مدیرکل دامپزشکی سیستان وبلوچستان از ابتلای 9 شهروند به بیماری تب کریمه کنگو در استان خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از عصر هامون، «دکتر مهدی حسینی» با اشاره به ابتلای 9 نفر به تب کریمه کنگو از ابتدای سال تاکنون افزود: پس از تاییدیه دانشگاه علوم پزشکی نیروهای این سازمان برای ارزیابی و نظارت به مناطق مذکور اعزام شده تا علت اصلی انتقال این ویروس که در سه حالت نگهداری دام در خانه، گوشت خریداری شده یا ارتباط بیمار با دام بوده را ارزیابی کنند.
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: عمده علت ابتلای این افراد به بیماری تماس با دامی بوده که به صورت غیرمجاز ذبح شده، همچنین چند مورد گزش دام نیز گزارش شده و علت آن این است که دامی را در داخل دامداری خارج از رابطه وارد کرده اند که آلوده به کنه بوده و دامدار را مورد گزش قرار داده است.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علامتی ندارد و از روی ظاهر یا حتی معاینه بالینی نمی توان تشخیص داد که دام به این بیماری مبتلا است، گفت: دامداران و شهروندان در صورت مشاهده کنه ناقل ویروس بر روی بدن احشام از دست زدن به آن و یا کشتن کنه با دست خودداری کنند چرا که ویروس از این طریق نیز به بدن انسان انتقال می یابد.
وی از شهروندان خواستار خرید گوشت مورد نیاز مصرفی از مراکز مورد تایید دامپزشکی شد و ادامه داد: در زاهدان میدان دام گرم بهنام در کیلومتر 3 جاده کرمان تحت نظارت است و اقدامات قرنطینه ای بر روی دام ها انجام و سم پاشی می شود، لازم است شهروندان به لاشه دام در مراکز فروش دقت کنند و اگر تاریخ و نام کشتارگاه به صورت لیزری بر روی لاشه حک نبود مورد را سریعا اعلام کنند.
حسینی افزود: در این راستا سال گذشته 23 هزار و 46 راس گاو و گوساله، 67 هزار و16 راس گوسفند و بز و پنج هزار و 954 نفر شتر و از ابتدای سال تاکنون نیز 13 هزار و 337 راس گاو و گوساله، هزار و 153 راس گوسفند و بز و 2 هزار و 198 نفر شتر بعد از طی دوره قرنطینه تحت نظارت به کشتارگاه ها حمل شده اند و در کشتارگاه تحت نظارت دامپرشکان معاینه بالینی قبل و بعد کشتار بر روی آنها انجام می شود.
وی یکی از دلایل اصلی این بیماری در سیستان وبلوچستان را کشتار غیرمجاز دام عنوان کرد و گفت: عده ای از مردم اقدام به کشتار دام در منازل یا معابر عمومی می کنند که این خود عاملی برای شیوع این بیماری است که در این راستا می طلبد برای حفظ سلامتی خود و سایرین از این اقدام خودداری کنند.
در حالی پاکستان و افغانستان منبع ورود بیماری تب کریمه کنگو به ایران به شمار می روند که مردم باید گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از مراکز معتبر مورد تأیید دامپزشکی تهیه و خریداری کنند. زیرا بیماری تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که در گروه تبهای خونریزیدهنده به شمار میرود.
در این راستا مهرماه سال 96 نیز مدیر کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه از ابتلای 43 نفر به بیماری تب کریمه کنگو خبر داده بود که از این تعداد یک نفر فوت شد و علت فوت آن به دلیل بیماری گوارشی بود که دارو جذب بدن وی نمی شده و این موضوع را به پزشک اطلاع نداده بودند.