کد خبر: ۴۸۷۹۹


رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی کرج فعالیت تیم‌های جهادی این دانشکده در مناطق سیل‌زده را تشریح کرد و از اعزام آنان به خوزستان در خرداد ۹۸ خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «سیدحامد شیرازی‌بهشتی‌ها» درباره اقدامات تیم جهادی دامپزشکی اعزامی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به مناطق سیل‌زده اظهار کرد: دامپزشکی در مدیریت فوریت‌ها و بلایا و به‌ویژه بلایای طبیعی که تهدیدکننده سلامت انسان، حیوان و محیط زیست هستند، اهمیت بسزایی دارد.

وی افزود: دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در راستای حرکت دینی و انسانی و با توجه به مشکلات پیش‌آمده برای مردم استان‌های شمالی و همین‌طور برخی از استان‌های جنوبی و نیز بر اساس تأکیدهای مقام معظم رهبری، اقدام به برگزاری اردوهای جهادی و ارائه خدمات دامپزشکی به مناطق سیل‌زده کرده است.

رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج افزود: دانشکده دامپزشکی واحد کرج سه تیم جهادی را تشکیل داد. نخستین تیم با عنوان تیم جهادی «شهید دکتر افسری» است. دومین تیم نیز «سربازان گمنام» نام دارد و سومین تیم جهادی این دانشکده تیم «شهید هدایت» است. تقریباً از روزهای نخست که مردم برخی استان‌ها دچار سیل شدند، تیم‌های ما به منطقه اعزام شدند. نخستین تیم‌ها، تیم جهادی دکتر افسری بود که تعدادی به‌صورت پیش‌قراول به استان گلستان اعزام شدند و با ارزیابی‌ها و نیازسنجی‌هایی که در منطقه انجام دادند، بعد از تیم پیش‌قراول، تیم اصلی به آنجا رفته و به ارائه خدمات دامپزشکی مشغول شدند.

تیم دامپزشکی واحد کرج به خوزستان می‌رود

شیرازی بهشتی‌ها تصریح کرد: تیم دوم ما که سربازان گمنام نام دارد، روز پنج‌شنبه پنجم اردیبهشت عازم لرستان به‌ویژه شهرستان پلدختر شد و با توجه به نیازسنجی‌ها و نیازهای منطقه به ارائه خدمات دامپزشکی خواهند پرداخت. از طرفی دیگر سایر تیم‌های جهادی از جمله تیم شهید هدایت نیز تا وقتی که مردم مناطق سیل‌زده نیاز به خدمات دامپزشکی داشته باشند به آنان خدمات‌رسانی می‌کند و حتی در تدارک هستیم که خرداد امسال تیم جهادی به استان خوزستان اعزام کنیم و پس از بحران سیل به نیازهای منطقه پاسخ دهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که در طول امدادرسانی به چه موارد خاصی برخورد کردند، گفت: دو نکته برای ما حائز اهمیت است. ابتدا کنترل بیماری‌های دامی در منطقه است و دوم کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق حیوان به انسان است. چون بعد از برخی از بلایای طبیعی مانند سیلاب‌ها، شیوع بعضی از بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند که طیفی از آنها بیماری‌های دامی هستند و با ایجاد تلفات زیادی موجب بروز خسارت‌های اقتصادی به صاحبان حیوانات اهلی می‌شوند و نکته دوم که بیشتر برای ما حائز اهمیت است، شیوع بیماری‌های قابل انتقال از طریق حیوانات به انسان است که می‌تواند جوامع انسانی را در معرض خطر قرار دهد.

رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: بنابراین یکی از کارهایی که برای ما در اولویت است، در درجه نخست کنترل این بیماری‌هاست تا بتوانیم از ضرر و زیان اقتصادی وارده در حد امکان بکاهیم و از طرف دیگر با کنترل این بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، آن خطری که جوامع انسانی را تهدید می‌کند را در حد توان کاهش دهیم.

شیرازی بهشتیان درباره جزئیات اقدامات مهم و اساسی تیم‌های جهادی بیان کرد: نقش و مسئولیت اصلی دام‌پزشکان در فوریت‌ها و بلایای طبیعی، تصمیم‌گیری نهایی درباره ایمنی، امنیت و سلامت غذا و آب برای مصارف انسانی، خوراک‌های دام و آبی که دام مصرف می‌کند و همین‌طور دام‌های باقی‌مانده و زنده و از طرف دیگر حفاظت انسان‌ها در برابر بیماری‌های حیوانی است.

وی اظهار کرد: کارهایی که ما در این راستا در مناطق مورد نظر سیل‌زده انجام دادیم، شامل شناسایی منابع تأمین آب و غذای سالم، ایمن و در دسترس، ازبین‌بردن و دفن لاشه‌ها و سایر مواد زائد با منشأ دامی (چراکه سیل تلفات گسترده‌ای در دام‌ها ایجاد کرد و اگر معدوم‌سازی لاشه‌ها و دفن لاشه‌ها به موقع انجام نشود، خود اینها می‌توانند خطر بالفعل برای جوامع انسانی و همین‌طور درگیرکردن سایر حیواناتی که زنده مانده‌اند، باشند)، تأمین سرپناه برای حیواناتی که زنده مانده‌اند و تأمین مواد غذایی و آب برای آنها، کنترل بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان (که به چند طریق انجام می‌شود و شامل دفن لاشه‌ها، واکسیناسیون دام‌های زنده، سم‌پاشی و ضدعفونی‌کردن مکان‌های آلوده، سم‌پاشی و ضدعفونی‌کردن خود دام‌هاست) و تخلیه و انتقال حیوانات از مناطقی که در معرض خطر هستند با آموزش‌هایی که به صاحبان حیوانات داده می‌شود، است.

جلوگیری از افزایش جمعیت بندپایان بعد از سیلاب

این مسئول افزود: نکته مهمی که ما در طول امدادرسانی مشاهده کردیم، این بود که بعد از سیلاب جمعیت بندپایان (خود بندپایان عامل انتقال یک‌سری از بیماری‌ها به حیوانات و انسان هستند) افزایش پیدا کرده بود که با تمهیداتی که انجام شد، مانند سم‌پاشی و ضدعفونی‌کردن، سعی کردیم جمعیت بندپایان را تحت کنترل قرار دهیم؛ چراکه عامل خطر بود.

شیرازی بهشتی‌ها گفت: علاوه بر آن ارائه خدماتی مانند ویزیت رایگان دام‌ها و مشاهده و درمان علائمی که در دام‌ها مشاهده می‌شود از جمله اقداماتی است که بچه‌های جهادی ما در مناطق سیل‌زده انجام می‌دهند.









 
نظر شما
ادامه