کد خبر: ۴۶۲۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
عضو هیات علمی موسسه رازی:
«دکتر محمد عبدالشاه» افزود: اگر سازمان دامپزشکی بذر مورد نیاز برخی واکسن‌ها را تهیه کند و هزینه‌های مطالعه را پوشش دهد، تولیدکنندگان وارد زنجیره تولید خواهند شد ...

 

حکیم مهر: عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با اظهار تاسف از اینکه ایران هنوز دارونامه دامپزشکی ندارد، گفت: نهادهای مرجع باید فارماکوپه ایران را تهیه کنند تا مورد استناد تولیدکنندگان قرار گیرد و تدوین آن اعتبار نهادهای مرجع را افزایش می‌دهد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از اگنا، «دکتر محمد عبدالشاه» تصریح کرد: ایران به عنوان یک کشور مستقل هنوز فارماکوپه (دارونامه) مخصوص تدوین نکرده است و ما در این زمینه، دستورالعمل‌های OIE یا بریتیش فارماکوپه و غیره را مبنا قرار داده‌ایم.

این دامپزشک و متخصص بیماری‌های طیور با بیان اینکه مبنای کنترل کیفیت محصولات بین‌المللی و بر اساس نهادهای مرجع مانند OIE تعیین می‌شود، اظهار کرد: هر کشوری موظف است این استانداردها را -که حداقل‌هاست- رعایت کند.

کنترل کیفیت موسسه رازی کاملا مستقل از تولید است 

عبدالشاه با اشاره به اینکه مبنای کنترل کیفیت محصولات ایران هم مانند هر کشور دیگری سازمان OIE است، تصریح کرد: کنترل کیفیت محصولات موسسه رازی کاملا مستقل از بخش تولید عمل می‌کند.

وی درباره وضعیت تولید واکسن در موسسه رازی، گفت: موسسه تعهدات خود را انجام داد و حتی در برخی موارد با توجه به نیاز کشور افزایش تولید واکسن هم داشت.

وی افزود: کمبودهایی هم در زمینه بسته بندی محصولات مانند بطری داشتیم، اما با تهیه مواد اولیه باکیفیت، مانند گذشته به تعهداتمان به لحاظ کمی و کیفی عمل کردیم.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات و واکسن سرم سازی رازی در بخش مدیریت کنترل کیفیت واکسن های طیور درباره میزان صادرات واکسن نیز گفت: بیشترین میزان صادرات این موسسه سرم های درمانی مانند مارگزیدگی و عقرب گزیدگی است.

عراق و افغانستان، مشتری واکسن‌های بی‌هوازی رازی 

عبدالشاه با اشاره به انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه برخی واکسن ها به صورت قاچاق از کشور خارج می شوند، تصریح کرد: اگر بازارهای صادراتی وجود دارند، می توانیم مستنداتمان را ارایه دهیم تا مسیر صادرات به لحاظ قانونی انجام شود.

وی ادامه داد: کشورهایی مانند عراق و افغانستان متقاضی واکسن‌های بی‌هوازی دامی ایران هستند.

عضو هیات علمی موسسه رازی درباره استقبال نکردن تولیدکنندگان از تولید برخی واکسن‌ها با وجود دانش و تکنولوژی، گفت: آمادگی و توان تولید این واکسن‌ها وجود دارد، اما مطالعات و تولید بذر آن ها به لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نیست.

عبدالشاه با بیان اینکه تولید این واکسن‌ها نیازمند حمایت‌های سازمان‌های مربوط است، اظهار کرد: برای نمونه اگر سازمان دامپزشکی بذر مورد نیاز را تهیه کند و هزینه‌های مطالعه را پوشش دهد، تولیدکنندگان وارد زنجیره تولید خواهند شد.


 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
Majid
|
Germany
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
0
0
با سلام و احترام.
بنظر میاد این استاد گرامی توجه لازم به مفهوم فارماکوپه را انطور که باید باشد نداشته اند
اگر منظور ایشان دارونامه یا اطلاعات دارویی است خُب بله میتوان با یک برنامه ریزی یکساله و بصورت کار تیمی انرا تهیه و تدوین کرد ولی اگر به مفهوم فارماکوپه و انچه در معیار و مقیاس تعاریف بین المللی و استانداردهای فارماکوپه تعریف میشود باشد ،باید توجه داشت که حداقل بین ۵ تا ۱۰ سال انهم با یک تیم حداقل ۱۵ نفره با تخصص های خاص زمان میبرد.
وزارت بهداشت هم تدوین فارماکوپه دارویی ایران(داروهای انسانی) را بعد ۲۰ سال نیمه کاره رها کردند.
دلیل ان را جستجو کنید
نظر شما
ادامه