حکیم مهر: رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: تعرفه خدمات دامپزشکی متاسفانه با نرخ تورم تناسب ندارد و آخرین تعرفه موجود، نزدیک به دو سال قبل (پایان سال ۹۶) اعلام شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر محمدرضا صفری» ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در اراک، اظهار داشت: سازمان نظام دامپزشکی فعالیتهایی در زمینه آموزش، رتبه بندی ها، تایید صلاحیت ها، تنظیم روابط بین اعضا، دفاع از حقوق کسانی که از سازمان خدمت میگیرند و... انجام می دهد.
وی ادامه داد: این سازمان از سال ۷۲ تاسیس شده و اقداماتی از قبیل صدور پروانه های بهداشتی مراکز دامپروری به موجب قانون نظام جامع دامپروری، تائیدیه بهداشتی دامداری های روستایی و عشایری، آموزش بهره برداران را انجام داده است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: ۱۵ هزار فقره پروانه بهداشتی بهره برداری، تاسیس و موافقت اصولی دام، طیور و آبزی پروری امسال در کشور صادر و تمدید شده است.
صفری افزود: ۱۰۰ هزار فقره پروانه موافقت اصولی، تاسیس و بهره برداری واحدهای تولیدی دام، طیور و آبزی پروری از ابتدای فعالیت این سازمان تاکنون در کشور صادر شد که حدود یک ششم این پروانه ها امسال صادر شده است.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد موافقت نامههای اصولی صادر شده در سال جاری موافقت جدید است که تعداد آنها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲ برابر افزایش یافته است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران یاد آور شد: بر اساس قانون، وظیفه صدور پروانه های صنفی دامپزشکی برعهده این سازمان بوده و تا کنون چهار هزار پروانه در این حوزه صادر و تمدید شده است.
صفری گفت: سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران تایید صلاحیت های حرفه ای باز آموزی و آموزش دانش آموختگان و فعالان این حوزه را در دستور کار خود قرار داده و بر این اساس پذیرش دانشجو و تعداد رشته ها در دانشگاه ها توسط این سازمان پیگیری می شود.
در دانشگاه آزاد، رشته دامپزشکی ذیل رشته پزشکی قرار گرفت
وی ادامه داد: بر اساس موافقت ها و همکاری سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه آزاد، رشته دامپزشکی ذیل رشته پزشکی قرار گرفته تا بر اساس استانداردهای لازم آموزش دامپزشکی انجام شود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران، تعداد اعضای این سازمان را ۳۹ هزار و ۳۱۳ نفر عنوان کرد و گفت: یک هزار و ۴۰۰ نفر سالانه به تعداد اعضای این سازمان افزوده می شود.
صفری خاطرنشان کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده تعداد اعضای نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران تا پنج سال آینده پنج هزار نفر افزایش می یابد که این مهم مشکلاتی را برای این سازمان به همراه دارد.
ورودی دانشگاه ها در رشته های دامپزشکی حدود سه برابر نیاز کشور است
وی ادامه داد: سالانه باید ۵۰۰ نفر دکتر دامپزشک به اعضای سازمان نظام دامپزشکی ایران افزوده شود در حالی که اکنون ورودی دانشگاه ها در رشته های دامپزشکی حدود سه برابر نیاز کشور است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران افزود: پذیرش دانشجوی رشته دامپزشکی تا سال گذشته حدود ۲ هزار نفر معادل چهار برابر نیاز کشور بود که با همکاری دانشگاه آزاد به یک هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافته است.
افزایش تعرفه های دامپزشکی با نرخ تورم فاصله بسیاری دارد
صفری عدم تناسب تعرفه های خدمات دامپزشکی با تورم را از جمله مهمترین مشکلات این حوزه دانست و گفت: آخرین افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی پایان سال ۹۶ انجام شده و بر اساس برنامه های انجام شده، امسال نیز مقداری به این تعرفه ها افزوده می شود که با نرخ تورم فاصله بسیاری دارد.
وی بیان کرد: در مجلس اصلاح قانون در مورد نحوه تعرفه گذاری های خدمات دامپزشکی مطرح شده است.
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: مهم ترین فعالیت سازمان نظام دامپزشکی دوره های توانمندی باز آموزی حرفه ای است که در این راستا ۸۰۰ دوره آموزشی تعریف شده در استان ها متناسب با نیاز آن ها انجام شده، برگزاری هفتمین کنگره بین المللی طیور بر اساس آخرین یافته های علمی در حوزه بیماری پرندگان، برگزاری کالج های تخصصی و دوره باز آموزی برای اخذ پروانه زیر نظر با سابقه ترین افراد همراه با دوره عملی و ارتقای کیفی آموزش از دیگر در دانشگاه ها از دیگر موارد است.
