حکیم مهر - رییس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی کشور گفت: پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور که در استان گیلان و منطقه بندرانزلی مشغول به فعالیت است، پژوهشهایی را در راستای توسعه آبزی پروری برای 11 استان کشور در دست اجرا دارد.
دکتر مریم فلاحتی در ادامه افزود: از میان 16 پروژه تحقیقاتی مصوب در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، 5 پروژه به پایان رسیده و 11 پروژه دیگر نیز در دست اجراست.
فلاحتی با بیان اینکه 40 میلیون تومان اعتبار برای بخشی از پروژههای مصوب این پژوهشکده در نظر گرفته شده و تاکنون 28 میلیون تومان آن جذب شده، اظهار کرد: اعتبارات مورد نیاز برای تمام پروژههای در دست اجرا بالغ بر 80 میلیارد تومان است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف پژوهشکده مولدسازی و حفظ نسل ماهیان در حال انقراض است که ماهی سوف، آزاد، ماش و ... از عمدهترین ماهیان در حال انقراض دریای خزر محسوب میشوند.
فلاحتی تصریح کرد: ارزیابی ذخایر ماهیان استخوانی در سواحل جنوبی دریای خزر و بررسی خصوصیات زیستی کیلکا ماهیان، سن رشد، تغذیه و تولید مثل در حوزه جنوبی دریای خزر و همچنین تعیین اندازه مناسب رهاسازی ماهی سفید از طریق ارزیابی قابلیتهای تنظیم اسمزی و بررسی وضعیت بهداشتی تکثیر ماهیان سردآبی و گرمآبی و مولد سازی شاه میگوی آب شیرین و مولدسازی کپور ماهیان هندی، بررسی زیستی کیلکا به منظور بهره برداری پایدار، تعیین مناسب تزریق هورمونی اواپریم جهت افزایش راندمان تکثیر مصنوعی اردک ماهی جزء پروژههای این پژوهشکده است.
وی در ادامه گفت: این پژوهشکده دارای 17 عضو هیات علمی متخصص است که وجود این نیروهای متعهد و متخصص سبب شده پژوهشکده به قطب مطالعاتی بی نظیری در کشور تبدیل شود.
فلاحتی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی 140 نیروی فعال دارد که از این تعداد 9 نفر با مدرک دکتری و سایر افراد با مدارک کارشناسی ارشد و کارشناسی مشغول به فعالیت هستند و به زودی تعداد پرسنل دکتری به 15 نفر خواهد رسید.