مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: تاکنون برای بستهبندی تخممرغهای بومی و محلی مجوزی در استان صادر نشده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر محمدباقر حاجکاظمی» با اشاره به اینکه تخممرغهای صنعتی و سنتی در ظاهر قابل، تفکیک نیست، اظهار کرد: فروشندگان برای تلقین بومی یا ارگانیک بودن تخممرغها به مشتریان خود از روشهای متعددی از جمله عرضه تخممرغها با پوستهای کثیف و عرضه آنها در اندازههای متفاوت از هم اما در کنار هم، در کنار هم قرار دادن تخممرغهایی با رنگهای مختلف و قراردادن کاه و کلش در بستههای حاوی تخممرغ نسبت به فروش تخممرغهای صنعتی با عناوین تخممرغهای بومی یا ارگانیک اقدام میکنند.
وی به وجود تصور نادرست مبنی بر اینکه تنها مرغهای بومی دارای پوسته قهوهای رنگ هستند، اشاره و عنوان کرد: به ندرت در بازار مواردی از تخممرغهایی که به صورت مصنوعی پوسته آنها رنگ شده بود مشاهده شده است. این در حالی است که رنگ تخممرغها به نژاد آنها و نه بومی یا صنعتی بودن آنها مرتبط است. هماکنون در مزارع مرغداری صنعتی، مرغهایی وجود دارد که رنگ پوسته آنها قهوهای است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان به صادرات تخممرغ از استان به مقصد خارج از کشور اشاره کرد و گفت: یک میلیون و ۲۴۵ هزار عدد از نوع تخم مرغ نطفهدار به منظور جوجه کشی به خارج از کشور صادر شده است. این در حالی است که امسال تخممرغهای خوراکی صادر نشدهاند.
حاجکاظمی با بیان اینکه تولید تخممرغهای صنعتی از بدو تولید تا موقع عرضه تحت نظارت ادارهکل دامپزشکی هستند و سلامتی آنها در چندین مرحله کنترل و بازرسی میشوند، افزود: تخممرغهای سالم و تمیز، عاری از هرگونه ترکخوردگی و شکستگی هستند. همچنین سطح پوسته خارجی تخممرغ باید صاف و شفاف بوده و همه قسمتهای آن یکنواخت بوده و محتویات زرده و سفیده آن عاری از هرگونه بوی خارجی و گندیدگی یا علایم فاسد است.