخش عمده این درگیری را در فروردین و اردیبهشت ماه اعلام کرد و گفت: میزان شیوع این بیماری انفجاری نبوده و تنها 48 کانون تا به امروز شناسایی شده است.
وی بیشترین درگیری را مربوط به اصفهان دانست و افزود: استانهایی مانند البرز، آذربایجان غربی، لرستان، تهران و یزد نیز به صورت محدود با این بیماری درگیر بودهاند.
اکبرشاهی میزان تلفات این بیماری را یک میلیون و 145 هزار قطعه پرنده عنوان کرد و اظهار کرد که حجم عمده این تلفات مربوط به ادامه موج سال گذشته بوده است.
وی در خصوص تزریق واکسن برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: در حال حاضر چندین سال است که طرح واکسیناسون پرندگان برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزا در کشورهایی مختلف از جمله آمریکا و کشورهای اطراف در حال اجرا است که تا به الان اثربخشی خوبی از خود نشان داده است.
وی در مورد فعالیت پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور از جمله تزریق واکسن برای پیشگیری گفت: طبق برنامه از تیرماه سال جاری تزریق واکسن آغاز شده است. تا به الان ۱۰ میلیون دز واکسن آنفلوآنزای پرندگان به طور رسمی وارد کشور شده که این میزان برای 3 میلیون و 700 هراز قطعه پرنده است که باید برای پرندگان طی دو نوبت و برخی پرندگان طی سه نوبت تزریق شود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور افرود: طبق برنامه هدفگذاری شده، باید تا اواسط شهریورماه سال جاری 80 درصد از جمعیت هدف در 12 استان پرتراکم پوشش داده شود. اگر این هدف با موفقیت اجرا شود، برای سال 97-98 انفجار و طغیان آنفلوآنزای پرندگان را نخواهیم داشت و یا خیلی بسیار کمتر خواهد بود.
اکبرشاهی با بیان اینکه مجور واردات 160 تا 170 میلیون دز واکسن گرفته شده است، عنوان کرد: در حال حاضر 10 میلیون دز وارد و 10 میلیون دز دیگر در گمرک است که ظرف یک الی دو روز آینده ترخیص خواهد شد؛ همچنین 30 میلیون دز دیگر نیز ظرف هفته آینده وارد کشور خواهد شد.
وی با توجه به اقدامات سازمان دامپزشکی کشور ابراز امیدواری کرد و گفت: در حال حاضر سازمان دامپزشکی کشور مجوز واردات واکسنها را صادر کرده است، بحث بعدی مربوط به واردات واکسنها توسط بخش خصوصی میشود؛ با توجه به تحریمها و مشکلات تخصیص ارز، امیدوارم هرچه سریعتر واکسنها به کشور وارد شود.
این مقام مسئول هشدار داد: اگر به دلایلی همچون تحریمها و یا عدم تخصیص ارز، این امر تحقق پیدا نکند و پرندگان به موقع واکسیناسیون نشوند، برای موج سال 97-98 تلفات سنگینی خواهیم داشت.