کد خبر: ۴۳۹۰۴
تعداد نظرات: ۳ نظر



مدیرکل دامپزشکی فارس گفت: تاریخ وقوع بیماری‌ها در حداقل ۵۰ سال گذشته نشان داده است که عمده عوامل بیماری‌زا برای نشخوارکنندگان از مرز‌های شرقی وارد کشور می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا‌، «یعقوب مهندس» در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای دولت در استان فارس با عنوان 'جشنواره خدمت' در شیراز ادامه داد: از کشور‌های پاکستان و افغانستان عوامل بیماری‌زا برای دام ها به ایران می‌ رسند و از این بابت همه ساله خسارات سنگینی را متحمل می‌شویم.

مدیرکل دامپزشکی فارس گفت: با شناختی که از وضعیت دامپزشکی برخی کشور‌ها داریم، کشور‌ ما در حوزه کنترل بیماری همه ساله سرمایه هنگفتی را به کار می گیرد اما نتیجه دلخواه نمی‌گیریم زیرا نقل و انتقال بی رویه همچنان ادامه دارد.

مهندس با بیان اینکه بیماری‌های دامی همیشه از محل نقل و انتقال بی رویه دام صورت می‌گیرد، افزود: این بیماری‌ها تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرد و اگر دامی از منطقه آلوده جا به جا شود، می‌تواند بیماری را به سایر دام‌ها منتقل کند.

وی گفت: در حال حاضر در موضوع سلامت دام مشکلی وجود ندارد، دامپزشکی سالانه با بیماری های استراتژیک مبارزه می ‌کند که عامل آن ها ویروس یا باکتری است و از همین رو دولت اقدامات لازم را برای مقابله با این بیماری‌ها از طریق واکسیناسیون پیگیری می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی فارس افزود: مبارزه با آن دسته از بیماری‌های دامی که قابل انتقال نیست ولی ممکن است در یک جمعیت دامی شیوع یابد بر عهده دامدار است و با هزینه او صورت می‌گیرد.

مهندس بیان کرد: در بخش‌هایی از نقاط استان که محل ورود دام به شمار می‌رود، پست های قرنطینه دایر شده است و در حال حاضر پست‌های قرنطینه ثابت در شهرستان‌های آباده، قطرویه نی‌ریز، رستاق داراب و چهار برکه لارستان برای کنترل تردد دام وجود دارد.

این مقام مسئول ابراز داشت: با توجه به تعدد راه‌های مواصلاتی به هیچ وجه نمی‌توان با برقراری پست قرنطیه صددرصد مانع ورود دام قاچاق شد؛ درواقع قرنطینه نوعی اطلاع‌ رسانی است که افرادی که در این شغل اشتغال دارند متوجه باشند که اتفاقی رخ داده است و باید اصول بهداشتی را رعایت کنند.

مهندس افزود: صنعت دام و طیور تنها با نیرو‌های دست اندر کار این صنعت آلوده می‌شوند یعنی خود دامدار و کسانی که در این امر اشتغال دارند زیرا با وجود اخطار‌ها، همراهی کافی را با مسئولان نشان نمی‌دهند و بار در کامیون‌های غیرمجاز وارد استان می‌شود و بناچار باید پست‌های بازرسی در محور‌های مشکوک قرار داده شود تا جلوی این اتفاقات را بگیریم.

وی اضافه کرد: کوچکترین بی دقتی صنعت دام و طیور را با مشکلات عمده مواجه می‌کند.


انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
دکتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۸
0
0
بعنوان یه دکتر یه پیشنهاد دارم.در مرزهای افغانستان و پاکستان رو گل بگیرید
س.ح
|
Singapore
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۸
0
0
باید خدمت ایشون عرض کنم اگر چشماتون رو باز کنید میبینید کمترین کانون بیماری در مرز شرقی کشور هست فکر میکنم حتی یه بچه هم اینو میتونه بفهمه که وقتی دام این منطقه از تمام کشور پاکتره یعنی در این قسمت از کشور اصول قرنطینه ای _بهداشتی بیشتر رعایت میشه وگرنه دام همین منطقه بیشتر درگیر میشد شما هم بجای اینکه کوتاهی استان تون رو گردن بقیه بندازین بهتره به صورت جهادی کار کنید و کمی بیشتر مطالعه اپیدمیولوژیک تون رو بالا ببرید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۸
0
0
باید در پستهای قرنطینه واکسیناسیون با جدیت صورت بگیره
نظر شما
ادامه