کد خبر: ۴۳۶۶۹
تعداد نظرات: ۶ نظر
 

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه ماهی سالمون در ایران تولید نمی شود، گفت: آنچه که در بازار با عنوان این ماهی اسم برده شده، همان قزل آلای ایرانی است که به دلیل شباهت رنگ گوشت آن با سالمون نروژی با قیمت های بالاتری فروخته می شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، در سال های اخیر نوعی ماهی با عنوان «سالمون ایرانی» یا به عبارتی قزل آلای حاوی رنگدانه به صورت فیله در بازار فروخته می‌ شود؛ تفاوت رنگ گوشت آن با دیگر ماهیان ایرانی سبب شد تا در هفته های اخیر در فضای مجازی خبرهایی درباره استفاده از رنگ های مجاز برای تغییر رنگ گوشت آنها منتشر شود و عده ای عنوان کردند که سودجویان به دلیل گران بودن ماهی سالمون نروژی، ماهی قزل آلا را با استفاده از رنگدانه ها، به نام سالمون ایرانی می فروشند.

بلامانع بودن مصرف رنگ های گیاهی مجاز در پرورش ماهی قزل آلا

«دکتر علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این باره اظهار داشت: مصرف قزل آلای حاوی رنگ های خوراکی مجاز گیاهی از نظر بهداشتی مشکلی ندارد و تحت نظارت این سازمان است اما حقوق مصرف کنندگان درباره نامگذاری این نوع از ماهی باید رعایت شود.

وی اظهارداشت: رنگ بدن ماهی و میگو ویژگی بسیار مهمی برای این دو محصول به شمار می آید به همین دلیل در برخی مواقع مشاهده می شود که از مواد رنگ زا «کاروتنوئیدها» در خوراک این گونه از آبزیان مورد مصرف قرار می گیرد که رنگ ماهی را صورتی رنگ می کند.

به گفته وی، با توجه به خصوصیت رنگدانه های کاروتنوئیدی، پرورش دهندگان ماهی قزل آلا که اقدام به پروار ماهی در وزن های بالا می کنند، در انتهای دوره پرورش از این رنگدانه ها که به صورت مجاز در کارخانجات خوراک آبزیان به خوراک افزوده می شود، استفاده می کنند که باعث تغییر رنگ گوشت و فیله ماهی قزل آلا می شود.

وی افزود: در مراکز عرضه باید بین قزل آلا و ماهی سالمون تفکیک قایل شوند و مصرف کننده باید بداند که چه نوع ماهی مصرف می کند بنابراین استفاده از عبارت هایی نظیر سالمون ایرانی برای قزل آلاهای یاد شده اشتباه است و می توان از عناوین دیگری که نشان دهنده گونه قزل آلا باشد، استفاده کرد.

رفیعی پور افزود: دو گونه مهم پرورشی ماهی قزل آلا و ماهی سالمون از خانواده آزادماهیان هستند که این گونه ارزشمند قزل آلا در کشور ما به وفور پرورش می یاید.

«ایران یکی از تولید کنندگان بزرگ ماهی قزل آلا آب شیرین در دنیا است که سالانه بالغ بر 160 هزار تن از این ماهی را تولید و بخشی از آن به کشورهای هدف صادر می شود».

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: گوشت ماهی قزل آلای صورتی مورد تایید این سازمان بوده و تولید هرگونه ماهی و آبزیان در مراکز پرورش مجاز با نظارت سازمان دامپزشکی به طور قطع سالم، کیفی و بهداشتی است و مردم برای مصرف آن نباید نگرانی داشته باشند.

وی اظهار داشت: حتی برخی محصولات کشاورزی همچون گوجه فرنگی که دارای رنگدانه حاوی آنتی اکسیدان است، در کارخانجات خوراک آبزیان به پودر تبدیل می شود که می تواند موجب تغییر رنگ در گوشت نهایی ماهی و ماندگاری محصول نهایی شود.

رفیعی پور گفت: نظارت های تخصصی دامپزشکی توسط ناظران این سازمان در همه ابعاد از مزرعه تا سفره مردم اعمال می شود.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، هرچند نظارت ها از مراکز تولید، بسته بندی و عرضه ماهی و آبزیان در فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های عرضه فرآورده های خام دامی انجام می شود اما نیاز است که مردم در کنار سازمان دامپزشکی خود در هنگام خرید به قوام، رنگ و بو ماهی و دیگر آبزیان توجه و نظارت داشته باشند.

وی افزود: تمامی فرآورده های خام دامی تولید داخل و وارداتی دارای کدرهگیری، برچسب مشخصات پروانه بهداشتی دامپزشکی هستند به طوری که از مبدا تا مقصد مورد کنترل قرار دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از مردم خواست تا برای اطمینان داشتن از خرید ماهی و دیگر آبزیان کدرهگیری روی محصول را به شماره 30008903 پیامک کنند تا از مبدا تولید تا عرضه پایانی محصول اطلاع حاصل کنند.

وی تغییر نام ماهی و عرضه آن با قیمت های نامتعارف را یک تخلف تعزیراتی دانست و افزود: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در تولید ، پرورش، بسته بندی و عرضه این محصولات شکایات خورد را به سامانه 1512 سازمان دامپزشکی کشور و 124 سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کنند تا با متخلفان برخورد قانونی شود.

