دفاع از کیان و جایگاه دامپزشکی وظیفهی ملی و حرفهای همهی ماست
دکتر محمدرضا صفری
رئیس سازمان نظام دامپزشکی
همهی ما از روزی که وارد حریم دامپزشکی شدیم، با این سؤال بزرگ مواجه بوده ایم که حرفهی دامپزشکی در کشور عزیزمان ایران در چه جایگاهی قرار دارد؟!
در تمام این سالها، همهی ما پاسخی یکسان برای این سؤال داشته ایم و آن اینکه: جایگاه حرفهی دامپزشکی در کشور ما هیچ تناسبی با اهمیت این حرفه و جایگاه آن در کشورهای توسعه یافته ندارد.
برای توجیه این پاسخ کوتاه و گویا نیز دلایل بسیار مشخص و کاملا منطقی وجود دارد؛ اولین و گویاترین دلیل را هم میتوان در عدم توجه کافی دولتمردان و قانونگذاران به حرفهی دامپزشکی در برنامهریزیها و تدوین راهبردها در حوزه بهداشت و سلامت جستجو کرد.
آیا میتوان هیچ توجیهی برای عدم قائل شدن هرگونه نقشی برای دامپزشکی در برنامه راهبردی موسوم به "طرح جامع نظام سلامت" پیدا کرد؟ آیا سلامت می تواند بدون بهداشت و پیشگیری معنا پیدا کند؟! کدام نهاد مسئولیت و پیشگیری و مبارزه با بیش از ۸۵۰ بیماری مشترک بین انسان و دام را بر عهده دارد؟
تدوین و ابلاغ قوانین و مقررات برای تأمین بودجه و اعتبار برای بیش از ۷۵۰۰ مسئول فنی بهداشتی مورد نیاز برای نظارت بر بهداشت و سلامت مواد پروتئینی با منشأ دامی (از مزرعه تا سفره) بر عهدهی چه کسانی قرار دارد؟! چه کسانی مسئولیت این همه آشفتگی و بی برنامگی در پذیرش دانشجویان در رشتههای مرتبط با حرفهی دامپزشکی را بر عهده میگیرند؟! چه کسانی در بروز این همه تفاوت و تبعیض در حقوق و مزایای دامپزشکان با فارغ التحصیلان گروه های پزشکی تقصیر دارند؟!
شاید بتوان گفت: اگر رویدادهایی چون شیوع بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان و به بار آمدن هزاران میلیارد تومان کمبود ناگهانی تولید تخم مرغ پیش نیاید، همان اندک توجه اجباری به حرفه دامپزشکی هم شکل نگیرد.
سازمان نظام دامپزشکی بر حسب وظیفهی قانونی و سازمانی خود تمامی این موضوعات را از مجاری قانونی مورد پیگیری قرار داده و خوشبختانه دستآوردهایی را نیز کسب کرده است. تصویب ماده ۳۴ قانون برنامه ششم توسعه در ارتباط با اجباری کردن بکارگیری مسئولان فنی بهداشتی در تمامی مراکز و نهادهای مرتبط با تولید و فرآوری و توزیع مواد پروتئینی با منشأ دامی و همچنین ایجاد دادگاههای تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم صنفی و حرفهای دامپزشکان در قوه قضائیه و پذیرش بیمه مسئولیت دامپزشکان به عنوان وثیقه قرار تأمین در مراجع قضایی برای جرائم غیر عمد و جلوگیری از اجرای طرح های مربوط به ایجاد دانشکده های جدید دامپزشکی در پنج شهرستان و جلب موافقت وزارت علوم با محدود کردن پذیرش دانشجو در دانشکدههای دامپزشکی موجود و مذاکرات جدی با مسئولان دانشگاه آزاد برای انجام اقدامات مشابه از جمله این دستآوردها بوده اند.
در همین راستا، همکاری های نزدیک و کاملا فشرده ای بین سازمان های دامپزشکی کشور و نظام دامپزشکی ج.ا.ا برای اجرای کامل آئین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی شکل گرفته است و انتظار می رود در آینده ای نزدیک شاهد گشایشهای اساسی در اجرای این آیین نامهی مهم و راهبردی باشیم.
منبع: روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام دامپزشکی
جناب دکتر صفری عزیز
الان بنده پس از 12 سال تحصیل بیکار هستم میشه لطف کنید بفرمایید متخصصین چکار کنند که بار مسولیت دوبرابری دارند با بیکاری