رییس سازمان دامپزشکی کشور با حضور در استودیوی برنامه زنده «شبکه سلامت» سیمای جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به برنامههای پیشبینی شده سازمان دامپزشکی کشور در مراسم محرم حسینی، توصیههای کارشناسی و بهداشتی خود جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان نذورات این ایام را مطرح کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علیرضا رفیعی پور» رییس سازمان دامپزشکی کشور در این برنامه زنده تلویزیونی شبکه "سلامت" با بیان اینکه در ایام عزاداری امام حسین میبايست رعايت بهداشت در حوزه فراوردههاي خام دامي رعايت شود، گفت: در آیینهای محرم سال 96 حدود 80 هزار راس دام قربانی و نذر شده است که از این تعداد حدود 150 راس از دام ها توسط همکاران سازمان دامپزشکی کشور ضبط و غیرقابل مصرف تشخیص داده شد و اندامهای بیش از 3 هزار راس دام نیز اصلاح گرديد.
وی با بیان این که پس از بازرسي و نظارت بهداشتي دامهاي قرباني در ايام محرم (تاسوعا وعاشورا) کشور در سال گذشته بیش از 20 هزار عضو مختلف شامل کبد، کليه و کله پاچه حذف و اصلاح شده است، افزود: این در حالی است که غیر از 150 راس دام غیر قابل مصرف تشخیص داده شده، بیش از 8 هزار کیلوگرم لاشه نیز ضبط شد که در صورت نبود نظارت دامپزشکان، چه بسا این محصولات به مصرف هموطنان عزادارمان رسیده بود.
دکتر رفیعی پور با ابراز خشنودی از افزایش همکاریهای مردم و هیات داران هر سال بیش از سالهای گذشته در مورد تعداد اكيپهاي عملياتي نظارتي و بازرسي ويژه ايام محرم (تاسوعا و عاشورا) اضافه کرد با هدف ذبح دامها بر اساس معیارهای شرعی بهداشتي بیش از 400 ناظر شرعی و حدود 2 هزار دامپزشک و بازرس بهداشتی گوشت، بر رعایت درست فرآیند کشتار دام در این ایام نظارت میکنند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در مورد اکیپهای ثابت و سیار پیشبینی شده برای اعزام همکاران سازمان دامپزشکی کشور به مکانهای ذبح قربانی اظهار کرد: بیش از 1500 اکیپ ثابت و سیار پیشبینی شده است که از این تعداد حدود 800 اکیپ سیار در صورت فراخوان تلفنی هموطنان نذرکننده، به محل قربانی اعزام میشوند و 700 اکیپ ثابت کشتارگاهها و قربانگاه هم در محلهای ثابت که در اختیار کمیته امداد و مراکز بهزیستی مستقر هستند که هموطنان به این مراکز هم میتوانند مراجعه کنند.
وی با اشاره به تفاوت ذبح انواع دام به ویژه ذبح شتر که اصول بهداشتي ذبح و محل خاص خود را میطلبد، تصریح کرد: در مورد دام هایی مانند شتر یا گاو تنها درصورت ملاحظه روشهای خاص ذبح آنها است که هم اقدامات ذبح شرعی و هم بهداشتی توامان رعایت خواهد شد.
دكتر رفیعی پور در مورد رعايت نکات لازم نگهداری گوشتهای قربانی پس از ذبح دامها نیز به مردم توصیه کرد: عموم هموطنان قبل از به مصرف رساندن گوشت دامهاي قربانی، با حفظ حداقل تماس اين فراورده دامي را در یخچال منازل و تحت دمای صفر تا 4 درجه حداقل بمدت 24 ساعت قرار دهند تا از اين طريق هم ضريب ايمني اين ماده غذايي را افزايش دهند و هم به كاهش مخاطرات احتمالي سرايت بيماريهاي مشترك بين انسان و دام كمك كرده باشند.
تو کدوم روستا تو محرم دیدین دامپزشک به کشتن گوسفند و گاو نظارت کنه