عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد گفت: بهدلیل آنکه تصمیمات بخش دامپروری صرفا براساس مقتضیات زمان است، متخصصان به عنوان نخبگان و ناظران هیچ جایگاهی در این بخش ندارند. در حالی که اینها باید تولیدکنندگان، مردم و مصرفکنندگان را هدایت کنند.
دکتر محمود وطنخواه اظهار کرد: متاسفانه برخی مسوولان در صنعت دامپروری کوچکترین اصطلاحات دامپروری را نمیدانند. در حالی که در دانشگاهها و بخشهای تحقیقاتی تعداد زیادی فارغالتحصیل علوم دامی وجود دارد.
این متخصص علوم دامی یادآور شد: بیش از 75 درصد جمعیت دامی کشور را گوسفند و بز تشکیل میدهد، اما متاسفانه معاونت امور دام تخصصی در این زمینه ندارد در این صورت اساسا توسعه صنعت مفهومی پیدا نمیکند.
وی با بیان اینکه از سطح کلان تا پایین دامپروری تخصصگرایی وجود ندارد، گفت: اگر مدیران قوی در دامپروری انتخاب شوند برنامهریزی کلان در این بخش محقق میشود.
وطنخواه با بیان اینکه دامپزشکان در کشور منسجمتر عمل میکنند، تصریح کرد: متاسفانه از آشفته بازار صنعت دامپروری سوءاستفاده شده است. بهطوری که در تمام دنیا وظیفه دامپزشکان درمان و پیشگیری از بیماریهای دامی است، اما در کشور ما دامپزشکی حرف اول را میزند، چراکه همیشه در دامپروری ضعف داشتهایم. از این رو دامپزشکان بسیاری از اقدامات نظیر اصلاح نژاد، تغذیه، جیرهنویسی و مدیریت پرورش که وظیفه آنها نیست را انجام میدهند.
وطنخواه تصریح کرد: وظیفه دامپزشکان تنها درمان و پیشگیری از بیماریهاست و نباید آنها در جایگاه دام و تغذیه و اصلاح نژاد مداخله کنند، اما به دلیل آشفته بازار بودن دامپروری و نبود تخصصگرایی، این مشکلات وجود دارد.
باید همیشه به صحبت های صاحب نظران در هر زمینه علمی و تخصصی توجه ویژه کرد تا پیشرفت ممکنه حاصل گردد و همه متخصصان باید در حیطه کاری خود کار و اظهار نظر کنند نه در همه علوم.