حکیم مهر: «دکتر محمد علی راد» استاد بازنشسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در شماره اخیر ماهنامه هدهد (خبرنامه انجمن جراحی دامپزشکی ایران) به معرفی تیمسار سرتیپ دکتر عباس ایزد پناه پرداخت.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
یک صفحه از کتاب راهنمای دانشکده دامپزشکی چاپ شهریور ماه 1334 انتشارات دانشگاه تهران (ص 239) که درباره دکتر عباس ایزد پناه نوشته شده است و از بنیانگذاران درس جراحی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است، جهت چاپ و انتشار در مجله محبوب هدهد تقدیم می گردد. امید است مورد توجه علاقمندان به صفحه «مشاهیر دامپزشکی» قرار گیرد.
همانطور که می دانید، قبل از انقلاب برخی از دانشجویان دامپزشکی همانند پزشکی و دندانپزشکی بورسیه ارتش می شدند و پس از فراغت از تحصیل در بیمارستان های دامپزشکی ارتش بویژه در امور بهداشت و کنترل مواد غذایی و بیماری ها و جراحی اسب که اهمیت بسیار داشت، خدمت می کردند.
البته مرحوم دکتر عباس ایزد پناه در سال 1284 (یعنی 113 سال قبل) در تهران متولد شدند و پس از اخذ مدرک دکترای دامپزشکی از مدرسه عالی تولوز فرانسه علاوه بر خدمت در ارتش، بین سالهای 1312 تا 1334 در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به تدریس دروس تشریح و آناتومی و جراحی اسب اشتغال داشته اند (حدود 22 سال در دانشکده تدریس کرده اند). بنظر می رسد قبل از مرحوم دکتر مصطفی اقصی (که استاد ما ورودی های 1342 بودند) تدریس جراحی به عهده شادروان ایزد پناه بوده است.
چنانچه جهان فانی را وداع کرده اند، روحشان شاد باد.
ارادتمند، دکتر محمد علی راد؛ استاد بازنشسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران (متولد 1322 در پاریز کرمان و بازنشسته سال 1386 از دانشگاه تهران)
سه شنبه 17 مهر ماه 1397
هفته دامپزشکی بر همه دوستاران حرفه مقدس دامپزشکی مبارکباد. تهران
تيمسار سرتيپ دکتر عباس ايزدپناه (از کتاب راهنمای دانشکده دامپزشکی چاپ شهریور 1334 دانشگاه تهران):
ایشان در سال 1284 در تهران متولد شدند. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه علمیه و متوسطه را در علمیه و دارالفنون طی و در سال 1307 برای تحصیلات عالی به کشور فرانسه عزیمت نمودند. در سال 1932 میلادی دانشکده دامپزشکی تولوز فرانسه را طی و پس از به تصویب رسانیدن پایان نامه خود در موضوع «طرق مختلف شناسایی بیماری مشمشه در ایران) به دریافت دانشنامه دکتری در دامپزشکی از دانشکده تولوز نائل آمدند.
در سال های 1312 الی 1334 به تدریس تشریح و جراحی در دانشکده اشتغال داشته و جدا به سمت معلم تدریس عملی دانشجویان در درمانگاه های دامپزشکی ارتش انتخاب گردیدند.
پی نوشت حکیم مهر:
سرتیپ دکتر عباس ایزد پناه در سال های 1336 تا 1337 به مدت نزدیک به یک سال مسئولیت دامپزشکی کشور را بر عهده داشت.
جنبه ای والا از ارزش های متعدد دامپزشکی که از نظر عاشقان واقعی دامپزشکی، آن را از رشته دامپروری و جهادکشاورزی متمایز می کند!
بایستی توجه داشت که علاقمندان واقعی "خود" دام و نه تولیدات سودآور غذایی دام، یعنی دوستداران دامهای کوچک، پرندگان و آبزیان زینتی و اسب های ورزشی، به هیچ وجه مورد توجه و زمینه فعالیت وزارت جهادکشاورزی نیستند؟!!