حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: در آزمون کنکور، رتبه یکی مانده با آخر رشته پزشکی را کسب کرد. اگرچه آن زمان تمایل داشت که در دانشگاه جندیشاپور تحصیل کند، اما به دلیل فراهم نبودن شرایط، این امکان برای او فراهم نشد. در نتیجه به دانشگاه تهران آمد تا رشته دامپزشکی را بخواند. آن گونه که خودش میگوید بعدها به دامپزشکی علاقهمند شد و ادامه تحصیل داد تا اینکه تبدیل به یکی از مفاخر این رشته و رئیس بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شد. بیشتر اوقات و انرژی «دکتر ابراهیم گرگین» روی تحقیقات مشترک بین انسان و دام متمرکز گردید. او از جمله افرادی است که با همکاری گروههای جراحی پزشکی، تحقیقات خود را روی انسان و دام پیش برده است.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، ضمن انتقاد از جایگاه نامناسب دام کوچک در ایران، میگوید: «در این کشور دام کوچک را آنطور که باید تحویل نگرفتند. در ادامه نیز برخیها به این رشته هجوم آوردند، در حالی که حتی استاد به اندازه کفایت برای آن وجود ندارد.»
گرگین با اشاره به اینکه دانشکدههای دامپزشکی در این اواخر اقدام به جذب استاد برای رشته دام کوچک کردهاند، تصریح میکند: «متاسفانه در یک برهه زمانی تعداد دانشجویان و دانشکدهها رشد زیادی کرد، در صورتی که امکانات برای آن فراهم نشد. ماحصل این جریان همین وضعیتی شد که الان وجود دارد.»
وی با یادآوری اینکه در زمان دانشجویی بنده، همه چیز در رشته دامپزشکی در جای خود بود، خاطرنشان میکند: «متاسفانه در حال حاضر امکانات موجود به هیچ عنوان کفاف رشته را نمیدهد.»
رئیس سابق بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مسئولین دانشگاه باید از روند جذب بیرویه دانشجو جلوگیری کنند، میگوید: «دانشکدههای دامپزشکی میبایست در چندین دوره هیچ دانشجویی نگیرند تا دانشجویان کنونی فارغالتحصیل شوند. سپس با متدهای پیشرفته دنیا از آنها استفاده کنند. تنها در این صورت است که سطح علمی دانشکدهها رشد میکند.»
وی با یادآوری اینکه در گذشته دامپزشکی و پزشکی در مجموعه وزارت بهداشت و در کنار هم بودند، اظهار میکند: «متاسفانه با یک تصمیم اشتباه این دو رشته را از هم جدا کردند و بعد از آن خیلی از مسائل اتفاق افتاد که به ضرر دامپزشکی بود. در واقع شرایط نابه سامان امروز، از همان تصمیم شروع شد.»
که همیشه به عنوان یک استاد نمونه
دقت، تیزبینی، قاطعیت و ظرافت لازمه یک جراح را با زیبایی تمام جلوه گر می ساخت
و اینکه به مثابه برگی زنده از تاریخ دامپزشکی ایران هستند،
ملاحظه می شود که ایشان به دقت از زمانی یاد می کنند که
دامپزشکی در کنکور سراسری
در دسته دکترای عمومی گروه پزشکی قرار داشت و بر خلاف هم اکنون
رتبه دامپزشکی بسیار نزدیک به پزشکی بود!
نه مثل الان که رتبه های پزشکی تک رقمی و دورقمی است
ولی دامپزشکی حداقل سه رقمی و حتی چهار رقمی و پنج رقمی شده است.
همچنین
مشاهده می شود که بنا بر اعتقاد استاد گرگین
مشکلات رشته بهداشت محور دامپزشکی از آن هنگام آغاز شد
که از خانواده و اصل خود یعنی خانواده بهداشت جدایش کردند!