حکیم مهر: نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی گفت: انتقال گوشت های قربانی حجاج با وجود اینکه در حج امسال انجام نشد، فراموش نشده است و اگر شرایط مهیا باشد، در آینده انتقال گوشت ها به ایران انجام می شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب» روز دوشنبه افزود: برای اینکه این میزان گوشت به یک باره وارد کشور شود، به خصوص در بنادر جنوبی نیاز به آماده کردن زیرساخت های لازم هستیم. همچنین نسبت نیاز داخلی هم باید محاسبه شود که قطعا دستیابی به اطلاعات دقیق نیازمند صرف وقت در این زمینه است.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی گفت: شاید برخی افراد زمانی که این مساله مطرح شده بود، می خواستند از آن استفاده سیاسی کنند، اما اصل کار فراموش نشده و اگر شرایط مهیا شود، این کار انجام خواهد شد.
وی در خصوص هماهنگی دستگاه های ذیربط نیز اظهار داشت: مسئولان کشور در خصوص مسائل بین المللی یک دست هستند و در مورد این مساله نیز وزارت بهداشت، کمیته امداد، دامپزشکی و حج و زیارت پای کار می آیند و همکاری می کنند. امسال نیز اگر زیرساخت ها فراهم شده و از قبل مقدمات آن انجام شده بود همه این دستگاه ها برای همکاری به خط بودند.
پیش از این رئیس سازمان حج و زیارت بروز مشکلاتی در زمینه سردخانه را مهمترین دلیل عدم انتقال گوشت قربانی حجاج ایرانی در سال جاری به داخل کشور بیان کرد.
«علیرضا رشیدیان» افزود: در سال جاری ۸۶ هزار راس گوسفند از سوی حجاج ایرانی قربانی شد که کار ذبح همه آنها توسط ذابحین ایرانی ستاد حج و زیارت و با نظارت دقیق ناظران بعثه مقام معظم رهبری صورت گرفت.
وی گفت: همه لاشه های گوشت پس از ذبح به سردخانه منتقل و فریز شدند اما در زمینه انتقال آنها با مشکلاتی روبرو شدیم.
برای انتقال گوشت به ایران باید استانداردهای دامپزشکی را رعایت میکردیم. دامپزشکی تاکید داشت که باید همه گوسفندها را قبلا معاینه و تایید کند و بعد از آن، بر مراحل ذبح و آماده کردن آنها جهت فریزشدن و مراحل بعدی انتقال کاملا نظارت داشته باشد تا اجازه ورود آن را به داخل مرزهای جمهوری اسلامی بدهد.
وی افزود: بخشی از این کار را دنبال کردیم و با دامپزشکی به توافقاتی رسیدیم اما در بخش دوم که مربوط به سردخانه ها، یافتن کشتی سردخانه دار و اجاره آن برای انتقال گوشت از بندر جده به بندرعباس بود، به مشکلاتی برخوردیم.
رشیدیان تصریح کرد: پس از آنکه دیدیم انتقال گوشت های قربانی در سال جاری میسر نیست، در نشستی با رئیس بانک توسعه اسلامی به وی اعلام کردیم طبق روال سال های گذشته، گوشت را به کشورهایی که با هماهنگی جمهوری اسلامی ارسال میکرد، بفرستد تا مردم آنها از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه شخص وی از مدافعان انتقال گوشت های قربانی زائران ایرانی به داخل کشور است، یادآور شد: روزی که برای مذاکره رفتیم تا زمینه انتقال گوشت قربانی حجاج را به کشور دنبال کنیم، خیلی از سایت های خبری شروع به ایراد گرفتن کردند که آیا حالا ایران این قدر فقیر شده است که دنبال گوشت قربانی است.
وی افزود: ما همان زمان توضیح دادیم که معتقدیم این گوشت قربانی در صحرای منا توسط خود ایرانی ها صورت گرفته و یک گوشت خوب و با برکت است.
رشیدیان تصریح کرد: حجاج همه کشورها امسال در مجموع ۲میلیون و ۵۰۰ هزار راس گوسفند قربانی کردند که یک ثروت بیکران برای مسلمانان است و حیف است چنین ثروت بزرگی هدر برود. باید تلاش کنیم از این ثروت عظیم استفاده درست و مناسبی صورت گیرد.
ذبح گوسفندهای قربانی توسط ۶۴ ذابح ایرانی در کشتارگاه صنعتی المعیصم در مکه مکرمه صورت گرفت.
به گفته رضانیا مسئول طرح قربانی حج تمتع ۹۸، در مجموع، تعداد ۸۶ هزار و ۸۱ راس گوسفند از سوی حجاج ایرانی ذبح شد که تعداد ۸۵ هزار و ۶۷۰ راس گوسفند روز عید قربان – دهم ذی الحجه- و ۴۱۱ راس نیز به درخواست زائران، روز یازدهم ذی الحجه قربانی شد.
هزاران تن گوشت به باد فنا رفت و میگویند زیر ساخت لازم است. آیا کشور های فقیر این زیر ساخت ها رو داشتند که گوشت ها رو بردند و ما نداشتیم؟ چطور برای واردات کشتی کشتی گوشت زیر ساخت هست ولی اینجا نیست؟ شاید اگر منافعی تامین می شد ، زیر ساخت آن هم پیدا می شد