یک فعال حقوق حیوانات با اشاره به قانونی که شهرداری به استناد آن جمعآوری و کشتار سگها را انجام میدهد، گفت: این قانون مصوب سال ۱۳۲۸ است و در حال حاضر هیچ کدام از رویکردهای جامعه ما بر مبنای این قانون نیست.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «علی کشمیری» در نشست صدای بیصدایان که در مورد حقوق حیوانات در بستر تغییر و تحولات مدنی و در دانشکده منابع طبیعی و محیطزیست دانشگاه فردوسی برگزار شد، با اشاره به پرونده محمد بیجه که در سال ۸۳ فجیعترین پرونده جنایی ۷۰ سال اخیر ایران را با کشتن ۱۷ کودک ۷ تا ۱۳ سال و سه نفر بزرگسال رقم زده است، اظهار کرد: این فرد در ۱۱ سالگی بارها مورد تجاوز قرار گرفته و تصمیم میگیرد از جامعه انتقام بگیرد.
او انتقام خود را از حیوانات شروع کرده و سگها و گربهها را بهطرز فجیعی میکشته است. او گفته بود به این دلیل حیوانات را میکشته که همچون خودش زندگی خوبی نداشتند و میخواسته آنها را راحت کند. بیجه به کشتن حیوانات بسنده نمیکند و به سراغ انسانها هم میرود. به همین دلیل است که میگوییم حیوان آزاری میتواند مقدمه آزار انسانها و خشونت علیه انسانها باشد.
وی در خصوص پروندههای حیوان آزاری تصریح کرد: حدود دو سال پیش در انتهای بلوار نماز سگی را با کمانی که حدود ۹۰ سانتیمتر بود مورد هدف قرار دادند. فردی که این کار را انجام داده بود همچون محمد بیجه اظهار پشیمانی نمیکرد و میگفت حیوان است دیگر، یعنی میشود حیوان را زد، کشت و... . این مجرم بدون اینکه حتی کارت ملی او را بگیرند و احراز هویت انجام شود، آزاد شد.
این فعال حقوق حیوانات یادآور شد: همه حیوانات آنقدر خوششانس نیستند که زنده بمانند. قبل از فضای مجازی حیوانات در تنهایی درد میکشیدند، آسیب میدیدند و از بین میرفتند.
حیوانآزاری مصداق فعل حرام است
کشمیری با بیان اینکه ۱۷ مرجع تقلید حیوان آزاری را جرم و مصداق فعل حرام میدانند، گفت: ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی میگوید کسی که فعل حرامی را در جامعه انجام دهد، مرجع قضایی میتواند تا ۷۴ ضربه شلاق و دوماه زندان برای آن فرد در نظر بگیرد.برای صدور احکام حیوان آزاری هم از این قانون استفاده میکنند.
وی افزود: در ماجرای دیگری خانمی یک سگ آسیب دیده را به یک فرد دیگری میدهد تا از او مراقبت کند و روی برگهای ماجرا را مینویسد، هر دو طرف امضا میکنند و سگ را در اختیار آن فرد قرار میدهد. بعدا مشخص میشود آن فرد حیوان را از بین برده است. ما از این فرد به جرم خیانت در امانت شکایت کردیم و در نهایت او به یک سال حبس محکوم شد.
شکار تفریحی هیچ توجیهی ندارد
وی با اشاره به اینکه شکار تفریحی حدود چهار سال در کشور ممنوع بود، عنوان کرد: در حال حاضر اما این موضوع در کشور دوباره رواج پیدا کرده. شکارچیان خارجی میآیند پول پرداخت میکنند و شکار انجام میدهند. شکار تفریحی هیچ توجیهی ندارد. اینکه بعد از شکار حیوانات توجیه کنیم و بگوییم سن آنها زیاد بود یا آب زیادی میخورند و... قابل قبول نیست. در حالی که اینطور حمام خون راه میاندازیم، جواب خانواده محیط بانان را چه میخواهیم بدهیم؟
ممنوعیت شکار چهارپایان در خراسان رضوی
این فعال حقوق حیوانات بیان کرد: در جلسهای که اخیرا در سازمان محیطزیست استان تشکیل شد به تصویب رسید که شکار چهارپایان در استان صورت نگیرد و فقط به صورت محدود پرندگان شکار شوند، آن هم در صورتی که دامپزشکی اجازه دهد.درحال رایزنی هستیم که بتوانیم جلوی شکار پرندگان را هم بگیریم.
کشمیری با اشاره به اینکه به طور میانگین روزی ده کلیپ حیوان آزاری، شکار و.. برای من میفرستند، عنوان کرد: فعالین حقوق حیوانات اعتقاد دارند سیرکها،باغ پرندگان، باغوحش و... نقض حقوق حیوانات است. باغوحشها به جز ظاهرشان پشت پردههای تلخی دارند.
این فعال حقوق حیوانات با اشاره به اینکه بسیاری فعالین حقوق حیوانات میگویند یک باغ وحش خوب باغ وحش تعطیل است، خاطرنشان کرد: ۵۳ باغ وحش و باغ پرندگان داریم که در لیست سازمان محیطزیست هستند. در مجموع حدود ۹۰ مرکز نگهداری حیوانات در کشور داریم که ۴۰ مورد در لیست سازمان حفاظت محیطزیست نیستند. آنهایی که در لیست هستند چنین وضعی دارند چه رسد به باغ وحشهایی که در لیست سازمان حفاظت محیطزیست نیستند. نباید به تعداد باغ وحشهای ما اضافه شود الان طرح دادند باغ وحش دیگری در مشهد ایجاد شود در حالی که نباید این کار صورت بگیرد باید باغ وحش مشهد استاندارد شود و نهایتا گونههای اضافی به منطقه چالیدره فرستاده شود.
