کد خبر: ۵۳۱۳۲
تعداد نظرات: ۱۹ نظر

«انتقال از دامپزشکی به پزشکی بدون حد نصاب نمره» خبری تکان دهنده که چند وقت پیش در رسانه ها منتشر شد، چرا که بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فرزندان هیئت علمی دانشگاه ها می توانند با کسب درصد ۹۲.۵ نمره از دانشگاهی به دانشگاه مبدا محل کار والدین منتقل شوند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، همچنین مصوبه تغییر رشته منوط به کسب همین میزان نمره است اما فرزندان برخی افراد که علاوه بر استادی دانشگاه مسندهای دیگری هم دارند، توانسته اند با دور زدن کنکور پزشکی وارد دانشگاه شوند و در این رشته تحصیل کنند.

ماجرای انتقال از دامپزشکی به پزشکی چه بود؟

به گفته بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ۱۳۴ نفر از فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد که در رشته دامپزشکی قبول شده بودند، اکنون به‌صورت غیرقانونی در رشته پزشکی تحصیل می کنند.

بنیادی اظهار کرد: در سال ۹۶ اتفاقی عجیب در دانشگاه آزاد اسلامی برای تغییر رشته گروهی خاص از دانشجویان اتفاق افتاده است که فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بتوانند بنابر انتخاب خودشان، اما با شروطی تغییر رشته بدهند، برای مثال فرزند یک عضو خاص از هیئت علمی دانشگاه آزاد که در رشته دامپزشکی پذیرفته شده است، در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: شروط این تغییر رشته آن بود که باید این اتفاق در همان دوره و رشته‌های هم تراز انجام شود، همچنین دانشجو به دانشگاهی منتقل شود که والدین در آن عضو هیئت علمی هستند و اگر پس از دو ترم متوالی دانشجویان معدل بالای ۱۵ کسب کنند، امکان ادامه تحصیل در رشته جدید فراهم می‌شود.

به گفته بنیادی این مصوبه مربوط به ریاست قبلی دانشگاه آزاد است، اما اجرایی‌شدن روند انتقال و تغییر رشته دانشجویان فرزند اعضای هیئت علمی در سال ۹۷ و ریاست جدید دانشگاه رخ می‌دهد.

انتقال از دامپزشکی به پزشکی همچنان ادامه دارد؟

لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره تخلف انتقال استادزاده ها از دامپزشکی به پزشکی در دانشگاه آزاد گفت: از یک سال و نیم پیش بدون اطلاع وزارت بهداشت نقل و انتقالاتی بدون حداقل شرط از رشته دامپزشکی به پزشکی انجام شده است، می‌بایست برای این کار امضای دو وزیر و رئیس دانشگاه را می‌داشتند که لااقل وزیر بهداشت این را امضا نکردند البته دکتر طهرانچی اشکالاتی به مصوبه دانشگاه آزاد گرفته بودند.

وی ادامه داد: فرزندان اعضای هیئت علمی در طول یک سال و نیم برای گرفتن مجوز به ما مراجعه کردند و مدارکی ارائه کردند که دانشگاه آزاد و وزارت علوم با انتقال موافق است و اگر وزارت بهداشت موافقت کند انتقال ها انجام می شودو در مسیر بررسی دریافتیم که نقل و انتقالاتی بدون مجوز وزارت بهداشت انجام شده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به ادامه انتقال فرزندان هیئت علمی فرزندان از دامپزشکی به پزشکی اظهار کرد: دانشگاه آزاد امسال هم اعلام کرده بود که فرزندان هیئت علمی از این موبه می توانند استفاده کنند، ما در کمیسیون موارد خاص  همه ابعاد موضوع را بررسی کرد و در نامه ای که به دانشگاه آزاد نوشتیم اعلام کردیم که باید تصمیمات شما با نظر وزارت بهداشت صورت می گرفت و برای کسانی که قول انتقالی داده شده است فقط این مجوز را می دهیم که برای یک دوره به شرط تحصیل در خارج کشور و گذراندن 36 واحد با نمره خوب می توانند در پزشکی دانشگاه آزاد ادامه تحصیل بدهند و شرط ممنوعیت انتقال به داخل را فقط برای این افراد برداشتیم.

