کد خبر: ۵۴۱۴۵
تعداد نظرات: ۱۰ نظر

مشاور مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در پی بازدید از شرکت داروسازی گیاهی باریج اسانس اظهار داشت: گیاهان دارویی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می توانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغال زایی و صادرات غیر نفتی داشته باشند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، «دکتر خسرو فاتحی» مشاور مدیرکل و عضو کارگروه داروهای گیاهی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پی بازدید از شرکت داروسازی گیاهی باریج اسانس بیان داشت: وجود هشت هزار گونه گیاهی، کشور ایران را سرزمینی ممتاز و با رتبه بالا از نظرغنای گیاهی و تنوع زیستی شناخته شده در جهان کرده است.

وی گفت: گیاهان دارویی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره برداری صحیح می توانند نقش مهمی در سلامت جامعه، اشتغال زایی و صادرات غیر نفتی داشته باشند.

دکتر فاتحی افزود: استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای تقویت اثر داروهای گیاهی و کاهش هزینه‌های تولید نکته بسیار مهمی است که باید به این سمت حرکت کنیم و با بهره گیری از فناوری‌ها پیشرفته به ویژه فناوری نانو برخی از کمبودهای تکنیکی را در این صنعت مرتفع نمائیم.

وی اظهار نمود: خوشبختانه بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی مسیر مشخصی ریل گذاری شده است که بر اساس این سند بالا دستی کسب سهم 20 درصد ارزش بازار داروی حوزه دامپزشکی کشور، گسترش و توسعه منطقی داروهای گیاهی و روش های طب سنتی دامپزشکی جزو وظایف سازمان دامپزشکی کشور تعریف شده است و از طرفی بر اساس همین سند نقشه راه گیاهان دارویی تدوین و به دستگاه های ذی ربط منجمله سازمان دامپزشکی کشور ابلاغ گردیده است.

مشاور مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: نگاه دیگر اینکه باید گیاهان  دارویی به یک ماده با ارزش افزوده خیلی بالا که همان دارو، مکمل و .. گیاهی  است، تبدیل شود و ضمن اینکه اگر بتوانیم این محصولات با ارزش افزوده را صادرات کنیم، تولید ثروت کرده‌ایم  که تا کنون شرکت های دانش بنیان پارس ایمن دارو، باریج اسانس، گیاه اسانس و گل دارو در حوزه داروهای گیاهی دامپزشکی  پیشتاز هستند .

عضو کارگروه داروهای گیاهی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات اساسی صنعت تولید داروهای گیاهی همان مشکلات متداول و سنتی برای تمام صنایع است که گسترش بی‌رویه واردات فرآورده‌های مشابه خارجی از مهم‌ترین آن‌هاست که متاسفانه  در بسیاری از فرآورده‌های گیاهی وارداتی بعضاً از اسانس های شیمایی استفاده می شود و اثرات مخرب و مضر افزودنی‌های شیمیایی را به دنبال دارد و از طرفی با توجه تخصیص ارز دولتی و درنتیجه قیمت ارزان تر محصولات وارداتی گیاهی توان رقابت با فرآورده‌های سالم کاملاً گیاهی تولید داخل را از تولید کننده داخلی گرفته است و نتیجه آن خارج شدن آن‌ها از عرصه تولید دامپزشکی است.

 

انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
1
12
باید به کارشناسانی مثل دکتر ترابی ،دکتر فاتحی ، دکتر حقیقی که در داروهای گیاهی و طب سنتی تبحر و تجربه گرانقیمت و دلسوزی خاص دارند سازمان ارزش بیشتری قائل شود و از وجود این سرمایه های انسانی بیشتر استفاده کند تا اینها هم مثل بقیه کارشناسان متبحر در دیگر بخش ها از سازمان کوچ نکردند .اما متاسفانه معاونت مربوطه ....
تولید کننده داروهای گیاهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
1
11
بر خود واجب میدانم مراتب قدردانی خود از تلاشهای بی منت دکتر فاتحی عزیز را در جهت حمایت از تولید داخل و رونق صنایع داخلی اعلام دارم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
دکتر فاتحی بر خلاف جهت آب (ایستادن مقابل واردات ) شنا کرد که اینطور قلع و قمع ) شد
همکار
|
Sweden
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
11
2
با تشکر از حکیم مهر لازم به ذکر است که اقای دکتر فاتحی بجای ماهانه یک روز حضور در سازمان و رسیدگی به پرونده های هربال شایسته است بطور فول تایم اداره اصفهان از وجود ایشان بهره مند شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
همکار گرامی شما که دکتر فاتحی عزیز را یک سال است که از سازمان تار و مار کردید . علت این همه عصبانیت شنا از چیست ؟؟ چیزی جز به خطر افتادن منافع ؟؟
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
6
0
سلام بجای اینکه بگیم محصولات تولید داخل عطر اگینه امکانات بررسی آزمایشگاهی و نظارتی را بالا ببریم . البته داروهای گیاهی با قینت گذاری که شرکت ها دارند سود ۳۰۰ درصدی داره و به تولید کنندگان واقعا ظلم می شوه و وارد کنندگان و تولید کنندگان دارو از خون تولید کنندگان هر روز چاق تر می شوند در نظارتهای. سازمان دامپزشکی از علم و تکنولوژی روز خبری نیست.و نظر عطار باشی ها هم بدرد نمی خوره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
عطار باشی ها ؟؟؟
چرا بعضی افراد دوست دارند شان علمی همکاران را پائین بیاورند و از به سخره گرفتن دیگران چه لذتی عاید میشود ؟؟ پناه بر خدا از نفس عماره
کارشناس دفتر داروئی سازمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
2
11
با سلام بنده قصد گذاشتن کامنت نداشتم اما با توجه به اظهارات دوستی که خودشون را همکار معرفی کرده اند که البته بعید میدانم ایشان همکار سازمان یا دفتر باشند به خاطر اینکه اگر همکار بودند به خوبی میدانستند که دکتر فاتحی ماهیانه 7 تا 10 روزی کاری با توجه به تعداد پرونده های گیاهی در دست اقدام در دفتر دارو و درمان حضور داشتند و ماهیانه یک روز نبوده است و بنده به عنوان همکار ایشان شاهد بودم که در این 7 تا 10 روز حضور از ساعت 7.30 صبح تا 8 شب فعالانه مشغول بررسی پرونده ها بودند و در همین مدت 7 تا 10 روز در ماه همه کارها به خوبی پیش میرفت و هیچ پرونده ای معطل تصمیم گیری نمانده بود و این دور از انصاف است که تمام زحماتی که ایشان در این مدت کشیدند نادیده گرفته شود وای کاش روابط عمومی سازمان یا مسئولین دفتر عملکرد ایشان را در این مدت چند سال در معرض قضاوت قرار میداند تا به همین راحتی در مورد دیگران قضاوت نکنیم .ضمنا تا آنجا که بنده اطلاع دارم با توجه به مشکلات جسمی باقیمانده از دوران جنگ ، ایشان دیگر قادر به حضور در سازمان نیست خیالتان راحت و به کار خود ادامه دهید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۳
دکتر هر کجا که هستند انشالله در صحت و سلامت باشند افراد این چنین با این خلوص و صفای روح نادرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
2
11
ثبت و تولید داروهای گیاهی در سازمان دامپزشکی دچار مشکلات عدیده ساختاری و نرم افزاری است که یک همت والا از طرف رئیس محترم سازمان و معاونت محترم علمی فناوری ریاست جمهوری به عنوان سیاست گذار این بخش و کارشناسان خبره داروهای گیاهی سازمان را میطلبد
نظر شما
ادامه