وی درخصوص ارس افزود: ارس در سال ۹۱ توسط دو نفر سودجو در ارتفاعات تربت جام مشاهده میشود، آنها در ازای دریافت مبلغی ارس را به قاچاقچیان حیات وحش میفروشند و سپس یگان حفاظت محیط زیست وارد عمل میشود و ارس را از دست قاچاقچیان نجات میدهند. در روزهای اول ارس به سختی تنها فقط میتوانست سرش را تکان بدهد. ما کمپینی با عنوان ارس را نجات دهید، ایجاد کردیم. آقای همتی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان دستور رسیدگی دادند و برای اولین بار تیم جراحی به داخل قفس ارس آمد. ارس عفونت کرده بود و پنجههایش کرم افتاده بود. بعد از درمانهای اولیه حال ارس بهتر شد و در حال حاضر هم درمان ارس ادامه دارد.
آیا کشتن سگ توسط شهرداریها قانونی است؟
این فعال حقوق حیوانات در خصوص جمع آوری و کشتار سگها که توسط شهرداری انجام میشود، تصریح کرد: در مشهد تقریبا چهار برابر ارتفاع کوه دماوند تاکنون سگ کشته شده. اگر ضخامت هر یک را ۲۰ سانتیمتر در نظر بگیریم حدود ۱۰۰ هزار سگ طی این چند سال در مشهد کشته شدهاند. هر موقع با شهرداری در مورد کشتن سگها صحبت میکنیم میگویند ما مکلف به انجام این کار هستیم. هیچ وقت نمیگویند این تکلیف از کجا میآید. قانون شهرداریها که از آن دم میزنند مصوب ۱۳۲۸ است.
یک بند این قانون درمورد کشتار سگهاست که دارد انجام میشود. بند دیگر این قانون این است که حقوق شهردار تهران ماهانه ۲۰۰۰ تومان و شهرهای بزرگ ۱۵۰۰ تومان باشد آیا این قسمت از این قانون هم در حال حاضر انجام میشود؟ مسلما انجام نمیشود. اما بند کشتار سگها هنوز درحال انجام است.
کشمیری خاطرنشان کرد: در این قانون به صراحت گفته مواقعی که سیل و آفات میآید اگر سگها در آن شرایط عامل انتقال بیماری باشند، کنترل شوند. فقط در موقعی که بلا در شهر آمده نه همیشه، که در کشتن سگها رکورد بزنیم و جشنواره یولین چین را روسفید کنیم. در جشنواره یولین چین ده هزار سگ در سال کشته میشوند اما در کلان شهرهای ما بالغ بر ۶۰۰۰- ۷۰۰۰ سگ میکشند.
وی ادامه داد: در آن موقع در وظایف شهرداریها تهیه قراردادهای نانوایی و قصابی، نظارت بر قیمتها، روشنایی معابر، مرمت آثار باستانی و.... هم بوده و شهرداری طیف گستردهای از وظایف را داشته اما الان که دامپزشکی و سازمان حفاظت محیطزیست داریم چرا تصمیم گیری در مورد موجود زنده را به جایی میدهیم که هیچ تخصصی ندارد؟ شهرداری هم این وظیفه را به سازمان پسماند محول کرده که به عنوان پسماند ویژه و خطرناک با سگها کار میکنند.
سگها رینگ حفاظتی شهر در قبال ورود سایر حیوانات هستند
این فعال حقوق حیوانات اظهار کرد: هیچ کدام از رویکردهای جامعه ما در حال حاضر بر مبنای این قانون نیست. سگها رینگ حفاظتی شهر هستند در قبال ورود سایر حیوانات هستند. درحال حاضر تعداد روباههای شهر نسبت به گذشته بیشتر شده. حداقل سال گذشته هشت مورد زنده گیری روباه به من گزارش دادند.
وی با بیان اینکه یکی از علل جمعآوری سگها را بیماری هاری عنوان میکنند، گفت: حدود ۹۰ درصد گزش سگها مربوط به سگهای صاحبدار است. براساس آمار وزارت بهداشت کل تلفات در یک سال گذشته به علت گزش حیوان هار ده نفر بوده که هفت نفر از این تعداد در سیستان و بلوچستان بودهاند. همچنین نگفتهاند که این گزش توسط سگ انجام شده بنابراین گزش میتواند مربوط به گرگ، روباه و... باشد.
کشمیری بیان کرد: حدود ۶۰ درصد ورودیها در محل جمع آوری سگها در اطراف ده غیبی از شهرداری منطقه ۱۲ یعنی محدوده میثاق است. در پنج ماهه نخست امسال ۸۱ مورد تماس درخصوص جمع آوری سگها با ۱۳۷ گرفته شده اما ۱۳۴۱ قلاده سگ در مجموع جمعآوری شده است. این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۶۵۲ قلاده سگ بوده است .قبلا به کارکنان جمعآوری سگها قلادهای پول میدادند اما در حال حاضر حقوق آنها ثابت است اما اگر یک سگ در شهر دیده شود ۱۷ هزار تومان از حقوق افراد کاهش مییابد.
چهار برابر دماوند و اورست و ....!!!!!!!!!!!
چن روز پیش در مراغه ی ما یه سگ پرید جلوی موتورسوار و 2 نفر بشدت مجروح شدن
محله ی ما هر جا پا میذاری مدفوع سگه
زن و بچه امنیت روانی ندارن از دست اینا
مگه در انگل شناسی نخوندیم که سگ میزبان واسط انگلهای خطرناکه؟
دفاع از حقوق حیوانات به چه قیمت؟
از این دفاعیات بوی ریا میاد