حکیم مهر: استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: واردات گوشت از سایر کشورها به ایران برای ما ننگ است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر محمد نوری» درباره شغل دامپزشکی و چالشهای موجود در آن اظهار میکند: موضوع مورد بحث در اکثر مجلههای تخصصی، درباره عدم رسیدگی به رشته دامپزشکی در کشور است و علت نبود تولیدات نهادههای دامی در سالهای اخیر در کشور نیز بیتوجهی به این رشته است.
وی ادامه میدهد: رشته دامپزشکی رشتهای تولیدی است؛ هنگامی که در یک کشور به آن رشته به اندازه کافی توجه و تقویت شود در همه زمینههای مواد غذایی به خود کفایی میرسند. اکنون بیشتر مواد غذایی روزانه مردم مانند شیر، گوشت، ماهی و ... به رشته دامپزشکی مربوط است و کشورهایی که در دامپروری دچار مشکل هستند اقتصاد آنها دچار مشکل میشود.
این استاد رشته دامپزشکی با اشاره به واردات گوشت از سایر کشورها به ایران عنوان میکند: این موضوع بسیار برای ما ننگ است. کشور ما به اندازه 17 کشور اروپایی است اما سالانه تنها زیر 9 میلیون تن تولید شیر داریم. ما در کشورمان هم نیرو و هم امکانات تولید داریم اما تنها کاری که مانع از تولید و کارآفرینی در این بخش شده وجود دلالهای مختلف در زمینههایی مانند کره، شیر و ... است.
دکتر نوری تصریح میکند: بزرگترین دغدغهای که وجود دارد این است که دولت هیچ فکری برای این همه فارغ التحصیل رشته دامپزشکی نمیکند. اکنون در کشور 30 دانشکده دامپزشکی وجود دارد که تعداد زیادی از فارغ التحصیلان آن بیکارند و درحال مهاجرت هستند و از همه مهمتر این افراد میتوانند ما را از نهادههای دامی بینیاز کنند.
وی درباره مشکلات مرتبط با رشته دامپزشکی میافزاید: ما در تامین غذای دام نیز مشکل داریم. در سال گذشته نزدیک به 3 میلیارد دلار غذای دام از خارج کشور وارد کردیم. بزرگترین دغدغه دامپزشکان این است که دولت به جای اینکه دولت دامپروری را ترویج کند، از خارج کشور گوشت و سایر مواد غذایی که توان تولید آن را داریم، وارد کشور میکند.
امیدوارم اساتیدی مثل این بزرگوار نگاهشون رو تعدیل و تصحیح کنند و کمی علمی و جامع و به روز تر به مسائل نگاه کنند. باتشکر