کد خبر: ۵۶۵۴۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
 
 

در پی انتشار خبری مبنی بر ابتلای اولین ببر به کووید- ۱۹ در باغ وحشی در شهر نیویورک، یک دامپزشک گفت: به‌نظرم این خبر درست نبود و اساس و پایه علمی نداشت.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر پیام محبی» ادامه داد: به‌نظرم در جریانات اخیر برخی خبرگزاری‌ها پوپولیستی رفتار می‌کنند و تنها به‌دنبال بالا بردن آمار بازدیدکنندگانشان هستند.

وی با اشاره به اینکه در روند علمی باید ابتدا اثبات شود که بیماری در اثر کووید است یا آنفلوانزا و... سپس آن را به‌صورت قطعی اعلام کرد،‌ گفت: حتی اگر یک بیمار علائم تنفسی داشته باشد حتما به این معنی نیست که این بیمار دچار بیماری کووید-۱۹ شده و این ویروس روی او تاثیر گذاشته است.

محبی ادامه داد: به‌دلیل اینکه معمولا باغ وحش‌ها در اطراف شهرها هستند مانند باغ وحش ارم در ایران اگر ببری در باغ وحش سرفه می‌کند شاید آن ببر تحت تاثیر عوارض شهرنشینی‌است، همانطور که اگر من تک‌سرفه کنم به معنی آن نیست که من سینوزیت دارم؛ این درحالیست که ممکن است یک فرد یا یک ببر به ویروسی مانند کووید ۱۹ آلوده شده اما به آن بیمار نشده باشد.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران همچنین گفت: اینکه آیا گربه‌سانان به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند یا نه نیاز به تحقیقات گسترده‌ای دارد و به‌نظرم هنوز نمی‌توان به آن گزارش استناد کرد. از طرف دیگری نیز رسانه‌ها دچار اشتباهی می‌شوند و آلوده شدن  (Infected) را با بیمار شدن  (sick) را یکی می‌کنند. درصورتی که شما می‌توانید به یک عامل بیماری‌زا آلوده شوید اما لزوما بیمار نشوید؛ حتی در مورد بیماری کووید ۱۹ نیز درصدی از جامعه انسانی را بیمار نمی‌کند اما آلوده می‌کند بنابراین ممکن است کووید ۱۹ یک سگ یا گربه را آلوده کند اما به این معنی نیست که آن‌ها بیمار شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار بود همه دچار بیماری کووید ۱۹ شوند دیگر کسی نمی‌گفت نتیجه تست یک نفر مثبت شده است بلکه هر فردی را که نتیجه تست او مثبت شده بود را بیمار اعلام می‌کردند، بنابراین تست مثبت یعنی این ویروس وارد بدن من شده است اما اینکه بیمار شده‌ام یا خیر مکانیسم دیگری دارد.

محبی با اشاره به اینکه چگونگی انتقال بیماری بین گونه‌های مختلف متفاوت است و اهمیت بسیاری دارد، تاکید کرد: یک‌سری بیماری‌ها از یک گونه به گونه‌ای دیگر منتقل می‌شوند و یک‌سری بیماری‌ها حتی اگر بیماری مشترک باشند، منتقل نمی‌شوند. به طور قطع کووید ۱۹ بیماری مشترک بین انسان و حیوان و از خفاش به انسان منتقل شده‌ است اما اینکه آیا از انسان دوباره به خفاش منتقل می‌شود یا خیر جای بررسی دارد.

وی ادامه داد: این بیماری از خفاش به انسان منتقل شده اما نوع انتقال آن بین انسان‌ها نیز متفاوت است بنابراین ممکن است حیوانات خانگی به این بیماری آلوده شوند اما خودشان بیمار نشوند حتی اگر به این ویروس بیمار شوند نیز نمی‌توان به صورت قطعی گفت که می‌توانند این بیماری را به انسان منتقل کنند. به همین خاطر نمی‌توانیم به یک گزارش درباره مبتلا شدن یک ببر به کووید ۱۹ استناد کنیم.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران با اشاره به اینکه ویروس کرونا از خفاش آمده است، گفت: این بیماری از حیات وحش منتقل شده و از خفاش که اصولا خون‌خوار است اما سوال این است که چرا این بیماری به حیوان دیگری که خفاش از آن خون‌خواری می‌کند منتقل نشده‌است؟ چرا در خود شهر ووهان چین هیچ گزارشی از مبتلا شدن حیات وحش به این بیماری نیامده‌است؟ تنها حیوانی که به این بیماری مبتلا شده و گفته می‌شود آن را به انسان منتقل کرده‌است یک نوع مورچه‌خوار است.

