کد خبر: ۴۶۵۵۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
نایب رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی:
«دکتر آراسب دباغ‌مقدم» افزود: قبل از انقلاب بخش اعظمی از نیاز کشور به مرغ و تخم‌مرغ را از کشورهایی مانند ترکیه، برزیل و غیره وارد می‌کردیم؛ اکنون عمده نیاز بازار در داخل تولید می‌شود ...


حکیم مهر: نائب رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی گفت: در شرایطی که قبل از انقلاب در مورد پنیر جزو وارد کننده‌ها بودیم اکنون به خود اروپا و حتی فرانسه‌ای که خودش کشور صاحب پنیر است صادرات داریم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از جام جم، «دکتر آراسب دباغ مقدم»، نائب رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی در خصوص دستاوردهای حوزه دامپزشکی کشور در طول 40 سال انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب در صنعت غذا وابستگی‌های زیادی وجود داشت خطرنشان کرد: مثلا در شرایطی که قبل از انقلاب در مورد پنیر جزو وارد کننده‌ها بودیم الان نه تنها در تولید خودکفا هستیم بلکه جز صادر کننده‌های آن همه هستیم.

دباغ مقدم ادامه داد: ما اکنون به خود اروپا و حتی فرانسه‌ای که خودش کشور صاحب پنیر است هم این محصول را صادر می‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه قبل از انقلاب از ترکیه و هلند ماکارونی وارد می‌کردیم، اظهار کرد: این در حالی است که اکنون جز کشورهای مطرح تولید کننده ماکارونی در جهان هستیم.

نائب رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی با اشاره به وابستگی قبل از انقلاب کشور در صنعت مرغ و تخم‌مرغ خاطرنشان کرد: در شرایطی که قبل از انقلاب بخش اعظمی از نیاز کشور را از کشورهایی مانند ترکیه، برزیل و غیره وارد می‌کردیم اکنون عمده نیاز بازار در داخل تولید می‌شود هرچند ممکن است گاهی برای تنظیم بازار واردات هم داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در مورد خودکفایی آبزیان کارهای بسیار زیادی بعد از انقلاب انجام شده خاطرنشان کرد: از جمله این موارد پیشرفت پرورش میگو است که الان به خیلی از کشورهای دنیا صادرات داریم.

وی تاکید کرد: ما نه تنها در صنعت لبنیات، گوشت، طیور و آبزیان پیشرفت خوبی داشته‌ایم بلکه بسته‌بندی ما هم خیلی بهتر از قبل شده است.

دباغ مقدم با بیان اینکه نسبت به قبل از انقلاب در بحث بهداشت و سلامت مواد غذایی علم پیشرفت کرده‌ است، اظهار کرد: به همان اندازه نظارت‌های فنی و بهداشتی ما هم علمی‌تر و قوی‌تر شده است.

وی با بیان اینکه با باسواد شدن مردم، آگاهی و دانش آنها نسبت به بهداشت مواد غذایی بالاتر رفته است، خاطرنشان کرد: رسانه‌هایی مانند رادیو و تلویزیون روزانه 24 ساعت اطلاعات سلامت به مردم می‌دهند و همچنین روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها، سایت‌ها و غیره در حال اطلاع‌رسانی هستند.

نائب رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی با اشاره به اینکه تغذیه مردم نسبت به قبل از انقلاب خیلی بهتر شده است خاطرنشان کرد: البته متناسب با این بهبود برخی از موضوعات روز مانند افزایش چاقی اضافه شده است که 40 سال پیش همه جود نداشت، اکنون با افزوده شدن فست‌فودها و کم شدن تحرک افراد چاقی زیاد شده و از طرف دیگر بیماری‌های متابولیک مانند کبد چرب، دیابت افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه استانداردهای علم بهداشت، سلامت و ایمنی مواد غذایی قبل از انقلاب با استانداردهای الان خیلی فرق کرده است خاطرنشان کرد: موارد جدیدی مانند به کارگیری 22000 ISO و سیستم‌های ایمنی مواد غذایی بحث روز است که در کشور ما انجام می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص مواد غذایی مانند آزمایشگاه‌های میکروب‌شناسی، سم‌شناسی و غیره بسیار پیشرفت کرده‌اند، با تجهیزات روز امکان تشخیص تقلب‌ها فراهم شده که همه این‌ها استاندارهای جدیدی است که باید انجام می‌شد و اکنون هم در حال انجام است.

دباغ مقدم با اشاره به گسترش آموزش عالی و ورود آموزش‌های سلامت به وارد مدارس کشور که بسیاری از آن‌ها قبل از انقلاب انجام نمی‌شد تاکید کرد: هیچ کسی نمی‌تواند منکر پیشرفت‌هایی بعد از انقلاب در حوزه تغذیه و خودکفایی صنعت غذا باشد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه قطعا نظارت‌ها در بخش تغذیه هم نسبت به قبل از انقلاب قوی‌تر شده است خاطرنشان کرد: امروزه سیستم‌های کامپیوتری، اتوماسیون‌های اداری، قابلیت ردیابی مواد غذایی، سیستم‌های انبارداری و انبارگردانی علمی‌تر شده و تحت پوشش شبکه‌های وب قرار گرفته و به سیستم‌های اتوماسیون اداری ما خیلی کمک کرده است.

نائب رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی افزود: امروز فقط لازم است مثلا شماره‌ای که روی بسته‌بندی مرغی که در سطح کشور از درب مغازه‌ای خریداری کرده‌اید را به عددی که توسط سازمان دامپزشکی اعلام شده پیامک کنید تا حتی اسم راننده خودرویی که این مرغ را حمل کرده داشته باشید، این سیستم قوی به استفاده از تکنولوژی‌های است که پیش از این وجود نداشت.

وی همچنین با اشاره به صنعتی شدن کشتارگاه‌های طیور و دام کشور در بعد از انقلاب خاطر نشان کرد: در شرایطی که کشتارگاه‌های کشور ما حتی تا 20 سال پیش هم وضعیت بسیار بدی بود الان چه به لحاظ بهداشتی و چه موضوعات زیست محیطی پیشرفت زیادی داشته‌اند و مثلا دیگر فاضلاب‌های کشتارگاه‌ها وارد محیط نمی‌شود، نحوه کشتار و مدیریت آن خیلی بهداشتی‌تر شده و با افزایش تعداد دانشکده‌های دامپزشکی تعداد ناظرین هم بیشتر شده است.

دباغ مقدم در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه در مورد منطقه سلامت تغذیه وضعیت خوبی ندارند، خاطرنشان کرد: اکنون ما در میان همسایگان در حال رقابت با ترکیه هستیم.



انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰
1
0
لطفا از نظرات دامپزشکان بخش خصوصی در این ارتباط استفاده کنین تا جهت دار و یکطرفه نباشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰
0
0
باید از دامپزشکان بیشتر حمایت شه و حتی رستورانها هم دامپزشک داشته باشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
0
2
هروقت پیشرفت الان با ۴۰ سال پیش را مقایسه میکنیم خواهشا سال ۵۷ را هم با سال ۱۳۱۷ مقایسه کنید تا دقیقا متوجه بشویم که هر کدام چه عملکردی داشتند.
نظر شما
ادامه