فرمانده نیروی دریایی سپاه از تشکیل بسیج دریایی خبر داد و گفت: دستور توقیف کشتیهای ترال در محدوده غیرمجاز را صادر کردهام.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «سردار علیرضا تنگسیری» شامگاه سه شنبه در جمع صیادان اظهار داشت: صاحبان سواحلنشین همین شهرستانها و روستاها هستند؛ باید درد صیادان را بهتر و بیشتر بشناسیم و برای آبادانی کشور دست به دست هم دهیم. البته با شعار نمی توان کاری از پیش برد. نباید امرار معاش ساحلنشین روستایی که از طریق ماهگیری است از بین برود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: امروز برخی با عمل شان نان را از یک روستایی گرفته و در دهان یک بیگانه می گذارند. این برای ما قابل قبول نیست و این موضوع برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسدران انقلاب اسلامی قابل قبول نیست چراکه مردم ولی نعمتان انقلاب اسلامی هستند و ما نیز مدافع مردم هستیم.
تنگسیری گفت: بدون واسطه از آقای وزیر 20 مجوز برای مردم ابوموسی درخواست کردم و وزیر در پاسخ این خواسته من گفت به دلیل عدم ظرفیت دریا، صدور مجور ممکن نیست.
در همان جلسه گفتم که کشتی های چینی و خارجی صید ترال و کف انجام می دهند و هرچه هست را جمع می کنند و می برند و در اعطای 20 مجوز به مردمی که در جزیره هستند امکان ندارد؟ با توجه به زمان خاص صید و تخمگذاری میگو و ماهیها باید در صیدگاههای اطراف که تخم گذاری ماهی و میگو صورت می گیرد، صیادی ممنوع باشد .
وی با اظهار تاسف گفت: همه به خوبی می دانیم که فانوس ماهیان در عمق زندگی می کنند و کشتیهای فانوس باید به عمق زیاد بروند و صید فانوس انجام دهند نه در ساحل.
در سالیان قبل یکی از همین کشتی ها در بندر عباس آتش گرفت. صید صنعتی که باید در اقیانوس هند صورت گیرد، در کنار صیادان محلی و در آب های سرزمینی انجام می شود از این رو نیروی دریایی سپاه، آنها را توقیف کرده است.
از همه جا تماس گرفتند و قول دادند که در آب های سرزمینی حضور نمی یابند اما در سردخانه های شش کشتی توقیف شده، ماهیهایی که صید آنها مجاز نیست موجود است و صید قابل توجهی انجام داده اند. بعضی از این ماهی های صیدشده توسط این کشتی ها، خوراک ماهی های دیگر است که با صید گونه های یک ماهی، گونه های دیگر هم کم می شود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: حتی اولین شخص مملکت ایران اسلامی و فرمانده کل سپاه و تمام دلسوزان نظام از این قضیه نگران هستند. مگر چند نفر از طریق صید صنعتی سود می برند؟ باید به اقیانوس هند بروند. در آبی که لنج های ما قادر به صید هستند این کشتی ها حق ماهگیری ندارند و دستور دادم در صورت مشاهده کشتی های صیادی در این محدوده، توقیف کنند .
تنگسیری بیان کرد: ما دنبال راه اندازی بسیج دریایی هستیم که خود مردم برای دریا امنیت ایجاد کنند و اگر جایی تخلفی صورت گرفت با ما تماس بگیرند. در بحث بسیج دریایی نیز کمک هایی برای خرید ماهی و ادوات صیادی نیزتدابیری اندیشیده ایم.
وی ادامه داد: تا جایی که لنج های ما قادر هستند صید انجام دهند و نباید این کشتی ها صید کنند که در صورت مشاهده، با آنان برخورد می شود. مگر چند درصد جامعه از اینها سود می برند که درحال حاضر می گویند ایرانی هستند که شکلشان را عوض کرده اند؟
فرمانده نیروی دریایی سپاه خطابه به صیادان جاسکی گفت: ما در کنار شما هستیم و با تخلفات کشتی های صنعتی محکم برخورد می کنیم. ما نه سیاسی هستیم که از مقام و جای خود بترسیم و نه دنبال مقام و رتبه. ما لابیگری نداریم بلکه همانند رهبرمان انقلابی عمل می کنیم. طی تماسی که با استاندار داشتم اعلام کرد که من با شماها هستم و شما محکم بایستید.
تنگسیری افزود: اما یک عده سوء استفاده می کنند و این برای ما قبل قبول نیست. اگر عده ای با فانوس ماهیان زندگی می کنند بروند در اعماق مثل راس الحد یا جاهای دیگر بروند. ما هیچ اجازه ای برای کشتی های صیادی نخواهیم داد که در این منطقه صید کنند و فرمانده پایگاه جاسک این موضوع را اجرایی می کند و این کشتی ها باید به عمق بروند و در آب های سرزمینی نباشند .
وی افزود: کشتی های توقیف شده هرکدام 40 تا 15 و 20 تن ماهی صید کرده بودند واین برای ما قابل قبول نیست. اگر این کشتی ها، فانوس ماهیان صید می کنند نباید ماهیان دیگر را صید کنند.
تنگسیری بیان داشت: در نیروی دریایی سپاه 50 عددموج شکن ساخته ایم و قادر بودیم که 200 تا موجشکن بسازیم اما از ما حمایت نشد. از این 50 عدد، 32 موجشکن با اعتبارات نیروی دریایی ساخته شده و در اختیار روستاها قرار داده ایم. همچنین در جاسک چندین موج شکن ایجاد شده است .