وی تصریح کرد: پس از این مصوبه کمیسیون خاص و ماجرای های مطرح شده تصمیم گرفتیم که این مصوبه را لغو کنیم ووزیر بهداشت دستور لغو مصوبه را دادند.

وزیر بهداشت هم  در واکنش به جنجال ها در مورد  جا به جایی فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در گفت و گو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: چیزی به عنوان سهمیه هیئت علمی نداریم و فقط جابجایی فرزندان اعضای هیئت علمی از دانشگاه و رشته به دانشگاه و رشته دیگر صورت می گرفت  و مواردی منتسب به این مقررات در حال انجام بود که از دو ماه پیش من دستور لغو آن را دادم چرا که هیچ کس حق ندارد خارج از بضاعت و پتانسیل خود از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی استفاده کند.

آقازاده های وزارت بهداشت پشت پرده انتقال از دامپزشکی به پزشکی

در حالی که معاون آموزشی وزارت بهداشت از ادامه درخواست های انتقال و وعده دانشگاه آزاد سخن گفته بود اما طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد  در گفت و گو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گفت: این مصوبه مربوط به سال ۹۶ بوده است و در سال ۹۷ و ۹۸ موردی برای انتقال نداشتیم.

همچنین در مصاحبه ای طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد ضمن افشارگری، پای آقازاده‌های وزارت بهداشت را به میان کشید و گفت: در سال ۹۵ دو نفر از مدیران وقت وزارت بهداشت که فرزندان آن‌ها در رشته دامپزشکی قبول شده بودند، قصد تغییر رشته از دامپزشکی به داروسازی را داشتند که با توجه به نداشتن حداقل نمره این کار انجام نشد.

وی افزود: با توجه به فشار‌ها به دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس وقت دانشگاه در شهریور ۹۶ پس از استعلام از وزارت بهداشت و کسب موافقت وزارتخانه با انتقال فرزندان این دو مدیر موافق می‌کند و مصوبه‌ای در مهر ۹۶ مبنی بر انتقال همه فرزندان هیئت علمی از رشته دامپزشکی به پزشکی به تصویب می‌رسد و دانشگاه آزاد دانشجویان متقاضی را به صورت مشروط قبل از دوره ریاست من ثبت نام می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: منشاء مصوبه درخواست برخی از مدیران ارشد وزارت بهداشت بوده است که حتی پیگیر اجرای خواسته خود در سال ۹۷ بودند که این اجازه به ان‌ها داده نشد و مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه در اسفند ماه ۹۷ لغو و با دستور دکتر نمکی وزیر بهداشت مبنی بر لغو مصوبه کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت در سال ۹۷، موضوع کاملاً منتفی شد.

هفته جاری؛ بررسی موضوع دور زدن کنکور پزشکی و صندلی فروشی در کمیسیون بهداشت

ترکی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان و آموزشی پزشکی درباره تخلف انتقال دامپزشکی به پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: نباید اجازه دهیم که برخی دانشجویان با رانت والدین منتقل شوند و از رشته دامپزشکی به پزشکی  تحصیل کنند، اعضای هیئت علمی داشته مزایایی دارند و این درست نیست که برخی با رانت در رشته پزشکی تحصیل کنند.

«محمد نعیم امینی فرد» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: پیرمون مسائل پیش آمده درباره صندلی فروشی پزشکی در نخستین جلسه کمیسیون بهداشت در این هفته وزیر بهداشت به همراه معاون آموزشی وزارت بهداشت برای توضیحات و بررسی به کمیسیون بهداشت خواهند آمد.

 خالقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره موضوع جا به جایی دانشجویان دامپزشکی به پزشکی اظهار کرد: دانشگاه آزاد باید شفاف سازی کند که مسئول وزارت بهداشت در مصوبه دست داشتند و باید اعلام کنند که چه تعداد دانشجو از این مصوبه استفاده کردند و بدون کسب حداقل نمره توانستند از دامپزشکی به پزشکی منتقل شوند و متاسفانه برخی انتقال ها سلیقه ای صورت می گیرد.

وی ادامه داد: باید به جای اقداماتی چون انتقال فرزند، امتیازاتی چون افزایش حقوق یا بودجه پژوهشی به هیئت علمی دانشگاه ها داده شود چرا که این امتیاز به تولید محصول و بهبود اقتصاد کشور کمک می کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید مصوبه جا به جایی اعضای فرزندان هیئت علمی بازنگری شود چرا که به نظر من این مصوبه ظلم در حق سایر دانشجویان است که با تلاش بسیار در رشته ای مانند پزشکی قبول شده اند.

 حالا سوال اینجاست که چرا وزارت علوم و دانشگاه آزاد حتی با وجود فشار مدیران وزارت بهداشت با انتقال فرزندان هیئت علمی  بدون حداقل نمره موافق کردند و مصوبه ای در این زمینه تصویب کردند، از طرفی چرا وزارت بهداشت که خود مدعی کشف این تخلف دانشگاه آزاد است، با مدیران خود برخورد نمی کند و با سکوت وزارت علوم و پاسکاری های دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت که توپ را در زمین یکدیگر می اندازند بالاخره مقصر کیست؟

باید منتظر ماند و دید که بالاخره تکلیف این اقدامات خلاف قانون چگونه مشخص می شود؟ آیا دانشجویانی که به گونه ای توانستند کنکور پزشکی را دور بزنند همچنان به تحصیل خود ادامه می دهند و همچنان با رانت والدین خود به تحصیل ادامه می دهند و پزشک می شوند؟!

امید است که نهادهای نظارتی مانند قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی به ماجرا ورود کنند، همچنین وزارت بهداشت درباره نقش مدیران خود در تصویب یک مصوبه خلاف قانون اظهار نظر کند و به عنوان نهاد متولی آموزش پزشکی اجازه ندهد برخی با رانت و بدون سواد علمی  بتوانند پزشک شوند، چرا که  پزشکان جان مردم را در دست خود دارند، از طرفی وزات علوم اعلام کند که چرابا این مصوبه خلاف قانون موافقت کرده است.

 

انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
حسین ترابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
0
3
لطفا بررسی شود آیا اینکه گفته می شود انتقال از دامپزشکی به پزشکی فرزندان هیئت علمی با انتقال پسر آقای دکتر و....... در دهه ۷۰ به پزشکی قم استارت زده شد درست است یا شایعه ای بیش نیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
0
4
این هم یک نوع اختلاس است. هر کس دستش به جایی بند است به یک نوع اختلاس می کند!!!!!!!!!!!!! این که نشد بقیه مردم عادی و مظلوم هم هی تلاش بیهوده. باید تمام این افراد معرفی شوند و کارنامه هاشون منتشر گردد.
تنها راه مبارزه با این اختلاس در رشته پزشکی کارنامه های قبول شدگان و ثبت نام کنندگان در سایت علوم پزشکی و سازمان سنجش منتشر گردد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
همین اعضا هیات علمی که همه پزشک هستند حق ندارند از کمترین مزیت برخوردار شوند؟
ناشناس
|
Hungary
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
1
2
بیایند دامپزشکی که مثل ما بدبخت بشوند . پزشک عمومی در هرجا که باشی همان اول کار حداقل ماهی ۷ یا ۸ ملیون داری . بعد از ۲۱ سال سابقه در یکی از استان های محروم مدرک دکترا از دانشگاه سراسری دریافتی ام هنوز ۶ ملیون نشده
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
2
3
چرا برشان نمی گردانند؟
چون آقا زاده اند؟
وااسفا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
آیا درک میکنید که بعضی از همین افراد 4 یا 5 ساله الان درس میخونن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
0
0
سلام
چرا فقط به دانشگاه ازاد ایراد وارد, میشود, همه ساله پس از اعلان نتایج, همین موضوع در وزارت علوم, و فرزندان هییت علمی دانشگاههای دولتی, به تعداد وسیع انجام میگردد, که از رشته دامپزشکی, براحتی به رشته های پزشکی انتقال پیدا میکنند.
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
1
2
چرا فقط گیر دادید به پزشکی حتی دامپزشکی هم قبول نشدند دارند دامپزشکی می خونند اونهارو هم بر گردانید کلا این بچه ها هیچکدام در رشته خودشون نیستند عدالت رو رعایت کنید
اکبر شهریاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
1
1
سلام، واقعا عجب روزگاری شده، پرشده از پارتی بازی و خوردن حق افراد با استعداد و باهوش و تیز هوش، تورا بخدا امتیازات اعضا هییت علمی در مورد انتقال از دامپزشکی به پزشکی ودارو سازی را لغو کنید و افرادی راهم که در سال 98 بی حق ثبت نام کردید، به دامپزشکی برشون برگردانید. خدا مسوالین دلسوز را خیر دهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
در مورد سال 99 شاید این مساله درست باشد اما در مورد کسانی که 4 یا 5 ساله درس میخونن درسته؟
نسرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
0
0
کاش وزارت بهداشت و سازمان سنجش ورودی های دولتی ۹۸ را مجددا بررسی کنند این اتفاق در دانشگاه دولتی الان هم داره میفته دانشجوی دامپزشکی پردیس چون پدرش رییس یکی از دانشگاههاست الان داره پزشکی اهواز میخونه. به خدا این ظلم فاحش و بزرگی در حق جوانهاست . این افراد تمام عمرشون در رفاه کامل هستند و در نهایت هم با رانت گوی سبقت رو میبرن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
2
0
سلام
این 134 نفر دقیقا به صورت قانونی مشغول به تحصیل هستند و اگر قرار است که این قانون اعمال شود باید از ورودی های 99 این مساله شروع شود نه کسی که تا به حال به صورت مثال 4 یا 5 ترم را خوانده
نگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
0
0
میشه تو همون رشته دامپزشکی با سهمبه هییت علمی رفت داشنگاه تهران دامپزشکی خوند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
1
0
چطور فرهنگیان و قران خوانان و ...سهمیه دارند بعد به سهمیه هئیت علمی گیر میدین؟
پاسخ ها
سیمین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
اهای استاد زاده اگر تونستی یک نفر تو دانشگاه سهمیه فرهنگی پیدا کنی ،دامپزشکی ب پزشکیت حلالت ،بخون .............. خدا را شکر اخرتی هست .........................
ناشناس
|
France
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۲
0
1
متاسفانه انتقال رشته دامپزشکی در دانشگاه آزاد به زیر مجموعه پزشکی اهدافی شوم و دراز مدت دارد.
مگر مجلس تصویب کرده دامپزشکی به وزارت بهداشت منتقل گردد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۳
0
0
چرا باید بچه های هیات علمی که بیسواد هستند از رشته های غیر انتفاعی که حساب کنید رتبه چند هست بروند رشته دامپزشکی یا رشته های پزشکی دیگه درس بخوانند اینها باید جلوشان گرفته بشه ویا اینکه بچه های دیگر هم،هر رشته ای خواستند بروند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
0
0
اون موردی ک گفته فرهنگیان سهمیه دارن و هیات علمی نداشته باشه ،حالت خوبه یه نمونه بیار ک فرهنگیان تو کنکور سهمیه دارند ؟؟؟؟
سیمین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
0
0
اشکال ندعره استاد زاده ها بخونیو فقط خ ا وکیلی روی تابلوهاتون بزنند سهمیه استاد زاده فقط همین یا سهمیه هیات علمی یا شهدا و
.......انتخاب با خود مردم
نظر شما
ادامه