حکیم مهر: تعداد مسموم شدگان شهرستان قروه در حالی رو به افزایش است که مدیر شبکه بهداشت و درمان این شهرستان هرگونه ارتباط این مسموم شدگان با گوشتهای وارداتی را قویا تکذیب میکند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، شنیدهها حاکی از آن است که از چند روز گذشته تاکنون تعداد مسمومیت شهروندان قروهای و سریش آباد به بیش از 300 نفر رسیده است. مردم شهرستان قروه از این افزایش آمار بسیار نگران هستند و برخی نیز احتمال این مسمومیت ها را استفاده از گوشتهای یخ زده وارداتی کشورهای چین و یونان میدانند، چرا که طبق اعلام مرکز بهداشت این شهرستان آب این مناطق کاملا مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته و هیچگونه مورد آلودگی مشاهده نشده است.
این در حالی است که مدیر شبکه بهداشت و درمان قروه صحبت های دیگری را در این خصوص مطرح میکند.
«دکتر هوشنگ پیرفلاح» اظهار داشت: این اتفاق از نوزدهم اسفند ماه و با مراجعه تعدادی از افراد در سریش آباد که دچار تهوع و اسهال بودند به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان غروه آغاز شد.
وی افزود: بلافاصله از طریق کاشناسان مربوطه جهت پیگیری موضوع اقدام شد و اولین گام آب منطقه را از نظر آلودگی مورد بررسی میکروبی قرار دادیم.
پیرفلاح ادامه داد: پس از اعلام نتایج آزمایشات هیچگونه آلودگی از سوی کارشناسان تایید نشد.
وی ادامه داد: در بررسی حال افراد مسموم شده مشخص شد آنان با سبزیجات غیرسالم که از استانهای همدان، خوزستان و... به این شهرستان وارد می شود دچار مسمومیت شده اند.
مدیر مرکز بهداشت و درمان شهرستان قروه علت مسمومیت مردم این شهرستان را به دلیل آلودگی گوشتهای منجمد وارداتی تکذیب کرد و افزود: تمامی این گوشت ها مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته اند و تاکنون هیچ مورد آلوده ای گزارش نشده است.
وی ادامه داد: اغلب مسموم شدگان منطقه بعد از چند ساعت بستری بودن از مراکز درمانی ترخیص شدند و خوشبختانه تعداد افراد بستری رو به کاهش است .
تعداد افراد مسموم به ۳۱۵ نفر رسید
خبرگزاری صدا و سیما هم در این خصوص نوشت: ۳۱۵ نفر در قروه و سریش آباد در چند روز گذشته به دلایل نامعلوم مسموم و به مراکز درمانی مراجعه کرده اند .
فرماندار شهرستان قروه در بازدید سرزده از بیمارستان شهید بهشتی این شهر با اعلام این خبر گفت: این افراد از ۱۹ تا ۲۳ اسفندماه جاری در شهرهای قروه و سریش آباد با علائم تهوع و استفراغ و دل پیچه به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.
موحد امان اللهی افزود: با کمک کادر پزشکی و درمانی همگی ۳۱۵ نفر بصورت سرپایی درمان شده اند و فردی بستری نشده و خوشبختانه طی دو روز گذشته شاهد سیر نزولی مراجعین و بیماران با علائم مشابه هستیم .
وی ادامه داد: بر اساس آزمایشات صورت گرفته، منابع تامین آب شرب شهرهای قروه و سریش آباد از لحاظ میکروبی و شیمیایی سالم است و علت این مسمومیتها هم اکنون توسط کارشناسان بهداشتی در دست بررسی است .
اطلاعیه اداره کل دامپزشکی استان کردستان:
مردم عزیز استان خصوصا مردم شریف شهرستان قروه به شایعات توجه نکنند.
علت مسمومیت شماری از مردم قروه در روزهای اخیر، قطعا گوشت های منجمد توزیع شده نیست، چرا که
1- گوشت های منجمد هم در مبدا (برزیل) و هم در زمان تخلیه در بندر و هم تحویل به استان (سردخانه شرکت پشتیبانی و صمت) و هم در زمان تحویل به شهرستان، تحت نظر دامپزشکی می باشد و در مراکزی عرضه می شود که شرایط نگهداری و سرمایی مناسب را دارد، توزیع می شود.
2- همه تحویل گیرندگان گوشت منجمد در یک شهرستان نیستند و معمولا محموله در چند شهرستان توزیع می شود، پس باید علائم مسمومیت در سایر شهرستان های دیگر نیز دیده شود.
3- با اطمینان باید گفت که هیچ عامل مسمویت میکروبی یا ویروسی در گوشت منجمد که بتواند چنین مسمومیت حادی را ایجاد کند، نمی تواند رشد و بقا یابد.
4- خریداران گوشت منجمد همه با هم گوشت خریداری شده را مصرف نمی کنند که شاهد این همه مورد در زمان کوتاه باشیم.
5- در زمان بروز چنین مسمویت هایی باید به حضور عامل مسمومیت که اکثراً باکتری می باشند در موادی که توسط بسیاری از شهروندان مصرف می شوند نظیر آب و یا ورود آن از طریق تنفس مشکوک شوند.
6- تنها راه قطعی اظهار نظر در مورد عامل بیماری، کشت و جدا نمودن آن از بدن افراد مسموم می باشد.
7- تاکنون در هیچ نقطه ای از کشور مسمومیت ناشی از مصرف گوشت منجمد گزارش نشده و همیشه مسمومیت ناشی از مصرف گوشت در یک مکان خاص مثلا یک رستوران یا یک مهمانی که گوشت مصرفی در اثر نگهداری در شرایط نامناسب آلوده میشود بروز می کند.
در پایان اداره کل دامپزشکی کردستان با قاطعیت اعلام می نماید که تمام گوشت های منجمد و گرم وارداتی و داخلی از نظر بهداشتی تحت نظارت کامل و سختگیرانه این اداره کل قرار دارد.
کارشناسان دامپزشک دولتی صدایشان در نمی آید
این همه سرو صدا دامپزشک مقیم باید باشد این هم نتیجه اش.