این دامپزشک با اشاره به اینکه گزارشی که درباره مبتلا شدن یک قلاده ببر در باغ وحشی در شهر نیویورک منتشر شده‌است جای بررسی دارد،‌ اظهار کرد:‌حتی اگر ثابت شود که آن ببر به کووید – ۱۹ مبتلا شده‌است به این معنی نیست که گربه‌ها نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. درست است که از یک خانواده هستند اما یک گونه نیستند.

محبی با اشاره به اینکه ویروس کرونا در سطح جهانی پاندمیک شده است، گفت: بیش از یک میلیون نفر در جهان به این بیماری آلوده شده‌اند و اکنون انسان‌ها در سرتاسر جهان به وسعت گسترده‌ای از حیوانات خانگی نگه‌داری می‌کنند بنابراین ما دامپزشکان باید تا کنون در حیوانات خانگی علائمی از این بیماری یا علائم ناشناخته دیگری را مشاهده می‌کردیم.

وی ادامه داد: با وجود شیوع گسترده این بیماری در جهان حتی اگر اعلام شود که یک سگ در چین به کووید-۱۹ بیمار شده است نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که تمام سگ‌های جهان احتمال مبتلا شدن به این بیماری را دارند.

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران گفت: فکر می‌کنم حیوانات ممکن است به کووید ۱۹ آلوده شوند اما تصور نمی‌کنم به همان شکلی که انسان‌ها این بیماری را می‌گیرند به آن مبتلا شوند.

محبی در پایان تاکید کرد:‌ تمام احتمالاتی که درباره آن‌ها صحبت می‌کنم نتایجی است که تا این لحظه به دست آمده است و امکان دارد فردا گزارشی منتشر شود که حیوانات خانگی نیز می‌توانند به کووید ۱۹ دچار شوند اما در عین حال علائمی نداشته باشند یا این بیماری در آن‌ها به صورت ضعیف باشد.

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
0
0
لطفا در علم مغلطه نفرمایید. هفت گربه سان شامل ببر و شیر که نزدیک هم نگهداری میشدند و علائم‌سرفه خشک و بی اشتهایی داشتند به علت شک به کرونا تنها از اولین حیوان نمونه گرفته شده که مثبت بوده به علت مخاطرات بیهوشی کامل، از مابقی نمونه گیری نشده است. عامل انتقال به حیوان در قفس مشخص نیست اینکه از caregivers منتقل شده باشد یا از محیط یک احتمال است. در کیس های قبلی در دو سگ هنگ کنگ و گربه بلژیکی نمونه pcr و سرولوژی بررسی شده است. مثبت بودن pcr برای چند هفته و پس از آن مثبت شدن سرولوژی در الایزا ستاپ شده و VN نشان دهنده ابتلا است هرچند بدون نشانه بالینی یا نشانه خفیف. در حال حاضر حساسیت گربه سانان به ویروس با توجه به شواهد موجود اگر تایید شده نباشد قطعا قابل رد کردن نیست.
رزیدنت میکروبیولوژی
|
Switzerland
|
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
0
1
با سلام
خبری در خبرگزاری های داخلی و خارجی خبری اومد که محققین دانشکده دامپزشکی آنکارا به رهبری پروفسور اوزکول دامپزشک و ویروس شناس در حال ساخت واکسن کرونا هستند که در مرحله اول موفقیت آمیز بوده.
با توجه به اینکه این کار توسط دامپزشکان انجام شده از سایت محترم حکیم مهر تقاضا میکنم در این خصوص اطلاع رسانی کنند. در کنار زحمات کادر پزشکی در جهان دامپزشکان هم در حال تلاش هستند
با تشکر
نظر شما
ادامه