حکیم مهر: صبح روز گذشته سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان تهران با حضور جمع کثیری از مسئولین، کارمندان و فعالان بخش خصوصی دامپزشکی، میزبان تقدیر از سالها تلاش «دکتر سید اصغر برایینژاد» بود.
در این مراسم که با تکریم مدیر کل سابق دامپزشکی استان تهران همراه بود، حکم «دکتر ولیالله واعظی» مدیر کل جدید دامپزشکی استان تهران، به شکل رسمی به وی ابلاغ شد .
برخلاف تصور اغلب افراد، استان تهران در بخش تولید دام مقام اول کشور را داراست
در ابتدا مدیر کل دامپزشکی استان تهران به ذکر برخی آمار و ارقام پرداخت و گفت: در بحث دامهای سنگین، ۳۲ درصد دام اصیل کشور در تهران است و این شهر با تولید یک میلیون تن شیر، مقام اول کشور را در این زمینه داراست .
دکتر ولیالله واعظی با بیان اینکه خیلی از افراد تصور میکنند که استان تهران فاقد دام است، افزود: استان تهران در بخش تولید دام مقام اول کشور و با دارا بودن قریب به ۴۲ واحد پرورش اسب، در این زمینه نیز مقام نخست کشور را داراست. همچنین تهران با دارا بودن سیزده و نیم میلیون واحد تخمگذار و ۲۲۰ هزار تن تولید، در این حوزه نیز مقام اول را از آن خود کرده است .
وی ادامه داد: در بحث نظارت بهداشتی و کشتارگاه، ۱۴ واحد کشتارگاه صنعتی و ۲۱ واحد کشتارگاه طیور در استان تهران واقع است و درمجموع ۲۷ درصد دام سبک و ۸/۱۶ دام سنگین کشور در پایتخت کشتار میشود .
دکتر واعظی با تاکیدبر اینکه بیش از ۷۵ درصد مجوزهای صادراتی فراوردههای خام دامی کشور در تهران انجام میشود، تصریح کرد: در اداره کل دامپزشکی استان تهران قریب به ۴۶۵ پست سازمانی داریم که ۲۵۰ پست آن بلاتصدی است و حل این معضل، حمایت مسئولین کشوری را میطلبد .
دکتر برایینژاد هرجا خدمت کرده، منشاء خیر و برکت بوده است
در ادامه مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور، مدیر کل سابق دامپزشکی استان تهران را یکی از مدیران پرتلاش معرفی کرد که هرجا خدمت کرده، منشاء خیر و برکت بوده است.
«حجتالاسلام و المسلمین کلانتری» با تاکید بر اینکه آنچه بهعنوان مسولیت به ما سپرده میشود، امانت الهی است، گفت: ما با قبول امانات به جامعه این اطمینان را میدهیم که به وظیفه خود خوب عمل میکنیم و مردم نباید نگران چیزی باشند که در اختیار ما گذاشتهاند.
وی با بیان اینکه تامین غذای سالم و بهداشتی و قراردادن آن در اختیار جامعه جزء وظیفه عمده سازمان دامپزشکی است، خاطرنشان کرد: مدیری موفق است که بتواند بهترین استفاده را از مدت زمان مسئولیت خود ببرد و با مشورت این مسئولیت را به سرانجام برساند .
با خود عهد کردم که از چند خط قرمز عبور نکنم که اولین آن سلامتی مردم بوده است
سخنران بعدی این مراسم مدیر کل سابق دامپزشکی استان تهران بود. وی ضمن یادآوری سابقه ۲۴ ساله مدیریتی خود، گفت: با خود عهد کردم که از چند خط قرمز عبور نکنم که اولین آن سلامتی مردم بوده است. همیشه خدمتگزار تولید کننده بودم و اعتقاد دارم کلمه ارباب رجوع به معنای واقعی کلمه اجرا نمیشود؛ کمااینکه متقاضیان ارباب ما هستند و باید به آنها احترام بگذاریم .
«دکتر سیداصغر برایینژاد» با بیان اینکه نگاه ما به تولید کننده یک نگاه اشتباه و نیازمند اصلاح است، تصریح کرد: اصلاح این نگاه کار سنگینی است که امیدواریم مدیریت فعلی سازمان بتواند این راه پایدار را برود. بنده تلاش کردم که در این راه قدم بردارم و در هر موقعیتی هم که قرار بگیرم، همین راه را خواهم رفت. چرا که سلامت اداری، سلامت مردم و بهداشت عمومی کشور را نجات میدهد .
وی با اشاره به اینکه حوزه فعالیتهای سازمان دامپزشکی به دلیل گستردگی نیاز به خرد جمعی و همراهی دارد، خاطرنشان کرد: بالادستیها باید کمک بیشتری به دامپزشکی کنند. وزارت جهاد کشاورزی باید نگاه خود را کمی اصلاح کرده و نگاه دیدهبانی سازمان دامپزشکی را بپذیرد. همچنین سازمان باید بستر را مساعد کند تا بخش خصوصی واقعبینانهتر حرکت کند. کمااینکه مدیرانی از بخش خصوصی میشناسم که نگاه بهداشتیتری نسبت به من دامپزشک دارند. نباید صرفا به برخی دلالان و کاسبان نگاه کرد که قصد دارند خطوط قرمز جامعه را رد کنند .
