حکیم مهر: دستورالعمل ثبت داروهای گیاهی و طب سنتی دامپزشکی همزمان با افتتاح چهارمین نمایشگاه گیاهان دارویی با حضور معاون رییس جمهوری، وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی کشور رونمایی شد .
به گزارش حکیم مهر به نقل ازروابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علیرضا رفیعی پور» رییس این سازمان، صبح امروز دوشنبه در آیین رونمایی از دستورالعمل ثبت داروهای گیاهی و طب سنتی دامپزشکی که همزمان با گشایش چهارمین نمایشگاه گیاهان دارویی در مصلی تهران رخ داد، با اشاره به جایگاه استفاده از گیاهان دارویی در حوزه دامپزشکی اظهار کرد: وضع قوانین سخت گیرانه در بسیاری از کشورها درباره باقیماندههای دارویی در فرآوردههای خوراکی، باعث تشویق پرورشدهندگان حیوانات برای جایگزینی داروهای شیمیایی با فرآوردههای طبیعی شده است.
وی به وضعیت ایران در استفاده از این ترکیبات در حوزه دامپزشکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ قلم داروی گیاهی دامپزشکی در داخل کشور تولید یا بستهبندی میشود.
رفیعی پور با اعلام این که جشنواره گیاهان دارویی، فرصت خوبی برای معرفی امکانات موجود کشور در زمینه جنبههای مختلف گیاهان دارویی از قبیل پتانسیلهای اقتصادی، چالشها و فرصتها در این رشته، خلاهای آموزشی و شاید مهم تر از همه، نزدیک کردن بخشهای مختلف این صنعت به یکدیگر است، تصریح کرد: برگزاری کارگاههای عملی مرتبط، و نشستهای تخصصی در خصوص ارائه راه کارهای عملی جهت توسعه و برطرف کردن چالشهای مرتبط با این حوزه، میتواند به ارتقای سطح برگزاری جشنواره کمک قابل توجهی کند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: با وجود تنگناهای مختلف، ارزش بازار دارویی حوزه دامپزشکی کشور توسط محصولات تایید شده مبتنی بر داروهای گیاهی و محصولات طبیعی سازمان دامپزشکی کشوراز 13 قلم دارو در سال 93 تا امروز به ثبت و تولید 50 قلم داروی گیاهی تولید داخل مورد مصرف در حوزه دامپزشکی افزایش یافته است.
به گفته وی در صورت طی مسیر با همین روند، هدف نقشه راه کسب 20 درصد ارزش بازار دارویی حوزه دامپزشکی توسط محصولات تایید شده مبتنی بر داروهای گیاهی و محصولات طبیعی سازمان دامپزشکی کشور طبق بند 2 ماده 5 که به اهداف، راهبردها و اقدامات سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (در افق 1404 خورشیدی) تحقق خواهد یافت.
رفیعی پور تصریح کرد: تاکنون اقدامات متعددی از جمله تشویق و ترغیب مدیران و صاحبان شرکت های داروهای انسانی و دامی و شرکت های دانش بنیان که تیم R&D آن ها از نظر علمی توان فرمولاسیون داروهای گیاهی را دارند، صورت گرفته که ماحصل آن ها ایجاد خط مستقل تولید داروهای گیاهی بوده است.
لازم به ذکر است در این آیین «دکتر سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و «مهندس محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی در سخنرانی های جداگانه خود در مضامین ارج نهادن به تولیدات گیاهان دارویی و صنایع وابسته آن ها، ضمن ابراز خشنودی از شکوفایی شرکت های دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی و توجه بیشتر به تقاضای تجاری و محصولات با ارزش افزوده بالا، با اشاره به پتانسیل فراوان در بخش گیاهان دارویی، سموم گیاهی و کودهای زیستی ابراز امیدواری کردند تا برای پیشگیری از خام فروشی حمایت های لازم از صنایع فرآوری گیاهان دارویی به عمل آید .