 
 
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
0
0
ماهی سالمون نداریم قزل آلا بوده!
تب برفکی نداریم اکتیما بوده!
فروش مجوز حمل دام نداریم تکذیب میکنم!
........................
عمرا اگه حکیم مهر اینا منتشر کنه
روح اله فرهی مدیر عامل اتحادیه سراسری ماهیان سد ابی
|
France
|
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
0
0
بدینوسیله از جناب اقای دکتر رفیعی پور ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور برای توضیحات خوب و کامل که باعث شفاف سازی و ایجاد آرامش و اطمینان برای مصرف کنندگان و تولید کنندگان درستکار گردیدند تشکر مینمائیم . تولید کنندگان ماهی قرل آلا مثل سایر تولید کنندگان کشور از اقشار زحمت کش و دلسوز و علاقمند این کشور هستند و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور به تولید ماهی مورد نیاز کشور با کیفیت قابل قبول در این شرایط ویژه که دشمنان خارجی تحریم های ظالمانه را بر کشور ما تحمیل نموده اند ادامه خواهند داد. فرهی مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی
ناشناس
|
India
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
0
0
تغییر نام روی بسته ماهی تعزیراتی و بهداشتی است.هرگونه تغییر در لیبل تخلف بهداشتی محسوب می شود.اگر اینطور است روی بسته های گوشت(الاغ،اسب،ماده گاو و غیره) برچسب گوشت بزنید.بد نیست آیین نامه های خودتان را مطالعه فرمایید.
رییس جان! هرگونه مغایرت لیبل بسته بندی با محتویات آنها تخلف بهداشتی است.با این صحبتها دست متخلفان را باز نکنید و به تعزیرات پاس ندهید.ماهی داریم که ۹ ماه تاریخ انقضا دارد و ماهی یکسال.
فکر کنم از بخش بهداشتی مشاوره گرفته اید که هرگونه نقد کارهای اینها مساویست با”مگر امام زمان شده ای؟”
آن مرحوم رفت تا به تکنیکهای تله پاتی اش برسد اما رفقای همفکرش هنوز در بخش بهداشت مدافع حقوق متخلفان هستند.
کمی تفکر و‌مطالعه قبل از اعلام بدک نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
0
0
سنگدان و گوشت ماده هم خوراکی است .اگر تخلف تعزیراتی است چرا به واحدهای عرضه و رستورانها گیر می دهید که چرا به گوشت چرخکرده تان سنگدان اضافه کرده اید؟!!
بهداشتی است و فقط تغزیراتی تخلف کرده است که لابد اونهم به تعزیرات ارتباط دارد نه به دامپزشکی.
یعنی هیچی دیگه!!!
بخندیم یا گریه کنیم؟!!!!!!!
ایرانی دلسوز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
0
0
پیشنهاد می شود رییس محترم سازمان یکبار بصورت آزمایشی با 1512 تماس بگیرند و نتیجه کار را ببینند.
دامپزشکان دلسوز مردم منتظر ایجاد اتاقهای گفتگوی حکیم مهر هستند تا خود مردم را به زبان ساده آموزش دهند.این عمل باعث می گردد تولیدکنندگان واقعی کارشان گسترش پیدا کنند و متخلفین هم از صحنه حذف گردند و نیز کارشناسان محترمیکه یک قرن در بخش بهداشت کار کرده اند به مشاغل اختصاصی خود رسیدگی کنند از جمله تله پاتی و اطلاعات عملیات بازی،مشاوره و طراحی واحدهای تولیدی،نقشه کشی و لابی زنی جهت صدور پروانه با نقشه های مورد دار،تجارت و خرید و فروش،مشاوره و لابی زنی در امور ممیزی و صدور گواهیهای استاندارد و سایر موارد اقتصادی
کار باید ریشه ای و اصولی انجام گیرد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
0
0
با تکیه بر صحبتهای دکتر رفیعی پور از این به بعد آزمایشات مربوط به آنالیز مواد موجود در خوراک دام و پودر استخوان باید حذف گردد و صرفا میکربی و قارچی آزمایش شود.هرگونه دخالت در میزان پروتئین و‌چربی و غیره مربوط به تعزیرات است و سریعا باید بهداشت سازمان نسبت به ابلاغیه اصلاحی مربوط به لیبلهای خوراک دام و طیور و آبزیان و پودر استخوان‌ و گوشت اقدام نماید.همینکه نوشته شود خوراک دام کفایت کند و‌دامداران و‌ مرغداران و آبزی پروران‌ محترم هم به تعزیرات شکایت کنند.
بعضی متخلفین هم که‌ خاک رس به محصولاتشان اضافه می کنند،خاک رس را پاستوریزه کنند تا محصولات خروجی از لحاظ میکربی و قارچی مشکل نداشته باشد.
صحبتهای دکتر رفیعی پور و بخش بهداشت سازمان یک انقلاب بزرگی در جهت حمایت از متخلفین ایجاد خواهد کرد و اگر به دارو و واکسن کشیده شود قطعا هم ردیف ژاپن خواهیم شد.مثلا بجای‌واکسن از آب مقطر اضافه شود به دامپزشکی ارتباط ندارد و یا بجای دارو گچ باشد مربوط به تعزیرات است.فقط میکرب نداشته باشد تازه اگر داشته باشد هم قابل حل است.
جای تبریک دارد
نظر شما
ادامه