حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی گفت: فعالیت کلینیکهای دامپزشکی منوط به ارائه قرارداد جمع آوری پسماند است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر محمد اصغرزاده» شامگاه یکشنبه در کارگروه مدیریت پسماند خراسانجنوبی اظهار کرد: دفن پسماند و ضایعات کشتارگاهی از طریق سیتی تانک، رسوبگیری و دفن زیر خاک صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی بیان کرد: در خراسانجنوبی ۱۰ کشتارگاه دام و سه کشتارگاه طیور وجود دارد.
اصغرزاده ادامه داد: در کشتارگاههای دام ضایعات عفونی سوزانده و دفن و در کشتارگاههای طیور ضایعات به صورت پودر گوشت و خون تبدیل میشود تا کوچکترین تهدید بهداشتی برای هم استانیهای عزیز نداشته باشد.
وی افزود: یکی از مهمترین پسماندهای دامپزشکی داروهای تاریخ گذشته دام است که زیر نظر هیأت ویژهای به صورت مناسب دفن میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در خراسانجنوبی ۶۲۱ واحد مرغداری گوشتی وجود دارد، گفت: همه مرغداریها دارای چاه دفن تلفات و یا کوره لاشه سوز هستند و بدون این تمهیدات پروانه بهرهبرداری به مرغداریها داده نمیشود.
اصغرزاده با بیان اینکه در اکثر موارد کود مرغداریها بدون فراوری و بدون اخذ مجوز حمل میگردد، ادامه داد: در خراسانجنوبی یک بیمارستان دامپزشکی، ۳۲ کلینیک و سه آزمایشگاه دامپزشکی وجود دارد.
وی گفت: تمدید پروانه فعالیت کلینیکهای دامپزشکی منوط به ارائه قرارداد جمعآوری پسماند است و از طرف دیگر پسماند بیمارستان دامپزشکی به بیمارستان بوعلی بیرجند جهت بی خطر سازی تحویل میگردد.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی اظهار کرد: پسماند مراکز جمع آوری شیر، کارخانجات خوراک دام و طیور و شیر دوشی دامداریها درون چاههای سیتیک و یا چاههای جذبی ریخته میشود.
«محمد علی جاوید» شهردار بیرجند نیز در این جلسه به اشاره به اینکه در بیرجند و شهرکهای اقماری حدود ۸۰ تا ۱۲۰ تن زباله تولید میشود، گفت: طرح تفکیک زباله از مبدأ از محلات شمال شهر بیرجند شروع شده است.
وی اظهار کرد: اگر میخواهیم در حوزه تفکیک پسماند موفق باشیم باید در وهله اول دستگاههای اجرایی را ملزم به تفکیک پسماند کنیم.
شهردار بیرجند با بیان اینکه تصور برخی این است که با تفکیک زباله، زباله گردها از حدأقل درآمد محروم میشوند، بیان کرد: باید به مردم این اطلاع را بدهیم که پشت زباله گردی مافیا وجود دارد.
جاوید یادآور شد: در مورد انتقال همه صنوف آلاینده باید کار به صورت جدیتر دنبال کنیم.