حکیم مهر: رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه نسخه جدیدی از پرداخت حقوق ناظران بهداشتی آماده میکند، گفت: مذاکره ای هم با رئیس مجلس انجام دادهایم و پیشنهاد این است که پول ناظران بهداشتی از جیب دولت پرداخت شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور امروز در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چرا حقوق ناظران فنی و بهداشتی صنفهای تولیدی توسط کارفرما پرداخت میشود و اصولاً عاقبت چنین نظارتی مشخص است و چرا با چنین رویهای مقابله نمیکنید؟ گفت: اصولاً زمانی که حقوق ناظران فنی و بهداشتی را کارفرماها پرداخت میکنند نظارت خدشهدار میشود اما اقداماتی برای مقابله با این وضعیت انجام دادهایم.
«دکتر محمدرضا صفری» اضافه کرد: بر اساس ماده ۱۹ سازمان نظام دامپزشکی قرار شد که وابستگی مالی به کارفرما به حداقل برسد، این دستورالعمل تدوین شد، ۵ ویرایش هم انجام شد اما به اهداف واقعی خود نرسید.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه موانع سر راه اجرای این دستورالعمل چه بود، گفت: در حقیقت این دستورالعمل هم در نهایت به نوعی تأکید میکرد که کارفرما باید حقوق ناظران را پرداخت کند و در حقیقت شکل پرداخت فرق میکرد و به همین دلیل بود که این دستورالعمل به نتیجهای نرسید.
سازمان نظام دامپزشکی نسخه جدیدی از نحوه پرداخت حقوق ناظران بهداشتی را آماده میکند
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه هم برای به کارگیری مسئولان و ناظران بهداشتی به صورت جدی تأکید شده است، گفت: سازمان نظام در تلاش است تا نسخه به روزتری از رابطه کارفرما و ناظران بهداشتی در صنفهای تولیدی ارائه دهد تا این مشکل برطرف شود.
مذاکره با رئیس مجلس درباره نحوه پرداخت ناظران بهداشتی
صفری گفت: اخیراً دیداری با آقای لاریجانی رئیس مجلس داشتم که در خصوص موضوع به کارگیری ناظران بهداشتی در بخشهای تولیدی مذاکره انجام شد و پیشنهاد ما این است که همه حقوق ناظران بهداشتی توسط دولت پرداخت شود تا هیچ رابطهای بین ناظر بهداشتی و کارفرما وجود نداشته باشد.
حقوق ناظران بهداشتی را دولت بدهد نه کارفرما
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه کل حقوقی که برای ناظران بهداشتی سراسر کشور پرداخت میشود حدود ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: این رقم آنقدر کوچک است که با پرداخت آن میتوان در راستای سلامتی کالاهای تولید گام بزرگی برداشت.
اولویت صدور پروانه در صنفهای تولیدی کشاورزی و دامپروری با فارغالتحصیلان کشاورزی و دامپزشکی است
وی در پاسخ به سؤال دیگر فارس که بر اساس قانون بهرهوری کشاورزی و نظام جامع دامپروری که مسئولیت صدور پروانههای تولیدی مرتبط با حوزه دامپزشکی و دام به سازمان نظام دامپزشکی محول شده است آیا اولویتی برای کارشناسان کشاورزی و فارغالتحصیلان دامپزشکی دارید؟، گفت: اگر چه قانون برای اولویت قرار دادن فارغالتحصیلان بخش دامپروری و کشاورزی شرایطی را لحاظ کرده است اما کلاً برای ایجاد و راهاندازی واحدهای تولیدی مرتبط با این رشتهها اولویت با فارغالتحصیلان این بخش است.
دانشگاههای آزاد به حرف وزارت علوم گوش نمیدهد
صفری در ادامه جذب بیش از اندازه دکترای دامپزشکی را معضل بزرگ این بخش عنوان کرد و گفت: جدیترین مسأله ما در دامپزشکی جذب بیش از حد ظرفیت در دانشگاههای آزاد است که هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی مغایر قانون است و بسیاری از این واحدها فاقد صلاحیت هستند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور، گفت: وزارت علوم برای ۵ واحد دانشگاهی جدید در سال ۹۵-۹۴ مجوز جذب دانشجو نداد همچنان تلاش میکنیم که برخی از واحدها هم با هم ادغام شوند و دانشجو جذب نکنند.
وی گفت: معاون علوم در مکاتبهای که انجام داد به جذب بیرویه دانشجو در دانشگاههای آزاد تذکر داد و اعلام کرد: چنانچه اصلاح لازم در روند جذب دانشجو انجام نشود مدارک توسط وزارت علوم اعتبارسنجی نخواهد شد.
دانشگاههای کشور امسال ۴۴۰۰نفر بیش از ظرفیت اعلام شده سازمان سنجش دانشجوی دامپزشکی جذب کرد
صفری ادامه داد: علیرغم این تذکرات معاون علوم برآورد میکنیم که امسال دانشگاههای دولتی هزار نفر و دانشگاههای آزاد ۴ هزار نفر در جذب دانشجو در دوره دکتری دامپزشکی داشته باشند. در حالی که پیشنهاد وزارت جهاد، وزارت علوم و سازمان سنجش حدود ۶۱۰ نفر بود. بنابراین امسال ۴۴۰۰ نفر مازاد جذب دانشجوی دکترای دامپزشکی وجود دارد.
دانشگاهی که نباید دانشجو میگرفت اما جذب کرد
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: علیرغم اینکه دانشگاه آزاد بافت اعلام شده بود که جذب دانشجو نکند اما امسال ۱۶۰ نفر دانشجو پذیرفت. در حالی که من اطلاع دارم که بسیاری از این دانشگاههای آزاد که جذب دانشجو میکنند برای تأمین میز و صندلیهای خودشان هم ماندهاند.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی که تعرفهها و وضعیت بیمهای تولیدکنندگان حوزه دامپزشکی در سطح کشور چگونه است، گفت: تعرفهها حداقل باید با تورم رسمی کشور همسو شود و بیمه سلامت دام هم در کشور اجرایی شود. این پیشنهادها چند سالی است مطرح شده اما پیشنهادها روی میز است ولی ترتیب اثر داده نمیشود.
صفری افزود: مهمترین مانعی که بر سر راه اجرای بیمه سلامت دام وجود دارد کمبود منابع مالی است.
چهارمین دوره انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام دامپزشکی ایران ۲۳ آذر برگزار میشود
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در ادامه صحبتها به برگزاری چهارمین دوره انتخاب شوراهای استانی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در ۲۳ آذر خبر داد و گفت: شرایط آمادهسازی این انتخابات از ۶ ماه قبل به استانها ابلاغ شده است و تا شهریور مقدمات کار آماده شد.
وی گفت: ۲۶ مهر تا ۱۰ آبان ثبتنام کاندیدا انجام شد و فهرست نهایی کاندیداها به تفکیک استانها برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک ۱۲ آذر مشخص شد قرار است در این انتخابات ۷۹۸ نفر ثبت نام کردند و قرار است در هر استان ۸ نفر انتخاب شوند.
صفری اعلام کرد: امسال برای نخستین بار در کشور انتخابات نظامهای صنفی در کل کشور به صورت الکترونیک اجرا خواهد شد. ۹۲ صندوق اخذ الکترونیک در استانهای مختلف وجود دارد و ترتیبی اتخاذ شده که امکان تقلب و یا رأی دادن مجدد وجود ندارد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور اعلام کرد: تأکید وزیر کشور هم به برگزاری الکترونیک انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام دامپزشکی کشور بود.