کد خبر: ۴۳۸۹۲



مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: طرح پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با هدف رهگیری تیپ‌های مختلف ویروس این بیماری در بین پرندگان آبزی بومی استان آغاز شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، «دکتر امیر حسین بهداد» مدیر کل دامپزشکی استان در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر صدا و سیمای آذربایجان شرقی، اعلام کرد: طرح پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستاها و تمامی بازارچه‌های فروش پرندگان و با هدف رهگیری تیپ‌های مختلف ویروس این بیماری در بین پرندگان آبزی بومی استان از 5 شهریور آغاز و تا 11 شهریورماه ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: در این طرح 73 نفر از کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان و شهرستان‌ها نمونه برداری سواپ از پرندگان آبزی بومی شامل غاز و اردک را انجام داده، که پس از انجام آزمایشات تخصصی بیولوژی مولکولی بر روی نمونه‌های اخذ شده، کارشناسان آزمایشگاههای دامپزشکی به ردیابی ویروس H5،H7 و H9‌ خواهند پرداخت.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی در خصوص نحوه انتقال این بیماری گفت: وجود بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورهای جهان، وجود آلودگی و گردش تیپ های مختلف ویروس آنفلوانزا در طیور بومی و وحشی کشور خطر شیوع این بیماری را افزایش می‌دهد و همه ساله با مهاجرت پرندگان مهاجر، احتمال شیوع این بیماری در بین طیور پرورشی وجود دارد.

دکتر بهداد اعلام کرد: در این میان ممکن است پرندگان آبزی بومی در صورت آلوده شدن از طریق مجاورت با پرندگان مهاجر بیمار شده و ویروس را تکثیر و دفع کنند که در این صورت باعث انتشار فعال عامل این بیماری خواهند شد.

وی افزود: در صورت وقوع چنین اتفاقی، احتمال انتقال بیماری به طیور صنعتی بسیار بالا رفته و صنعت مرغداری به صورت جدی تهدید خواهد شد لذا لازم است با اجرای طرح‌هایی نظیر طرح پایش هدفمند آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، از وجود و عدم وجود تحت تیپ‌های فوق به طور مستمر آگاه بوده و به موقع اقدام لازم را انجام داد.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی از تمامی مرغداران و روستائیان و تمامی کسانی که اقدام به نگهداری، پرورش و خرید و فروش پرندگان می‌کنند خواست تا توصیه‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای اداره کل دامپزشکی استان را جدی بگیرند و خصوصاً در بحث ورود و خروج خودروها به محوطه مرغداری و همچنین درزگیری کامل سالنهای پرورشی جهت جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به داخل محوطه نگهداری طیور اهلی یا پرورشی موارد توصیه شده را رعایت کنند.

دکتر بهداد در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به بررسی‌های به عمل آمده در سال جاری، تا کنون موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده است.


 










نظر شما
ادامه