مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: با تکمیل زنجیره پرورش طیور در این استان تلفات مرغداریها طی دوره پرورش از 15 درصد به کمتر از سه درصد رسیده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر حسین رشیدی» روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، امنیت غذایی را یکی از وظایف خطیر دامپزشکی برشمرد و گفت: کشورمان با تولید محصولات پروتئینی توانسته است وابستگی خود را به دیگر کشورها در این زمینه برطرف کند.
وی با اشاره به اینکه کشور در تولید گوشت مرغ رتبه هفتم را در جهان دارد گفت: در زمینه تولید تخممرغ نیز ایران رتبه یازدهم جهان را به خود اختصاص داده است که کرمان یکی از استانهای پیشتاز در این زمینه است.
رشیدی در ادامه یکی از اقدامات شاخص در دوران پس از انقلاب را تاسیس آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص منطقه ای در کرمان نام برد و گفت: این آزمایشگاه نه تنها برای کرمان بلکه استانهای مجاور نیز یک آزمایشگاه مرجع معتبر منطقهای در سطح ملی به شمار میرود که به تشخیص بیماریها و اقدامات پیشگیرانه مربوط به دام کمک بزرگی کرده است.
وی در ادامه گفت: قبل از انقلاب تنها 4 یا 5 نفر دامپزشک در مرکز برخی شهرستانهای کرمان داشتیم و الان خوشبختانه 100 دامپزشک در بخش دولتی و 300 دامپزشک در بخش خصوصی داریم که با کمک هم، پوشش بسیار خوبی در مواجهه با بیماریها فراهم کرده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در ادامه یکی دیگر از اقدامات مهم دامپزشکی را در دوران 40 ساله بعد از انقلاب، ریشهکن کردن طاعون گاوی عنوان کرد و گفت: یکی از دلایل به وجود آمدن دامپزشکی ها در سطح جهان این مورد است.
وی کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری هایی که منجر به تلفات دامی می شوند را از وظایف مهم این اداره دانست و افزود: دامپزشکان سنگرسازان بی سنگر در میدان جنگ بیولوژیک هستند که تعداد بسیاری از آن ها برای تامین سلامت جامعه، جان خود را از دست داده اند.
رشیدی با بیان اینکه طی چهل ساله اخیر تحولات بسیاری در زمینه کنترل و ریشه کن کردن خیلی از بیماری ها داشته ایم گفت: در حال حاضر 150 عامل بیماری نوپدید و بازپدید شناسایی شده اند که 75 درصد این بیماری ها بین انسان و دام مشترک هستند و همچنین یک هزارو 700 بیماری نیز با عامل عفونی انسانی شناسایی شده اند که بیش از یک هزار مورد آن از طریق دام به بدن انسان منتقل می شود.
وی با اشاره به توسعه مرغداری ها در سطح کشور پس از انقلاب اسلامی، استان کرمان را یکی از استان های پیش قراول در زمینه بسته بندی نام برد و گفت: پرورش و تولیدات مرغ کاملا بهداشتی و دارای کد رهگیری بوده و پایش آنتی بیوتیک در مرغ ها نیز که یکی از منحصربه فرد ترین اقدامات دامپزشکی است در کرمان در حال انجام است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در رابطه با توزیع گوشت برزیلی گفت: ذبح و ارسال این گوشت زیر نظر بازرسین بهداشتی انجام می شود و هیچ نگرانی از بابت بهداشت این گوشت وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص شایعات مبنی بر طاعون نشخوارکنندگان منطقه خبر بافت گفت: 10 اکیپ برای بررسی به منطقه فرستاده شده است و اما هیچ مورد مشکوکی دیده نشده است ضمن آنکه این منطقه برای واکسیناسیون در اولویت دامپزشکی استان قرار دارد.