کد خبر: ۴۷۵۳۰
تعداد نظرات: ۲ نظر


یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی واردات گوشت گرم، یخ‌زده و یارانه‌ای را روشی منسوخ توصیف کرد و گفت: به جای منابع زیادی که برای واردات دام زنده با هواپیما خرج می‌شود برای خرید گوشت و اقلام به مردم کارت اعتباری بدهید.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «علی ابراهیمی» کاهش ارزش پول ملی را اساسی‌ترین دلیل افزایش قیمت‌ها عنوان و خاطر نشان کرد: این یک فرآیند کاملاً طبیعی است که وقتی پایه پول ملی ضعیف شد و ارزش را از دست داد کالاها هم گران می‌شوند. همچنان که اول اثرش را بر کالاهایی مثل خودرو، مسکن و طلا گذاشت و حالا کم کم بر خوراک، پوشاک و دارو اثر می‌کنند.

وی اظهار کرد: وقتی ارزش پول ملی پایین می‌آید و قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد ما عملاً برای مردم خودمان کشوری گران محسوب می‌شویم و در عوض برای خارجی‌ها مقصدی ارزان هستیم. شاید این امر در مورد گردشگری و برخی سرمایه گذاری‌ها اثر مثبت داشته باشد و یا صادرات را توجیه کند و یک فرصت محسوب شود ولی در عوض اگر قرار باشد خام فروشی کنیم کالاهایمان را از دست بدهیم و دام مولدمان بیرون برود یک خطر جدی است. گزارش‌هایی وجود دارد که دام مولد از کشور بیرون می‌رود و این پایه تولید را ضعیف می‌کند.

این عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: نسبت دادن این شرایط به توسعه کار غلط است این یک سو مدیریت است اشکالی اساسی این است که هم زمان که کالا وارد می‌کنیم از طرف دیگر آن را صادر می‌کنیم. واردات چون پشتوانه ارز دولتی دارد و از سرمایه کشور خرج می‌کند توجیه دارد و از طرفی وقتی ارزش ارز در مقابل پول ما بالا است صادرات هم توجیه دارد به این شکل ما دور باطلی را طی می‌کنیم که نتیجه آن خروج سرمایه از کشور است.

ابراهیمی متناسب سازی قیمت‌ها با دنیا را راه حل اساسی در این باره دانست و گفت: قانون برنامه پنجم می‌گفت در پایان دوره باید به قیمت جهانی سوخت می‌رسیدم طبیعتاً بقیه قیمت‌ها هم از این سوخت تبعیت می‌کند نباید قیمت‌ها ما این قدر تفاوت داشته باشد. وقتی تفاوت قیمت نباشد قاچاق، سهمیه بندی، رانت، امضای طلایی و فساد هم معنای ندارد و در عوض رقابت سالم خواهد شد.

نماینده مردم شازند در مجلس تصریح کرد: وقتی رقابت سالم شود تولید کننده چه در حوزه کالاهای صنعتی و چه خوراک و پوشاک به دنبال بازار مطمئن است و سعی می‌کند مصرف کننده را راضی کند، کیفیت را افزایش دهد و قیمت‌ها را منطقی کند اما وقتی اختلاف قیمت وجود داشته باشد فقط حجم برایش مهم است حتی این که چه کسی از این کالا می‌خرد هم مهم نیست و فقط می‌خواهد از این فرصت استفاده کند.

ابراهیمی با بیان این که گندم و آرد به عنوان کالای مورد نیاز مردم به دلیل اختلاف قیمت از کشور خارج می‌شود اضافه کرد: وقتی اختلاف قیمت باشد و قاچاق سوده باشد نمی‌توان جلوی قاچاق را گرفت و راه‌های فراوانی برای این کار پیدا می‌شود همچنان که ما وقتی دلار را با به شکل مصنوعی پایین نگه داشته بودیم واردات توجیه داشت و به هر شکلی کالای قاچاق وارد می‌کردند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به قیمت گوشت در خارج از کشور اضافه کرد: خارج از مرزها گوشت ۶.۵ یورور یا بین ۸.۵ تا ۹ دلار است که همان ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می‌شود اگر دلار بالا برود قیمت گوشت هم بالا می‌رود نباید با روش‌های منسوخ واردات گوشت گرم و یخی سرمایه عمومی کشور را هزینه کنیم، گوشت بیاوریم و آن در اختیار یک عده خاص قرار دادیم یا در مقاطع خاص توزیع کنیم. کالاهایی مثل گوشت مواد پروتئینی نان و آرد مصرف دائم دارند و باید دائماً در دسترس باشند واردات این کالاها به شکل مقطعی هم منجر به ذخیره سازی هایغیر متعارف می‌شود.