پشت سر مدیران موفق منصوب شدن، کار را سخت میکند
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ضمن یادآوری همکاری ۹ ماهه با دکتر برایینژاد، این مدت را خاطرهانگیز خواند و گفت: زمانی که یک مدیر جدید بعد از یک مدیر ضعیف روی کار میآید، کار سختی در پیش ندارد. کمااینکه با چند حرکت کوچک میتواند خود را نشان دهد. اما پشت سر مدیران موفق منصوب شدن، کار را سخت میکند که در این خصوص برای دکتر واعظی از خدای متعال آرزوی توفیق داریم .
«دکتر ذوالفقاری» با بیان اینکه امنیت غذایی با کمیت و کیفیت مفهوم پیدا میکند، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی بحث کمیت را در معاونتهای تولیدات دامی و تولیدات گیاهی پشتیبانی میکند. همچنین بحث کیفیت را در حوزه گیاهی در سازمان حفظ نباتات کشور و در تولیدات دامی در سازمان دامپزشکی دنبال میکند .
وی با تاکید بر اینکه بدون حضور این دو عامل کیفی، کمیت کارایی نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: این ۲ مجموعه باید در کنار هم و با اقتدار از امنیت غذایی مراقبت کنند. امروز و در جنگ اقتصادی رسالت ما سختتر است و اولین مسالهای که میتواند اقتدار نظام را حفظ کند، امنیت غذایی است .
ذوالفقاری با اشاره به اینکه در استان تهران حدود یک و نیم میلون تن تولیدات دامی داریم، گفت: اگرچه از نظر وسعت زمینهای کشاورزی کوچک هستیم، اما این افتخار را داریم که بزرگترین مرغداریهای گوشتی و تخمگذار، گاوداریها، دامداریها و واحدهای تولید مواد پروتئینی در استان تهران مستقر هستند. لذا کار دامپزشکی در استان تهران خیلی سخت است .
وی اضافه کرد: امروز بازار مرغ ایران را میدان بهمن تامین میکند و اگر مشکلی در مسائل بهداشتی آن پیدا شده و عرضه بر تقاضا غالب نشود، مرغ میتواند وضعیت بحرانی ایجاد کند .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در پایان خواستار توجه جدی دکتر واعظی به مساله آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، ساماندهی وضعیت نیروهای انسانی و تجهیز آزمایشگاه دامپزشکی شد.
مدیری در کار خود موفق است که جایگاه تفکر را در اولویت قرار دهد و شنونده خوبی باشد
در ادامه رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان سخنانی گفت: امروز یک مدیر لایق را تکریم میکنیم و تجلیل از دکتر برایینژاد که سوابق درخشان ایشان در همه حوزههای علمی، تجربی و تعهدی بر هیچکس پوشیده نیست، کار سختی است .
«دکتر علیرضا رفیعیپور» ادامه داد: بنده جایگاه خود و دکتر برایینژاد را مدیون افراد زحمتکشی مانند همکاران در حوزه آبدارخانه، سرایداری، حفاظت فیزیکی و ... میدانم.
وی تصریح کرد: مدیری در کار خود موفق است که جایگاه تفکر را در اولویت قرار دهد و شنونده خوبی باشد، چراکه تفکر برابر با موفقیت و شنوندگی برابر با هوش است .
باید طرح ملی اصلاح ساختار دامپزشکی کشور را داشته باشیم
در ادامه مراسم، نوبت سخنرانی به رئیس سازمان نظام دامپزشکی رسید. وی با بیان اینکه دامپزشکی استان تهران موتور محرکه دامپزشکی کشور است، گفت: مطابق یک بررسی صورت گرفته، بیماریهای دامی مشکل دامپزشکی نیستند که تبعات اقتصادی در پی دارند، بلکه بیماریهای دامی مشکلات اقتصادی هستند که تبعات دامپزشکی در پی دارند .
«دکتر محمدرضا صفری» تاکید کرد: اگر ابزار سلامت و اقتصاد دامپروری مهم است و دامپزشکی به حق خود نرسیده، امروز باید یک تغییر نگاه رخ دهد و ما باید طرح ملی اصلاح ساختار دامپزشکی کشور را داشته باشیم.
نگاهی به سوابق کاری «دکتر ولیالله واعظی» مدیرکل جدید دامپزشکی استان تهران:
دکتر واعظی با مدرک دیپلم وارد جهاد سازندگی شد. وی مدارک کاردانی و دکترای خود را همزمان با اشتغال در جهاد سازندگی در مناطق محروم استان آذربایجان غربی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه اخذ نمود. وی با توجه به پاکدستی، مردمی بودن و تلاش زیاد، از مدیران خوشنام سازمان دامپزشکی محسوب میگردد و هماکنون عضو انتخابی شورای مرکزی دوره چهارم سازمان نظام دامپزشکی نیز میباشد.