کد خبر: ۵۲۱۲
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر - پژوهش محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس که با هدف افزایش سلامت فرآورده های طیور، پروژه تخم مرغ انجام شد، نشان داد که افزودن نانوسیلور به خوراک مرغهای تخمگذار بهترین کارایی را در کاهش بار میکروبی دستگاه گوارش و بهبود تولید دارد.

کارشناس ارشد رشته پرورش و تولید طیور با اعلام این مطلب در خصوص طرح تحقیقاتی پایان نامه خود گفت: به منظور بررسی اثر ضدعفونی کنندگی نانوسیلور و ضدعفونی کننده های مختلف خوراک بر عملکرد، سیستم ایمنی، فلور میکروبی دستگاه گوارش و مرفولوژی روده با استفاده از 90 قطعه مرغ تخمگذار در پنج گروه شامل: شاهد، فورمایسین (ppm 200)، فرمالین (ppm 200)، نانوسیلور آشامیدنی (ppm 5/7) و نانوسیلور خوراکی (ppm 15) این پژوهش انجام شد.

فتح الله نقی زاده افزود: بیشترین ظرفیت بافری مربوط به گروه فورمایسین بود. افزون فرمالین، فورمایسین و نانوسیلور به خوراک آلوده بیشترین کاهش باکتریایی را ایجاد کرد. در کل دوره بیشترین مصرف خوراک در گروه شاهد و فورمایسین و کمترین برای گروههای نانوسیلور بود. فورمایسین بالاترین وزن تخم مرغ را ایجاد کرد. بین دو روش استفاده از نانوسیلور تفاوت معنی داری از نظر درصد تولید، وزن تخم مرغ و وزن توده تخم مرغ مشاهده نشد، اما در گروه نانوسیلور در خوراک وزن تخم مرغ و توده تخم مرغ در مقایسه با آب آشامیدنی بیشتر بود.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از فورمایسین و نانوسیلور موجب افزایش کلسترول زرده در مقایسه با شاهد و فرمالین شد. در دو نوع شیوه استفاده نانوسیلور بیشترین پاسخ ایمنی در گروه نانوسیلور در آب مشاهده شد که با گروه نانوسیلور در خوراک تفاوت معنی داری داشت. همه افزودنیها سبب کاهش تعداد کل باکتریهای دستگاه گوارش شدند. باکتریهای اسیدلاکتیک در سکوم تحت تاثیر نانوسیلور و فرمالین در مقایسه با گروههای شاهد و فورمایسین افزایش یافت. همه افزودنیهای مورد آزمایش در مقایسه با شاهد باکتریهای گرم منفی ایلئوم را کاهش دادند.

نقی زاده در پایان تصریح کرد: به طور کلی افزودن فورمایسین و نانوسیلور به خوراک مرغهای تخمگذار بهترین کارایی را در کاهش بار میکروبی دستگاه گوارش و بهبود تولید داشت.

گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر محمدامیر کریمی ترشیزی و با مشاوره دکتر شعبان رحیمی از اعضای هیات علمی دانشگاه انجام شد.

 


 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
آلن ون
|
-
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۹
0
0
واقعا جای تأسف داره که تو کشور ما اینقدر راحت تو دانشگاه ها که جای علم هست اساتید بزرگوار مواد شیمیایی بسیار خطرناکی همچون نانونقره رو به راحتی و با افتخار میان و به غذای مرغ اضافه می کنند غافل از این که این نقره تو بدن مرغ و داخل تخم مرغ تجمع پیدا می کنه و از اون طرف وارد بدن ما انسان ها میشه.
واقعا متأسفم
کی می خواد پاسخگو باشه؟
این هم از اثرات تب نانو در کشور ایران هست که هر کس فقط برای این که یک اسمی تو اسم ها در بیاره می ره یک نانویی گیر میاره و یک تحقیقی انجام میده که نه سر داره نه ته
محمد حسین قضات
|
-
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۳
0
0
با تشکر از زحمات محققین عزیز
من یک واحد مرغداری تخمگذار دارم وبه صورت
تجربی به نتایج خوبی در مورد استفاده از نانو سیلور رسیدم از جمله کاهش تلفات عفونت روده ای و کاهش ضریب تبدیل و افزایش تولید
به خاطر کنترل میکروارگانیسم ها در محیط
لذا تقاضا دارم برای افزایش اطلاعات عمومی
از فناوریهای نوین ما تولید کنندگان را یاری نمائید.

ضمنا بعضی از اشخاص خود باخته که تمام نگاهشان به دست بیگانه می باشد تحمل شنیدن گزارش علمی محققان کشورمان را ندارد که باید هزینه گزاف برای بدست آوردن اطلاعات از کشورهای بیگانه کنند.
قابل ذکر است شربت خوراکی سیلور صد در
داروخانه های آمریکایی به عنوان داروی ویژه کنترل بیماری با قیمت 200 دلار به فروش می رسد
نظر شما
ادامه