حکیم مهر: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: آلودگیهای ناشی از صنایع مس استان کرمان در طول ۱۰ سال بیش از ۶۰ هزار دام را در این منطقه تلف کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «علی اسدیکرم» در رابطه با تاثیرات منفی صنایع مس خاتون آباد و مس سرچشمه بر دام و گیاهان گفت: متاسفانه از سال 84 قوانین مربوط به محیط زیست در بسیاری از کارخانهها به درستی اجرا نشد.
آلودگیهای ناشی از صنایع استان کرمان بر روی سطح وسیعی از دشتهای منطقه که محل زندگی دامداران و چرای دام ها بود پخش شد و در طول 10 سال بیش از 60 هزار دام در این منطقه را تلف کرد.
نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه به دلیل اشتغال بیش از 3 هزار نفر در این صنایع امکان تعطیلی آن وجود نداشت، منتهی با پیگیریهای انجام شده توسط اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در دوره قبل و این دوره بخشی از آلایندگی این صنایع برطرف شد.
تلفات موجودات زنده در اثر انتشار گاز so2
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: آلایندگی ذرات مسی از کارخانه خارج و بر روی مراتع و گیاهان قرار میگیرد، زمانی که دامها از گیاهان موجود استفاده میکنند مس وارد بدن آنها میشود و در نتیجه تلف میشوند.
از طرفی گاز so2 (دی اکسید گوگرد) که از این صنایع خارج می شود، سمی بوده و بسیاری از موجودات زنده آن منطقه را از بین میبرد. از این رو با پیگیری مجلس شورای اسلامی، دولت تا پایان سال 97 مهلت دارد، آلایندگیها موجود را بر طرف و محیط را پاک سازی کند.
کارخانه اسید سرچشمه راه اندازی میشود
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جلسه اخیر کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با تمامی مسئولان سطح استانی و کشوری که با دام و مراتع و آلایندگی در ارتباط هستند در خصوص کنترل آلودگیهای صنایع مس کرمان بحث و گفتوگو شد و مقرر صنایع استان از صافیها مختلفی در جهت کنترل آلایندگی ذرات و غبار مس استفاده کنند.
از طرفی کارخانه اسید سرچشمه که برای رفع آلایندگی so2 است در چند ماه آینده راه اندازی میشود.
آلودگی بیش از صد هکتار از مراتع استان کرمان/ جمع آوری دامها تا شعاع 15 کیلومتری صنایع مس
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به آلوده شدن بیش از صد هکتار از مراتع استان کرمان افزود: دامهای حاضر در منطقه آلوده تا شعاع 15 کیلومتری برای جلوگیری از تلفات بیشتر جمع آوری شده است. در صورتی که تا 2 سال اینده هیچ دامی در این مناطق نرود، مرتع به شرایط طبیعی خودش بازمیگردد.