حکیم مهر: به رغم بهبود پلنگ درگزی، عده ای در تلاش برای انتقال این حیوان به پایتخت هستند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از شهرآرا آنلاین، نخستین روزهای دی ماه ٩٧ بود که محیط بانان پارک ملی تندوره ماده پلنگی را یافتند و کاشف به عمل آمد که پلنگ بینوا دچار نوعی بیماری انگلی خونی، نابینا و ناشنوا ست و حتی قدرت جویدن و بلع ندارد. پیرو این موضوع، حیوان به مشهد انتقال یافت و پس از یک و نیم ماه درمان، سرانجام سلامتی به این ماده پلنگ چهارساله بازگشت.
بعد از گذشت بیش از ٢ ماه و به رغم اعلام مدیرکل محیط زیست استان که بارها و بارها بر رهاسازی حیوان زبان بسته در طبیعت تأکید کرده است، زمزمه هایی مبنی بر انتقال پلنگ پارک ملی تندوره به تهران شنیده می شود.
این در حالی است که «دکتر امیر مقدم جعفری» استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد و مسئول تیم درمانی پلنگ تندوره، با اشاره به اینکه این حیوان به طور کامل بهبود یافته تأکید می کند که این پلنگ متعلق به استان است و برای همین، اداره کل محیط زیست خراسان رضوی مخالف انتقال آن به تهران است.
دکتر امیر مقدم جعفری در ادامه با بیان اینکه در همان روزهای ابتدای انتقال حیوان به مشهد همه معتقد بودند این پلنگ زنده نمی ماند، می گوید: با این حال، امروز همه بر روند درمانی ما صحه گذاشتند و حتی علاقه دارند بدانند چه برنامه درمانی ای برای مداوای پلنگ تندوره استفاده شده است.
یک تارنمای خبری چندی پیش مدعی شده است تجهیزات کافی شامل دستگاه ام آرآی در مشهد وجود ندارد، اما مسئول تیم درمانی پلنگ تندوره در واکنش به این موضوع تأکید می کند: همه امکانات، تجهیزات و تیم درمانی متخصص را در مشهد داریم؛ به همین دلیل، هم اکنون علائم بیماری در حیوان از بین رفته است و مشکل خاصی ندارد.
او در ادامه با تأکید بر اینکه پلنگ تندوره متعلق به استان است، می گوید: با توجه به اینکه حال حیوان بهبود یافته، رهاسازی حق آن است؛ ضمن اینکه حرف و حدیث ها در زمینه مسری بودن بیماری آن بی پایه است و هیچ خطری در این زمینه برای دیگر حیوانات پارک ملی تندوره وجود ندارد.
دامپزشک معالج پلنگ تندوره در ادامه تأکید می کند: دلیلی برای انتقال این پلنگ به تهران نمی بینم. برای همین، با مقامات قضایی مکاتباتی داشته ام و تمام قد مقابل این اتفاق می ایستم تا حیوان به طبیعت بازگردد.
یک فعال حقوق حیوانات هم با تأیید بحث انتقال پلنگ تندوره به تهران می گوید: همان پنجم دی ماه که حیوان به باغ وحش مشهد انتقال یافت، هیچ کس اعتقادی به بهبود آن نداشت، ولی با همکاری بخش های مختلف، امروز این پلنگ بهبود یافته است و اکنون عده ای خیال تصاحب آن را در سر دارند.
«علی کشمیری» در ادامه با اشاره به بهبود پلنگ تندوره تأکید می کند این حیوان طبق پروتکل ها باید در طبیعت رهاسازی شود.
طبق اعلام او، گویا «تورج همتی» مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی، هم در آخرین موضع گیری خود، بر رهاسازی این پلنگ در تندوره تأکید دارد.
ایشان شاگرد اول دکترای دانپزشکی عمومی دانشگاه مشهد و نفر اول بورد تخصصی دانشگاه شیراز در رشته بیماری های داخلی دام بزرگ هستند.