صفری، از برگزاری هفتمین همایش ملی بیماری های طیور بهمن ماه امسال در کشور خبرداد و افزود: در این همایش آخرین یافته ها در بیماری های پرندگان مطرح می شود.
بهره برداری از کالج خصوصی دامپزشکی، از برنامه های سازمان نظام دامپزشکی است
وی، بهره برداری از کالج خصوصی دامپزشکی در کشور را از برنامه های سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: این کالج با هدف آموزش همکاران توسط همکاران باتجربه به بهره برداری می رسد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ۲۳ دانشکده دامپزشکی در کشور وجود دارد که ۱۱ دانشکده آنها آزاد و ۱۲ دانشکده دولتی بوده و تعداد این دانشکده ها بیش از نیاز کشور است.
نرخ بیکاری در دوره دکتری ۱۵ درصد است/عمده بیکاری در کارشناسان و کاردان های دامپزشکی
وی افزود: در خصوص نرخ بیکاری دامپزشکی بررسی لازم را انجام ندادیم و وزارت کار گزارش های فصلی در این زمینه ارایه می دهد اما نرخ بیکاری در دوره دکتری ۱۵ درصد است و عمده بیکاری در کارشناسان و کاردان های دامپزشکی مشاهده می شود.
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: اگر در مواجه با موضوع بیکاری ضوابط و مقررات را درست اجرا کنیم بستر اشتغال برای سایر افراد در این حوزه ایجاد می شود.
صفری بیان کرد: مهم تر از مشکل بیکاری، بد کاری است. همکاران شاغل خدماتی که ارایه می دهند از دریافتی کمی برخوردار هستند. این مشکل در بحث ناظرین بهداشتی و همکاران دیگر نیز وجود دارد.
بیمه سلامت دام باید مورد حمایت قرار گیرد
وی در خصوص بیمه سلامت دام اظهار کرد: بیمه سلامت برای حیوان تعریف شده و باید آن را حمایت کنند و یک نوع بیمه سلامت در دنیا به نام پت برای نگهداری از حیوانات خانگی مرسوم است و در ایران نیز افرادی هستند که از حیوانات خانگی نگهداری می کنند با توجه به رسالت سازمان نظام دامپزشکی در ارایه خدمات بهداشتی و حفظ سلامت کلینیک های دامپزشکی درصدد هستیم با همکاری بخش خصوصی این بیمه نیز در ایران به کار گرفته شود. همچنین یک نوع بیمه از طریق صندوق کشاورزی تحت عنوان بیمه اجباری دام ها علیه بیماری های مشترک وجود دارد.
صفری خاطرنشان کرد: رتبه بندی و تایید صلاحیت دانشکده های دامپزشکی در راستای افزایش کیفیت آموزش در دستور کار این سازمان قرار دارد.
۹۵ درصد واکسن های دامی و ۳۵ درصد واکسن های طیور در کشور تولید می شود
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز در این نشست گفت: اکنون ۹۵ درصد واکسن های دامی و ۳۵ درصد واکسن های طیور در کشور تولید شده و بقیه اقلام مورد نیاز بر اساس نیاز از خارج وارد می شود.
«دکتر قاسم رضائیان زاده» افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و بهره گیری از شرکت های دانش بنیان، تولید پنج درصد واردات واکسن دامی و ۶۵ درصد واکسن طیور در مدت یک تا سه سال آینده در کشور در دستور کار سازمان دامپزشکی قرار دارد.
وی با یادآوری واردات واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا سال گذشته ادامه داد: اکنون واکسن این بیماری در کشور تولید و آمادگی صادرات آن به سایر کشورها نیز وجود دارد.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور افزود: ۱۰۸ کارخانه تولید دارو در کشور وجود دارد که که داروهای تولیدی این کارخانه ها توسط شرکت پخش مرکزی و استانی در سطح استان ها توزیع می شود.
رضائیان افزود: هفت هزار و ۲۰۰ مرکز بخش خصوصی در این حوزه فعال بوده و وظیفه تولید و عرضه دارو را در کشور برعهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ قلم واکسن از جمله تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان کوچک امسال با وجود تحریم ها در کشور تولید شده است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۸۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.