وی گفت: فعالیتهای صنعتی تولید چای سیاه پلی فنلهای موجود در برگ سبز چای به روش تخمیری اکسید شده و سپس آنزیمهای موجود در آن نظیر پلیفنل اکسیداز غیرفعال میشود که این چای حاوی کمترین مقدار آنتیاکسیدان و بیشترین مقدار کافئین در مقایسه با دیگر انواع چای را داراست.
این متخصص تغذیه افزود: برای تهیه چای سبز پس از چیدن برگهای چای، آن را در معرض بخار قرار میدهند تا پس از خشک شدن آنزیمهای پلی فنل اکسیداز غیرفعال شوند که در این فرآیند مقدار پلی فنلها که مهمترین آنتیاکسیدان موجود در برگ سبز چای است بیشتر از چای سیاه بوده و خواص درمانی آن بیشتر است.
صفوی اضافه کرد: چای اوولانگ با اکسیداسیون ناقص برگهای چای به عنوان بخشی از فرآیند حد واسط تهیه چای سیاه و سبز تولید میشود که به طور تقریبی 76 تا 78 درصد چای تولیدی در دنیا چای سیاه، 20 تا 22 درصد چای سبز و کمتر از 2 درصد چای اوولانگ است.
وی گفت: از ترکیبات چای میتوان به پلیفنول، کافئین، اسیدهای آمینه، پروتئینها، پپتیدها، کربوهیدراتها، اسیدهای آلی، ترکیبات معدنی و اجزای فرار اشاره کرد که خاصیت آنتیاکسیدانی و سلامتی چای سبز بیشتر از چای سیاه بوده که آنتیاکسیدانهای موجود چای در پلاسمای خون یک تا 2 ساعت پس از خوردن چای به حداکثر میرسد و پس از مدت کوتاهی به سرعت کاهش پیدا میکند.
60 میلیگرم کافئین در یک فنجان چای
این متخصص تغذیه افزود: مقدار کافئین موجود در انواع چای متفاوت است؛ یک فنجان چای سیاه حاوی 60 میلیگرم کافئین، یک فنجان قهوه در حدود 95 میلیگرم و در چای سبز 36میلیگرم کافئین موجود است و مهمترین ویژگی این ترکیب تحریک سیستم اعصاب مرکزی است، بنابراین اعتیاد به مصرف آن میتواند سردرد، بیخوابی، افزایش اسیدیته معده، بیاشتهایی و اختلالات گوارشی به وجود آورد.
وی اضافه کرد: علائمی نظیر سردرد و تهوع در نتیجه کاهش یا قطع مصرف چای و قهوه بهوجود میآید بنابراین باید یک روند تدریجی مناسب در مصرف چای وجود داشته باشد.
صفوی گفت: در افرادی که به مدت یک سال بیش از یک فنجان چای در روز مصرف میکنند در مقایسه با کسانی که چای نمیخورند خطر حمله قلبی 44 درصد کمتر است. فشارخون بالا میتواند فرآیند تصلب شرایین را افزایش دهد که خطر پرفشاری خون در کسانی که روزانه 120تا 590 میلیلیتر چای مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که به هیچ عنوان چای نمیخورند، 46درصد کمتر است.
چای باعث کاهش کلسترول بد خون میشود
این متخصص تغذیه افزود: آنتیاکسیدانهای چای میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود و تصلب شرایین را کند کند، اثرات ضد سرطانزایی چای به نوع چای و نوع سرطان بستگی دارد.
وی اضافه کرد: مصرف چای سبز احتمال ابتلا به سرطانهای معده، پروستات، سینه و کیسه صفرا را کاهش میدهد . چای به واسطه فلوراید طبیعی موجود در آن با کاهش پوسیدگی دندان همراه است به علاوه عصاره چای سبز باکتریهای دهانی مانند اشرشیاکلی استرپتوکوکوس موتان و استرپتوکوکوس واریوس را مهار میکند.
جلوگیری از پوکیاستخوان
این متخصص تغذیه گفت: جوشانده چای از انواعی از چای سبز و چای سیاه تشکیل میشود که فعالیت آمیلاز بزاق در انسان را 70 درصد کاهش داده و از ایجاد فساد و پوسیدگی دندانها توسط غذاهای حاوی نشاسته جلوگیری میکند. چای منبع سرشاری از فلوراید است که میتوان پیشرفت فرآیند پوکی استخوان را کاهش داده و باعث کاهش تراکم استخوان و مانع از شکستن استخوان شود.
جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه
صفوی افزود: بالا بودن اگزالات ادرار یک عامل خطر برای تشکیل سنگهای اگزالات کلسیمی است. با وجود این که چای خود یک منبع اگزالات محسوب میشود و اگزالات موجود در چای از نوع محلول بوده که نوع نامحلول آن به طور عمده با کلسیم باند میشود و در برگهای چای باقیمانده و وارد عصاره چای نمیشود و از سوی دیگر دریافت روزانه اگزالات از طریق چای در مقایسه با اگزالات محلول در غذای معمول بسیار کمتر است بنابراین به کسانی که مستعد تشکیل سنگهای کلسیمی هستند بهخصوص از نوع اگزالات بالا توصیه میشود که در حد معمول چای سبز یا سیاه مصرف کنند.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف همزمان چای سیاه با منابع آهن «غیر هم» 79 تا 94 درصد تاثیر میگذارد و تاثیری بر منابع «آهن هم» موجود در گوشت ندارد. برای پیشگیری از اثرات منفی چای بر جذب آهن و ایجاد کمخونی نباید چای را بعد از وعده غذایی مصرف کرد.
عالی بود .ممنون
خوب بود اما ضررهای چای رو هم مینوشتید بد نبود
ضررهاي چاي هم اشاره كنيد- بهترين جايگزين چاي چي ميتونه باشه؟
با این وجود بعضی ها به طور کامل از مصرف چای خودداری میکنند سوالی که برایه من پیش اومده ایا خواص چای بیشتر از مضرات اون هست ؟ ایا ترک چای کاری منطقی هست ؟
یعنی واقعا چایی ضرر نداره؟! خوب بریم یه قهوه خونه ی درست و حسابی بزنیم ! واقعا عالی بود
عالی اشاره نمودید
سلام علیکم .
جالب بود
,kheily por mohtava bod, mamnon, man emtehan kardam javab dadeh
سلام : خسته نباشین والا با تحقیقاتی که من کردم . میبینم مضرات چای بیشتر از خواصش است . درکل دیدم چای خاصیت دارویی داره ولی خوردنی نیست.
سلام
سلام
عالی بودین،ممنون.
همش دروغه دستتون درد نکنه
با عرض سلام و خدا قوت
سلام مرسی خیلی زحمت کشیدی.کاش ضررهاشوهم میگفتین یکی از دوستانم چند ماه چای رو ترک کرده خواستم بدونم مگه چقد ضرر داره که ی فنجون هم نمیخوره....میخوام باهاش بحث کنم ولی اطلاعاتم فک کنم کمه.ضررهاشو میخوام بدونم.....
جالب بود مرسی
جالب نبود.مرسی
همه اش چرته چرا اینهمه دروغ میگین
سلام واقعا گیج شدم
عالی بود
سلام ما آخر نفهمیدیم که چای بخوریم یا نخوریم یکی میگه چای بده یکی دیگه خیلی خوبه یکی میگه بهتره نخورید ولی اگر هم بخوریدطوری نیست یکی میگه کم رنگش ضرر ندارده یکی میگه چای کم رنگ مثل آبه خوردن نداره بابا تکلیف مردم را روشن کنید که بالاخره چای بخورندیا نخورند کم رنگ بخورند یا پررنگ ممنون
با سلام
به نظره من خوب است
شاید مسخره کنید ولی به خدا به جون خودم تجربه نشون داده مهم باور آدمه اگه باور نداشته باشی دارو روت اثر نداره و لی اگه باور کنی زهرم روت اثر مثبت داره
من خودم موقعیکه چای میخورم احساس می کنم معدم درد میگیره .سابقه کم خونی هم دارم و موقعی که چندروز پشت سر هم چای نمی خورم یه کم درست می شم. شنیدم که چایی برای افرادی که سنگ کلیه دارن هم مضر هستش.
مردن انسان به چای ربت دارد
سلام ، چای همش ضرره و هیچ فایده ای نداره ، هم سیاه و هم سبزش ، همه این ها چرت و پرته که میگن مفیده ، تنها کاری که میکنه اسید معده را افزایش میده ، ولی نمی تونند بگن مردم نخورند چون خیلی ها بیکار میشن .
چای هما نند خیلی از تجر و بیات باقی مانده از اجداد های مان و دانشمندان است که این طور با ور مان شده برای رفع خستگی بک فنجا ن چای بخور یم علا رقم خصو صیا تی که دارد اینکه در صحبانه حرف اول را میزند ما به بنیان گذار ان درود میفر ستیم
بنده گمان می کنم ضررهای قند یا شیرینی که با چای خورده می شود زیاد است نه خود چای. لذا باید به این مسئله هم توجه کرد.