حکیم مهر - رییس انجمن حمایت از حیوانات گفت: بهترین راه کنترل جمعیت سگ های ولگرد، زنده گیری آنان است اما شهرداری تهران دستورالعمل زنده گیری را اجرایی نمی کند.
دکتر سید جاوید در نشستی خبری با اعلام این مطلب اظهار داشت: دستورالعمل زنده گیری سگ ها در سال 87 تصویب و در بسیاری از شهرها اجرایی شد.
وی افزود: علیرغم اجرایی شدن این دستورالعمل، شهرداری تهران به آن عمل نمی کند و بایستی در این زمینه پاسخگو باشد.
آل داوود در خصوص ارایه پیش نویس ممنوعیت نگهداری از سگ بوسیله برخی نمایندگان مجلس، گفت: متاسفانه در رسانه ها روی این پیش نویس به نحوی مانور شده که تصور می شود این پیش نویس به یک قانون تبدیل شده است.
وی افزود: این پیش نویس طرحی خام بوده و با توجه به عدم فوریت آن تا تصویب نهایی به 4-3 سال زمان نیاز دارد.
رییس انجمن حمایت از حیوانات ادامه داد: با پیگیری های انجام شده به نظر می رسد برخی از نمایندگان امضا کننده این پیش نویس، متن آن را به درستی مطالعه نکرده اند.
وی اظهار داشت: نگهداری سگ، و تامین غذا و داروی آن برای حدود 5 میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است.
رییس انجمن حمایت از حیوانات ادامه داد: اعمال قانون برای نگهداری سگ به احتمال زیاد منجر به حذف مراجعه صاحبان این حیوانات به مراکز بهداشتی و ایجاد مخاطره برای سلامت جامعه می شود.
وی با اشاره به مخاطرات اجتماعی ناشی از اجرای قانون ممنوعیت نگهداری سگ، اذعان داشت: به احتمال زیاد، با اجرای چنین قانونی درگیری افراد در آپارتمان ها نیز افزایش می یابد.
آل داوود با تاکید بر تاثیر مثبت وجود قانون برای نگهداری حیوانات خانگی، گفت: اگر به درستی شرایط ورود حیوان به محل های مختلف شفاف سازی شود، به طور حتم شرایط مناسب تری برای حیوانات و صاحبان آن فراهم خواهد شد.
وی اضافه کرد: عدم امکان ورود حیوانات به برخی اماکن نظیر پارک ها، سوپرمارکت ها و غیره در تمامی جهان مرسوم است.
رییس انجمن حمایت از حیوانات تصریح کرد: اگر قانون در مسیر صحیح خود هدایت شود و از نظرات تخصصی دامپزشکی نیز استفاده شود با مراجعه به قوانین کشورهای مختلف، می توان اقدامات مثبتی انجام اد.
وی تاکید کرد: تدوین قوانین مشخص برای نگهداری سگ از مقابله مستقیم بهتر جواب خواهد داد.
آل داوود با اشاره به تاثیر روانی نگهداری حیوانات خانگی، اظهار داشت: امروزه علمی با عنوان pet therapy (درمان با حیوانات خانگی) وجود دارد.
وی افزود: پزشکان در این علم برای مداوای بیماران خود از وجود حیوانات خانگی بهره مند می شوند.
رییس انجمن حمایت از حیوانات اذعان داشت: در ایران نیز از این علم استفاده می شود، زیرا نگهداری حیوان بویژه در کودکان مسئولین پذیری را تقویت می کند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال دامپزشکی توسط سازمان جهانی سلامت حیوانات، خاطر نشان ساخت: در این راستا انجمن حمایت از حیوانات برای ترویج فرهنگ دامپزشکی اقدام به برگزاری برنامه ای برای مهد کودک ها کرد.
آل داوود ادامه داد: در این برنامه بیش از 80 مهد کودک مشارکت داشتند و بوسیله گوشی صدای قلب حیوانات خانگی را شنیده و دندان های آن ها را از نزدیک معاینه کردند.
رییس انجمن حمایت از حیوانات با اشاره به عدم توجه به تخصص دامپزشکی در ایران، اظهار داشت: سازمان حفاظت از محیط زیست مایل نیست بحث سلامت وحوش را به سازمان دامپزشکی محول کند.
وی افزود: سازمان دامپزشکی نیز در این زمینه بسیار ضعیف عمل می کند.
آل داوود در تشریح سخن خود گفت: در خصوص بیماری های مشترک بین انسان و حیوان بایستی بودجه برای کنترل بیماری در بخش دام و طیور هزینه شود، در حالی که معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عهده دار این مسئولیت شده است.
وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی به وزارتخانه ای متصل است که اهمیت دامپزشکی را درک نمی کند به همین دلیل قدرت مانور ندارد.
رییس انجمن حمایت از حیوانات با اشاره به نظارت وزارت بهداشت بر تولید کنسرو، گفت: کنسرو یک فرآورده دامی است و فقط دامپزشکان می توانند در خصوص سلامت ماهی اظهار نظر کنند.
وی اذعان داشت: محموله های کنسرو برای صادرات نیاز به مهر دامپزشکی دارند اما در ایران نظارت بر سلامت آنها زیر نظر وزارت بهداشت انجام می شود.
آل داوود با اشاره به نبود متخصص کافی در زمینه بیماری های حیات وحش در سازمان حفاظت از محیط زیست، اظهار داشت: این سازمان نیروی متخصص کافی نداشته و کار را به سازمان دامپزشکی نیز واگذار نمی کند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر این سازمان برای تربیت نیروی متخصص، حاضر نیست چند نفر را به خارج از کشور اعزام کند.
خبر مرتبط :