رییس اتحادیه لبنیات فروشان کرج با اشاره به اینکه علت اصلی افزایش قیمت محصولات لبنی، کمبود شیر در کشور است، گفت: سال گذشته اکثر واحدهایی که تولید شیر داشتند به علت گرانی گوشت، دام های شیرده خود را به کشتارگاه ها فروخته اند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از قدس آنلاین، «امرالله سرحدی» درخصوص علل افزایش لبنیات در ماه های اخیر اظهار کرد: افزایش قیمت بستگی به عرضه و تقاضا دارد و علت اصلی افزایش قیمت محصولات لبنی، کمبود شیر در کشور است.
وی افزود: شرکت های تولیدی و کارخانجات صنعتی نیز در کمبود شیر در کشور سهیم هستند چراکه شیر را از دامداران خریداری می کنند و تبدیل به شیر خشک می کنند.
رییس اتحادیه لبنیات فروشان کرج با بیان اینکه برای تولید بستنی نیز با کمبود شیر مواجه هستیم، گفت: سال گذشته اکثر واحدهایی که تولید شیر داشتند به علت گرانی گوشت، دام های شیرده خود را به کشتارگاه ها فروخته اند از این رو با کمبود شیر مواجه هستیم.
سرحدی با تاکید بر اینکه در حال حاضر درکشور کمبود دام نداریم، گفت: واردات دام هم بر عهده دولت است و باید ببینیم چه تصمیمی در این زمینه خواهند گرفت.
رییس اتحادیه لبنیات فروشان کرج با بیان اینکه در سال جاری قیمت لبنیات سنتی افزایش چندانی نداشته است، گفت: این واحدهای تولیدی و کارخانجات هستند که قیمت محصولات لبنی را افزایش داده اند درحالی که لبنیات سنتی فقط ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
وی اضافه کرد: اتحادیه لبنیات فروشان اجازه افزایش قیمت بیش از۱۰ درصد به محصولات سنتی نداده است و واحدهای صنفی سنتی در این خصوص گلایه مند هستند.
سرحدی خاطرنشان کرد: نظارت بر واحدهای صنعتی و شرکتی شیر و لبنیات زیر نظر سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و سازمان صنعت، معدن و تجارت است که در زمینه افزایش قیمت بایستی ورود کنند.
رییس اتحادیه لبنیات فروشان کرج در پایان گفت: چون با کمبود شیر مواجه هستیم واحدهای صنعتی با دادن ودیعه به دامداران شیر را با قیمت بالاتری از آنها خریداری می کنند که این روند باعث شده قیمت محصولات لبنی شرکتی خود را افزایش دهند.
دخالت جهادکشاورزی در تحمیل قیمت دستوری ارزان به علت دادن نهاده هایی که تتها بخشی از نیاز یک گاوداری را تامین می کند،
نظر اتحادیه گاوداران شیری،
کارخانه های شیر پاستوریزه و
شرکت های فرآورده های شیری مثل بستنی سازی و ماست بندی
است.
متاسفانه اتحادیه گاوداران شیری کمترین تاثیر را در قیمت گذاری دارند و این شرکت های لبنیاتی هستند که برای کاهش هزینه های تولید خود همیشه با واقعی شدن قیمت شیر مخالفت کرده اند!
در حالی که گاودار از اینکه موازنه هزینه-قیمت منفی است متضرر شده است و وقتی می بیند راه مفری برای خروج از این بن بست پیدا شده است،
خود را به این شکل با سپردن گاو شیری به عنوان سرمایه ملی به قصاب راحت می کند.
عجیب است که به شکر که به عنوان یکی از سه سم سفید رنگ یعنی هروئین، نمک و شکر از آن یاد می شود، یارانه دولتی برای واردات آن هم در شرایطی که انبارهای شرکت نیشکر مملو از شکر است و حقوق کارگران ماههاست به دلیل عدم فروش پرداخت نشده است،
اختصاص می یابد ولی به مدارس و قشر فقیر یارانه خرید شیر داده نمی شود.
تنها راه حل این وضعیت،
آزاد سازی قیمت شیر با سود معقول 10 درصد و عدم تحویل دلار دولتی برای واردات نهاده های دامی به دلالان واردکننده و در عوض تخصیص سهمیه ماهانه شیر یارانه ای به خانواده هاست.
و گرنه با ادامه چنین عدم تعادلی روز به روز دامنه گاوداری شیری صنعتی
در کشور برچیده خواهد شد.
اگرچه احتمال دارد که گاوداری های خرده پا که تا حد زیادی از سامانه تنظیم قیمت چهار ضلعی فوق مستقل عمل می کنند و عمدتا شیر تولیدی آنها در لبنیاتی های سنتی داخل شهر تحت عنوان کاذب "شیر محلی پر چرب" به مردم عرضه می شود، دوباره تا حدی پا بگیرند و این موضوع روی نوع کار و تقاضا از کلینیسین های دامپزشک مسلما تاثیر گذار خواهد بود.