حکیم مهر: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در جمع بیش از ۱۰۰ نفر از مدیران واحدهای تولیدی و تشکل های مرتبط با دامپزشکی در مشهد اظهار داشت: قرار نیست پشت درهای بسته بخشنامه بنویسیم .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، «دکتر علی صفر ماکنعلی» افزود: همه با هم باید در رونق تولید مشارکت کنیم و بر این اساس اعتقاد دارم تهیه هر بخشنامه باید با مشارکت شما باشد، لذا قرار نیست پشت درهای بسته دستورالعمل بنویسیم، چرا که این تصور باطلی است.
وی گفت: از ابتدای سال ۹۶ کمیته بررسی بخشنامه های ابلاغی با هدف اصلاح، ابطال یا تدوین بخشنامه های صادره از دامپزشکی کشور تشکیل شده که پس از بررسی های لازم مشخص شد نامه و شیوه نامه های مختلف که تشکل ها جزیی از آن بودند ابلاغ شده، بدون آنکه نظر این واحدها و تشکل ها در این زمینه لحاظ شده باشد .
وی خاطرنشان ساخت: پس از بررسی های لازم مقرر شد تا برای تدوین بخشنامه ها ابتدا دفتر تخصصی مربوطه بر اساس مصداق و رفرانس های بین المللی، پیش نویس دستورالعمل را با لحاظ کردن نظر تشکل ها تهیه و به استان ها ارسال کنند و پس از بررسی استان ها مجدداً پیش نویس به سازمان ارجاع می شود تا پس از تایید در شورای معاونین سازمان، ابلاغ نهایی صورت پذیرد، هر چند اصلاح و ابلاغ ها همواره با مقاومت هایی روبرو خواهد بود .
وی در پاسخ به سؤالات رییس انجمن کشتارگاه های طیور استان عنوان داشت: در ارتباط با استفاده از محصولات جانبی طیور هیچ محدودیتی نداریم و استقبال می کنیم، لذا لازم است کمیته تخصصی در این خصوص تشکیل و درخواست مربوطه به سازمان دامپزشکی ارسال شود و ما نیز به قید فوریت پاسخ مثبت بر اساس مصداق ها و رفرانس های بین المللی خواهیم داد .
وی در پاسخ به سوال موسوی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان تخم مرغ استان نیز یادآور شد: برای تسهیل در صادرات بخشنامه ای را ابلاغ کردیم که که معروف به بخشنامه ۴ بندی است که در آن شرایط صادرات به کشورها و مناطق مختلف جهان عنوان شده است .
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: در بسیاری از مباحث مربوطه تشکل های مرکزی اقدام به صدور دستورالعمل می کنند که قانونی بودن یا قانونی نبودن آن را خودشان می دانند و این موضوع در اختیار سازمان دامپزشکی نیست ولی ما برابر دستورالعمل های بهداشتی گواهی بهداشتی لازم با رعایت مقررات ملی برای صادرات را صادر می کنیم .
ماکنعلی در پاسخ به موارد مطرح شده به حسن زاده نماینده انجمن کارخانجات خوراک دام استان عنوان داشت: در زمینه کارخانجات خوراک دام اقدامات زیادی صورت گرفته؛ ۲۴ هزار و ۷۷۰ مرغداری و ۱۸۰۰ مرغداری تخم گذار داریم که فرآیند تولید و مصرف خوراک در آنها خاص است و ما دنبال این هستیم که تولید و توزیع و مصرف خوراک دام و طیور را در واحدهای طیور ساماندهی کنیم.
وی در پاسخ به مسایل مطرح شده از سوی کریمی از اتحادیه رستوران داران استان اظهار داشت: در حوزه نهایی فرآورده ها اقدامات بیشتری باید صورت گیرد و لذا با برخی رفتارهای مرسوم صنوف نیز نباید تقابل داشته باشیم، لذا لازم است در این زمینه نیازها و پیشنهادهای خود را به دامپزشکی ارایه دهید تا مشکلات در این خصوص با توجه به زائر و مجاور این استان هرچه کمتر شود.
وی یادآور شد: برخی اعضای صنف شما نیز برخی اقدامات را انجام داده اند که خلاف مقررات بهداشت عمومی بوده است و برخورد با آنها ضروری بوده است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اظهارات سلیمی رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی گقت: صادرات دام زنده کمک به مباحث بهداشتی دامپزشکی است، چرا که دامدار مجبور به رعایت پروتکل های دامپزشکی می شود که یا این روش میدان عملیات علیه بیماری های دامی از مرزهای ما بیرون می رود و ما هیچ مخالفتی از دیدگاه بهداشتی با صادرات دام زنده نداریم.
ماکنعلی در پاسخ هدایت نیا مسول انجمن صنایع لبنی استان نیز اعلام داشت: دستور داده شده تا اقداماتی را که کارشناسان اداره کل قادر به انجام آن هستند، کارشناسان از سازمان به استان ها اعزام نشوند و در این خصوص تفویض اختیار لازم انجام شده است .
وی گفت: در مذاکره با کشورهای عضو اوراسیا کارخانجاتی که قصد صادرات لبنیات دارند باید این کد را داشته باشند و البته معنا ندارد برای روند اعطای کد IR زمان زیادی طی شود .
ماکنعلی یادآوری کرد: از سال گذشته تا کنون تعداد قابل توجهی دستورالعمل در سازمان دامپزشکی کشور اصلاح ابطال یا تدوین شده است و مواردی بوده که در دامپزشکی بدون مشورت با بخش خصوصی دستورالعمل هایی ابلاغ شده که ما با چنین جلساتی سعی در اصلاح رویه غلط گذشته داریم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: تلاش کردیم تا وارد بازارهای چین شویم و پس از سفر وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور توانستیم ۶۴ واحد آبزیان را وارد لیست گمرک چین بکنیم و این فرایند همچنان استمرار دارد.