رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : بزودی آزمایشگاه رفرانس بهداشت مواد غذایی با منشا فرآوردههای دامی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی راه اندازی خواهد شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر عبدالعلی چاله چاله» هدف از راه اندازی این آزمایشگاه را تائید کیفیت استاندارد و صدور مجوز برای فرآوردههای دامی صادراتی استان عنوان کرد و گفت : باتوجه به دیرینگی و رواج پیشه دامپروری در کرمانشاه و از سوی دیگر مرزی بودن این استان، بستری فراهم شده تا بتوانیم بخشهایی از تولیدات و فرآوردههای دامی خود را به کشور همسایه و حتی دیگر کشورها صادر کنیم.
وی گفت : از آنجایی که تاکنون اقدام جدی در خصوص راه اندازی آزمایشگاهی که کیفیت و استاندارد فرآوردهای دامی را جهت صادرات تائید و مجوز صادرات آن را ارائه دهد در استان انجام نشده، برآن شدیم تا آزمایشگاه رفرانس بهداشت مواد غذایی را با این هدف در دانشکده دامپزشکی راه اندازی کنیم.
این مسئول بابیان اینکه این آزمایشگاه در آینده همکار اداره کل استاندارد استان خواهد بود و به کنترل کیفی و بهداشتی فرآوردههای دامی همچون شیر، ماست، دوغ و ...، فرآوردههای گوشتی از جمله سوسیس و کالباس و فرآوردهای دریایی و شیلات تولیدی کرمانشاه میپردازد، افزود: درحال حاضرفضای فیزیکی مورد نیاز برای راه اندازی آزمایشگاه تامین شده و بخشهایی از تجهیزات مورد نیاز را نیز خریداری کرده ایم.
رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: باتوجه به بالا بودن هزینه خرید برخی از تجهیزات این آزمایشگاه، تا چندماه آینده سایر تجهیزات مورد نیاز را خریداری خواهیم کرد و آزمایشگاه را راه اندازی میکنیم.
وی یادآورشد: با راه اندازی این آزمایشگاه، فرآوردههای دامی داخل استان که با هدف صادرات تولید میشوند، تائید کیفیت استاندارد شده و مجوز صادرات خود را از این آزمایشگاه اخذ میکنند.
چاله چاله در ادامه به مشکلات حوزه دامی استان اشاره کرد و با آشفته توصیف کردن وضعیت این حوزه عنوان کرد: متاسفانه در ماههای اخیر شاهدیم در زمینه دامپروری و فعالیتهای دامی استان مشکلاتی بوجود آمده که ناشی از نوسانات قیمت نهادههای دامی است و تولیدکنندگان این حوزه را به شدت تحت فشار قرار داده است.
وی به عرضه گوشت مرغ کیلویی ۱۴ هزار تومان وگوشت گوسفندی ۸۵ هزار تومانی در بازار کرمانشاه اشاره کرد و گفت: خرید این تولیدات گوشتی با این قیمت برای اکثر اقشار مختلف مردم سنگین است، اما از سوی دیگر تولید کنندگان نیز از عرضه محصولاتشان با این قیمت راضی نیستند و معتقدند با نوسانات بالای قیمت نهادههای دامی عرضه گوشت حتی با این قیمتها برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
رئیس دانشکده دامپزشکی کرمانشاه واسطهها و دلالی را در کنار بالا بودن قیمت نهادههای دامی از عوامل افزایش قیمت گوشت در کرمانشاه خواند و تاکید کرد: به نظر میرسد برای حل این مشکل، متولیان امر به جای فشار به تولیدکنندگان، باید برای کاهش قیمت نهادههای دامی و کوتاه کردن دست دلالان اقدام کنند .
در ضمن بجای هماهنگی با اداره کل استاندارد بایستی با دامپزشکی استان هماهنگی می کردید.
لطفا بجای هدر دادن اعتبارات به فکر ایجاد زیر ساخت های لازم برای آموزش فارغ اتحصیلان بیچاره باشید.