مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه دامپزشکی با عرضه شیر خام مخالف است، گفت: طرح شیر کامل برای جایگزین شیر خام را پیشنهاد کردیم که هنوز عملی نشده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر محمد اصغر زاده» با اشاره به فروش فله ای شیر خام در سطح بیرجند بیان کرد: فروش شیر خام ممنوع است.
وی با بیان اینکه فروش شیر خام مورد تایید دامپزشکی نیست، اظهار کرد: در بسیاری از موارد شیر خام در بستر مغازه ها به فروش می رود که تداخل صنفی بوده بنابراین تعزیرات و اصناف نظارت داشته باشند.
اصغر زاده با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی این وضعیت بیان کرد: قرار بود برخی از لبنیاتی ها مشخص و مجوز داده شوند تا شیر با نظارت دامپزشکی حمل شده و در این نقاط به طور بهداشتی به فروش برسد که هنوز اتفاق نیفتاده است.
طرح شیر کامل اجرایی نشد
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین طرحی مبنی بر شیر کامل به جای شیر خام را پیشنهاد دادیم که هنوز اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در شیر کامل، تغییری در شیر انجام نشده بلکه شیر خام پاستوریزه می شود، ادامه داد: قرار بر این بود که شرکت های پاستوریزه در این راستا اقدام کنند که تمایلی نشان داده نشد.
اصغر زاده با بیان اینکه اگر شیر کامل به فروش برسد می توانیم با شیر فله ای خام برخورد کنیم، اظهار کرد: اگر شیر کامل جایگزین شود آمادگی حذف شیر خام از نقاط مختلف را داریم.
وی با بیان اینکه شیر خام بعد از پنج الی ۱۰ دقیقه جوشانده شده و خطر بیماری را کاهش داده یا از بین می برد، افزود: متاسفانه محصولاتی مانند کشک محلی، سرشیر، پنیر و بستنی قابلت جوشانده شدن ندارد.
اصغر زاده با تاکید بر اینکه باید عزمی جدی برای رفع این مشکل صورت گیرد، افزود: اگر شیر کامل جایگزین شود می توان در کنارش سایر لبنیات ها را کنترل کرد.
مراکز عرضه لبنیات و شیر خام ساماندهی شود
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی تاکید کرد: باید مراکز عرضه لبنیات و شیر خام ساماندهی، کنترل و نظارت شوند.
وی با بیان اینکه باید به چند مرکز لبنیانی مجوز داده شود تا زیر نظارت دستگاه هلی ذیربط اقدام به فروش کنند، اظهار کرد: سوپرمارکت ها شبکه نگهداری مطلوبی نداشته و با ساماندهی مراکز لبنیات، فروش شیر از سایر مراکز جمع می شود.
اصغر زاده با بیان اینکه دامپزشکی با عرضه شیر خام و لبنیات مخالف است، بیان کرد: بیماری های میکروبی مانند تب مالت، سل، اسهال و استفراغ در کمین این دسته از مصرف کننده های لبنیات محلی است.
تخم مرغ بومی وارد بازار می شود
وی از بسته بندی تخم مرغ بومی خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که تخم مرغ بومی با نظارت دامپزشکی و با لیبل دسته بندی شود.
اصغر زاده با بیان اینکه تاکنون سه واحد برای این امر پروانه گرفته اند، افزود: به زودی تخم مرغ بومی با دسته بندی مناسب و نظارت شده در سطح بازار استان توزیع شده و به دیگر نقاط کشور هم عرضه می شود.
اصغر زاده با اشاره به اقدامات نظارتی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۶ تن فرآورده خام دامی توقیف شده است.
وی با بیان اینکه از این میزان پنج تن فرآورده خام دامی معدوم سازی شده است، اظهار کرد: همچنین ۹ پرونده به دستگاه غذا و دارو ارسال شده است.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: در راستای حفظ سلامت غذایی، تیم های نظارت دامپزشکی به طور مستمر مراکز عرضه فرآورده خام دامی، رستوران ها، آشپزخانه ها، مرغ فروشی ها و تخم مرغ فروشی ها را کنترل و نظارت می کند.