کد خبر: ۴۴۱۲۱



اولین کنگره ملی بهداشت مواد غذایی با هدف گردهمایی صاحبنظران، متخصصان، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاهها و مراکز علمی، تحقیقاتی کشور و سعی در ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در خصوص بهداشت مواد غذایی صورت گرفت .

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی، این کنگره توسط دانشکده دامپزشکی ارومیه و با همکاری انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایران در دانشگاه ارومیه برگزار گردید .

در این گردهمایی «دکتر اختیارزاده» رئیس گروه نظارت بر بهداشت عمومی اماکن سازمان دامپزشکی کشور بعنوان سخنران در این کنگره با اشاره به آموزش دامپزشکان در هر دو جنبه بهداشت و سلامت دام شامل بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام و بهداشت مواد غذایی که موجب شده است تا دامپزشکان نقش بی‌همتایی در تضمین سلامت غذا بخصوص مواد غذایی با منشاء دامی داشته باشند گفت: اهمیت همکاری نزدیک و ارتباط موثر بین تمام افراد که در سیستم سلامت غذا نقش دارند شامل دکترای دامپزشکی و سایر گروه‌های متخصص و ذینفعان برای کارکرد موثر این سیستم حیاتی است .

وی اشاره کرد: در حقیقت جهانی شدن عرضه مواد غذایی سطح بالایی از همکاری‌های بین مراجع صلاحیتدار سلامت مواد غذایی و بهداشت عمومی را در رهیافت سلامت می‌طلبد گفت: سلامت غذایی با وجود زنجیره یکپارچه تولید غذا به بهترین شکل خود قابل نظارت و تضمین خواهد بود که در این مورد نیز باید مخاطرات متفاوت بیولوزیک، شیمیایی و فیزیکی و خطر رخداد این مخاطرات را در تمام مراحل زنجیره تولید مواد غذایی در نظر گرفت و برنامه های ارزیابی خطر و مدیریت خطر را اجرا کرد.

وی گفت: بازرسی گوشت اهمیت این نظارت‌ها را در به حداقل رساندن خطر بیماری‌های منتقله از غذا و رعایت بهداشت عمومی کاملا واضح نشان می‌دهد که نقش دامپزشکان در کشتارگاه‌ها با دو دیدگاه مراقبت و پایش زئونوزها ( بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام ) و بیماری‌های دامی و نیز سلامت محصولات تولیدی کشتارگاه وظیفه‌مندی انحصاری و ویژه‌ای است و همچنین این وظیفه در مراکز بسته‌بندی، فرآوردی و توزیع و عرضه همچنان به قوت خود باقی است .

وی در خاتمه گفت: در نهایت تمام تشخیص‌های موارد بیماری‌های دامی و انسانی همراه با گزارش‌دهی مناسب این بیماری‌ها در سطح ملی و بین المللی به منظور اقدامات به موقع باید صورت پذیرد.

لازم به ذکر است که محورهای مورد بحث در این کنگره شامل بهداشت بازرسی گوشت، سم شناسی مواد غذایی، بهداشت و صنایع شیر، استفاده از ترکیبات طبیعی در محصولات غذایی، بهداشت و فرآوری محصولات شیلاتی، کنترل بیولوژیک عوامل بیماریزا در مواد غذایی، روش‌های نوین نگهداری مواد غذایی، سیستم‌های مدیریتی در بهداشت و ایمنی مواد غذایی، سیمای بسته‌بندی فعاب هوشمند در مواد غذایی، غذا، تغذیه و سلامتی، تقلبات در مواد غذایی، سیمای نانو فناوری و زیست فناوری در ایمنی غذا، استانداردهای ملی و بین المللی مواد غذایی، روش‌های مدرن شناسایی و آنالیز آلاینده‌های غذایی بود.


نظر شما
ادامه