10 پیشنهاد به جامعه دامپزشکی برای مقابله با توهین سریال زیرهمکف
دکتر محمد لطفیزاده
دامپزشک و متخصص بهداشت عمومی
بسمه تعالی
سلام علیکم
سریال (طنز) زیرهمکف بدون اطلاع دستاندرکاران آن از اهمیت فعالیت دامپزشکان کار را به جایی رسانده که در جمع فامیل و بستگان اگر این سریال را نگاه کنید و دامپزشک باشید باید سعی کنید آن قدر حرف بزنید که حواس جمع را از دیالوگهای آن منحرف نمایید!
اینکه رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور به سازمان صدا و سیما نامه نوشته و برخی دیگر از دامپزشکان مانند عضو شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی یا رئیس دانشگاه آزاد گرمسار و یا کمیته دامپزشکی فدراسیون سوارکاری به این موضوع واکنش نشان دادهاند قدم مثبت و روبه جلویی است. سالیان قبل را به یاد دارم که در همین سازمان نظام دامپزشکی حاضر به نگارش چنین نامهای هم نبودند!
اما این کافی نیست. به نظر میرسد کارهای زیر هم باید انجام شود تا نتیجه آن را بتوان ملموس مشاهده کرد.
1 - بیش از 30هزار عضو سازمان نظام دامپزشکی 30 ثانیه وقت بگذارند و به شماره 162 (روابط عمومی سازمان صدا و سیما) زنگ بزنند و به پخش این سریال و توهین و تمسخر آن اعتراض نمایند. حقیر این کار را انجام دادم و مراتب اعتراض شدید خود را در پیامی که ضبط میشد و قطعاً به مبادی مرتبط منعکس میشود اعلام کردم.
2 - نماینده محترم ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور باید در این شرایط به میدان آمده و از ابزارهای در اختیار خود استفاده نموده و موضوع را از طریق نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی پیگیری و اعتراض دامپزشکان را به دفتر رهبر انقلاب (حفظه الله تعالی) منعکس نماید.
3 - رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این شرایط باید موضعگیری صریح و سریع نماید که البته خبری از ایشان نیست! اعتراض رئیس این سازمان به سرپرست وزارت جهاد کشاورزی که در هیأت دولت رئیس سازمان صدا و سیما را در کنار خود میبیند میتواند کارساز باشد.
4 - رئیس سازمان دامپزشکی کشور همزمان با نظام دامپزشکی باید نامه اعتراض جامعه دامپزشکی کشور را به رئیس سازمان صدا و سیما ابلاغ میکرد که البته این نیازمند (تشکیل منسجم و هدفمند شورای عالی هماهنگی دامپزشکی) است.
5 - روابط عمومی دو سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی باید به طور هدفمند از طریق خبرگزاریهای مطرح کشور و سایتهای خبری پرمخاطب اهمیت کار دامپزشکان را برجسته نموده و موج رسانهای علیه سریال موهِن ایجاد نماید.
6 - جامعه دامپزشکان ایران از انفعال باید خارج شده و بعنوان یک نهاد غیردولتی و صنفی در این مواقع به میدان بیاید که البته آنطور که قبلاً هم گفته و نوشتهام خروج از این انفعال در شرایط و سازوکار فعلی تقریباً غیرممکن است.
7 - استفاده از ظرفیت دامپزشکان شاغل در صدا و سیما که البته کم هم نیستند در اینگونه مواقع برای برقراری ارتباط مؤثر با ارکان این سازمان مؤثر خواهد بود. البته در کنار این موضوع، برگزاری یک نشست خبری با دعوت از خبرنگاران مؤثر برای مدیران شجاع (اگر باشند) فرصت مغتنمی برای دفاع از حرفه دامپزشکی فراهم میآورد.
8 - استفاده از تریبون مجلس شورای اسلامی بخصوص قرائت تذکر کتبی یا ایراد تذکر شفاهی نمایندگان دامپزشک و نیز بهرهمندی از نطق اضطراری دامپزشکان در مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر خواهد بود.
9 - همانطور که در سالیان قبل ضرورت تشکیل پویش (هر دامپزشک یک رسانه) را مطرح نمودم اگر این رخداد مهم به خوبی شکل بگیرد در چنین مواقعی میتوان از ظرفیت بسیار بالای صنف بزرگ دامپزشکی استفاده نمود و علاوه بر تبیین وظایف و فعالیت دامپزشکان نسبت به چنین مواردی اعتراض بجا و به موقع هم داشت.
10- مدیران کل دامپزشکی هر استان و رؤسای نظام هر استان و رؤسای دانشکدههای دامپزشکی کشور باید به صورت هماهنگ در این مواقع به موضعگیری پرداخته و با استفاده از امکانات خبری استانی به دفاع از حریم حرفه دامپزشکی بپردازند.