حکیم مهر – مدیرمسئول حکیم مهر با حضور در منزل حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی با وی دیدار کرد و درباره ارتباط دامپزشکی و دین به تبادل نظر پرداخت.
در این دیدار که دکتر محمد لطفیزاده را دکتر احمد مجیدی مشاور سیاستگذاری حکیم مهر همراهی میکرد ، مدیرمسئول حکیم مهر به نقش دامپزشکان در تأمین غذای سالم اشاره و تأکید کرد : در کنار غذای سالم، تأمین غذای پاک و حلال نیز از دغدغههای مهم جامعه است و پیگیری مباحثی نظیر برند غذای حلال در همین راستا با جدیت انجام میشود و تبیین جنبههای مذهبی اینگونه موضوعات در منابر وعاظ مشهور ، از اهمیت و تأثیر خاصی برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به تمایل مردم به اسلام گفت : وقتی در سایت حکیم مهر مباحث مرتبط مذهبی و دامپزشکی کنار هم منتشر و مطرح میشود عموماً با استقبال بینندگان همراه است و این استقبال بجز علاقه ذاتی مردم شاید ناشی از کمبود اینگونه مباحث و نیاز همه ما به آن هم باشد.
دکتر محمد لطفیزاده در ادامه گفت : امروز متأسفانه بین علماء مذهبی و دامپزشکان گسستهایی مشاهده میشود که باید از این فاصلهها با تدبیر کاسته شود.
وی همچنین از حجت الاسلام طباطبایی خواست تا در قالب پروژههای تحقیقاتی ، خود و یا سایر اساتید مذهبی با دامپزشکان همکاری نموده و در زمینه غذای سالم، حقوق حیوانات و مباحث مرتبط با معرفی منابع مختلف در تدوین رسالههای علمی، کتب و مقالات مفید عنایت ویژهای داشته باشند.
در ادامه این دیدار نیز حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی در ابتدا با تلاوت آیه 93 سوره مبارکه آل عمران " کُلُّ الطَّعَامِ کَانَ حِلاًّ لِّبَنِی إِسْرَائِیلَ إِلاَّ مَا حَرَّمَ إِسْرَائِیلُ عَلَى نَفْسِهِ مِن قَبْلِ أَن تُنَزَّلَ التَّوْرَاةُ قُلْ فَأْتُواْ بِالتَّوْرَاةِ فَاتْلُوهَا إِن کُنتُمْ صَادِقِینَ " (همه خوراکیها بر فرزندان اسرائیل حلال بود جز آنچه پیش از نزول تورات اسرائیل [=یعقوب] بر خویشتن حرام ساخته بود بگو اگر [جز این است و] راست مىگویید تورات را بیاورید و آن را بخوانید) گفت : در مجموع آیات قرآن کریم تذکراتی درباره غذا و نیز موجودات مختلف اعم از صحرایی و دریایی وجود دارد و به این مسئله توجه خاصی شده است.
این استاد اخلاق افزود : تذکرات قرآن کریم ناظر به حفظ محیط زیست است و انسان در رابطه با محیط زیست و موجودات صحرایی و دریایی به وظایف خویش علیرغم این تذکرات عمل نکرده و مصداق آن هم آیه 41 سوره مبارکه روم است که میفرماید : "ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاسِ لِیُذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِی عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ " (به سبب آنچه دستهاى مردم فراهم آورده فساد در خشکى و دریا نمودار شده است تا [سزاى] بعضى از آنچه را که کردهاند به آنان بچشاند باشد که بازگردند)
نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم افزود : در حوزه پزشکی و دین کارهای خوبی توسط حجت الاسلام ریشهری در قالب جمعآوری احادیث مرتبط انجام شده که مشابه آن در زمینه حیوانات و غذای سالم هم قابل انجام است و برخی از وعاظ توانا نظیر حجت الاسلام دکتر رفیعی نیز در این زمینه میتوانند کمک کنند.
وی همچنین خاطرنشان ساخت : تحقیق بر روی ارتباط حیوانات و حقوق آنها و امثالهم با تعالیم اسلامی نیازمند سپریشدن زمان و حوصله است و در این موضوع نباید عجله هم به خرج داد.
حجت الاسلام طباطبایی همچنین در پاسخ به اظهارات مدیرمسئول حکیم مهر مبنی بر لزوم تبیین نحوه رفتار ائمه اطهار علیهم السلام با حیوانات گفت : وجود مرغابی در منزل حضرت علی علیه السلام یا رفتار امام موسی کاظم علیه السلام با بره به نحوی که این حیوان را به سجود فرا میخواندند مصادیقی از توجه ائمه اطهار علیهم السلام به حیوانات است.
وی در پایان اظهار داشت : ائمه معصومین علیهم السلام چندان از نگهداری پرندگان به شکل امروزی راضی نبودند و نگهداری پرنده در قفس را اسارت و ناخوشایند میپنداشتند.
گفتنی است این دیدار که توسط مشاور سیاستگذاری حکیم مهر ترتیب داده شد سرآغاز سلسله دیدارهایی با برخی علماء و مراجع عظام تقلید در جهت تبیین نقش دامپزشکان در تأمین غذای سالم و ارتباط علم دامپزشکی با تعالیم اسلامی بود.
از تلاش و زحمات مسئولین بزرگوار نشریه حکیم مهر که به هر نحو ممکن در جهت پررنگ کردن و شناساندن نقش دامپزشکان در جامعه امروز ایران اسلامی از هیچ کوششی دریغ نمی کنند، به نوبه خودم صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم.به امید روزی که جایگاه این رشته در تامین بهداشت غذایی و حرفه ای جدی گرفته شود.
با تشکر