مشاور مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در پی بازدید از شرکت داروسازی گیاهی باریج اسانس اظهار داشت: گیاهان دارویی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می توانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغال زایی و صادرات غیر نفتی داشته باشند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، «دکتر خسرو فاتحی» مشاور مدیرکل و عضو کارگروه داروهای گیاهی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پی بازدید از شرکت داروسازی گیاهی باریج اسانس بیان داشت: وجود هشت هزار گونه گیاهی، کشور ایران را سرزمینی ممتاز و با رتبه بالا از نظرغنای گیاهی و تنوع زیستی شناخته شده در جهان کرده است.
وی گفت: گیاهان دارویی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می توانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغال زایی و صادرات غیر نفتی داشته باشند.
دکتر فاتحی افزود: استفاده از فناوریهای پیشرفته برای تقویت اثر داروهای گیاهی و کاهش هزینههای تولید نکته بسیار مهمی است که باید به این سمت حرکت کنیم و با بهره گیری از فناوریها پیشرفته به ویژه فناوری نانو برخی از کمبودهای تکنیکی را در این صنعت مرتفع نمائیم.
وی اظهار نمود: خوشبختانه بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی مسیر مشخصی ریل گذاری شده است که بر اساس این سند بالا دستی کسب سهم 20 درصد ارزش بازار داروی حوزه دامپزشکی کشور، گسترش و توسعه منطقی داروهای گیاهی و روش های طب سنتی دامپزشکی جزو وظایف سازمان دامپزشکی کشور تعریف شده است و از طرفی بر اساس همین سند نقشه راه گیاهان دارویی تدوین و به دستگاه های ذی ربط منجمله سازمان دامپزشکی کشور ابلاغ گردیده است.
مشاور مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: نگاه دیگر اینکه باید گیاهان دارویی به یک ماده با ارزش افزوده خیلی بالا که همان دارو، مکمل و .. گیاهی است، تبدیل شود و ضمن اینکه اگر بتوانیم این محصولات با ارزش افزوده را صادرات کنیم، تولید ثروت کردهایم که تا کنون شرکت های دانش بنیان پارس ایمن دارو، باریج اسانس، گیاه اسانس و گل دارو در حوزه داروهای گیاهی دامپزشکی پیشتاز هستند .
عضو کارگروه داروهای گیاهی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات اساسی صنعت تولید داروهای گیاهی همان مشکلات متداول و سنتی برای تمام صنایع است که گسترش بیرویه واردات فرآوردههای مشابه خارجی از مهمترین آنهاست که متاسفانه در بسیاری از فرآوردههای گیاهی وارداتی بعضاً از اسانس های شیمایی استفاده می شود و اثرات مخرب و مضر افزودنیهای شیمیایی را به دنبال دارد و از طرفی با توجه تخصیص ارز دولتی و درنتیجه قیمت ارزان تر محصولات وارداتی گیاهی توان رقابت با فرآوردههای سالم کاملاً گیاهی تولید داخل را از تولید کننده داخلی گرفته است و نتیجه آن خارج شدن آنها از عرصه تولید دامپزشکی است.