ابراهیمی اضافه کرد: اگر قیمت‌ها را واقعی کنیم در مورد این اقلام کمبود نخواهیم داشت و این کالا از کشور خارج نمی‌شود ما می‌توانیم منابع وحشتناکی که خرج می‌کنیم تا با هواپیما دام زنده بیاوریم را به کارت اعتباری تبدیل کنیم و آن را به مردم بدهیم.

فرض کنید قیمت گوشت ۹۰ هزار تومان و قیمت بنزین هم ۶ هزار تومان باشد اگر ماهانه ۳۰۰ هزار تومان در کارت اعتباری ما پول باشد می‌توانیم به هر میزان نیاز داریم از این کالاها خریداری کنیم. ما هیچ راهی جز آزاد سازی قیمت‌ها نداریم و هر راهی جز این محکوم به شکست است.



انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
0
0
احسنت!

خوشبختانه نقطه نظرات در حال رسیدن به یک راه حل اساسی، ریشه ای و غیر مقطعی است.

نظربه تغییر مسیر اشتباه یارانه ها از دلالان واردکننده به طرف دادن کارت اعتباری پروتئین به سرپرستان خانوارها که ابتدا از طرف دکتر ناصر علیدادی استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و سپس دکتر یوسف داودی نماینده محترم مجلس در حکیم مهر مطرح شد در حال مورد توجه قرار گرفتن توسط صاحب نظران مختلف است.

با عملی شدن چنین راه حلی خود به خود مشکلات دیگر نیز به سمت حل شدن حرکت خواهند کرد:


1. افزایش توان مردم برای خریداری گوشت قرمز و سایر اقلام پروتئینی گران قیمت مانند شیر، مرغ، تخم مرغ و ماهی

2. از حالت رکود خارج شدن بازار داخلی تولیدات دامی که به علت گران شدن، به شدت کاهش فروش داشته اند

3. حل اساسی مشکل قاچاق که ناشی از به صرف نبودن تولید دام، ورشکستگی دامداران و تمایل آنها به فروش دام های مولد به قاچاق چیان خارجی است

4. عدم واردات دام زنده و گوشت منجمد به قیمت ارزان و ایجاد رانت و سوء استفاده از خلاء های توزیع آن بین مردم نیازمند

5. زمینه ورود نظام مند دام زنده با نظارت سازمان دامپزشکی با دلار آزاد و غیر یارانه ای برحسب نیاز بازار توسط شرکت های سالم واردکننده که دنبال سود معقول هستند و خارج شدن دلالان رانت خوار از عرصه واردات که جز به سودهای نجومی راضی نیستند

6. افزایش تولید داخلی نهاده های دامی حیاتی یعنی ذرت، سویا و جو که کشورمان به شدت به واردات آنها وابسته است

7. از بین رفتن صف های طولانی و نگرانی و التهاب عمومی در مردم و ایجاد آرامش و ثبات در جامعه و رعابت حرمت متناسب با شان مردم در دریافت سهمیه یارانه ای توسط کارت الکترونیک از فروشگاه های مجاز در تمام ساعات کاری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۵
0
0
مبلغ 300 هزارتومان برای خانوار چند نفره بدهند!خانواده های پرجمعیت و کم درآمد با این مبلغ اندک چه کنند و در ضمن با آزادسازی قیمتها تورم سربه فلک میکشد.درآمد مردم هم متناسب باید افزایش یابد و شغل ایجاد شود.آزادسازی قیمتها احتمالا به دلیل کاهش منابع ارزی بانک است وگرنه چنین نمیکردند
نظر شما
ادامه