حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: عضو کمیته دام، طیور و آبزیان کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر به ارائه گزارش عملکرد یکساله خود در حوزه دامپزشکی و دامپروری پرداخت.
«دکتر نورمحمد تربتینژاد» پیگیری و مشارکت در تخصیص اعتبار لازم و دریافت وام واحدهای خسارت دیده بر اثر بیماری آنفلوانزای فوقحاد پرندگان را یکی از اقدامات مهم خود برشمرد.
حکیم مهر: مهمترین اقدام حضرتعالی در زمینه قانونگذاری در حوزه دامپزشکی چه بوده است؟
مشارکت در تصویب قانون موافقتنامه همکاری در زمینه دامپزشکی و بهداشت دام بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان یکی از مهمترین اقدامات بنده در این حوزه در سال گذشته بود.
حکیم مهر: در حوزه نظارتی چطور؟
در حوزه نظارتی دامپزشکی طی سال گذشته، چندین اقدام مختلف را به انجام رساندم که یکی از آنها مشارکت در تحقیق و تفحص پیرامون بررسی عملکرد وزارت جهاد کشاورزی درخصوص واردات محصولات کشاورزی و دامی با استفاده از ارز دولتی و تنظیم بازار بود. همچنین در این حوزه اقدامات دیگری صورت گرفت که از این قرار هستند:
- مشارکت در جلسه تغییر روش و اعمال سیاستهای صحیح در سازمان حمایت از مصرفکنندگان به نحوی که موجب زیان واحدهای تولیدی از جمله صنعت مرغ نگردد.
- پیگیری و مشارکت در تخصیص اعتبار لازم و دریافت وام واحدهای خسارت دیده بر اثر شیوع بیماری آنفلوانزای فوقحاد پرندگان و تشکیل ستاد دائمی برای برنامهریزی درخصوص بیماری مذکور.
- همکاری با کارگروه دام، طیور و آبزیان کمیسیون کشاورزی جهت بررسی و حل مشکلات اتحادیه تعاونیهای صنعت خوراک دام طیور و آبزیان کشور و بررسی آسیبهای حوزه دامپروری.
- تشکیل جلسه با تولیدکنندگان انواع مرغ و تخم مرغ درخصوص پیشبینی اعتبار به منظور مقابله با بیماریهای واگیر دام و طیور با اولویت آنفلوانزای فوقحاد پرندگان.
- مشارکت در پیگیری حل مشکلات مربوط به تنظیم بازار گوشت قرمز و آسیبهای وارده در حوزه تولید مطروحه توسط فعالین حوزههای دام و طیور.
- مشارکت در جلسه با اعضای اتحادیه خوراک دام و طیور و آبزیان کشور پیرامون معافیت مالیاتی عملکرد سالیانه واحدهای تولیدی خوراک، مکمل و افزودنیها.
- مشارکت در پیگیری مشکلات سازمان دامپزشکی برای مقابله با بیماریهای واگیر دام و طیور با اولویت آنفلوانزای فوقحاد پرندگان.
- مشارکت در تقاضای جمعی از نمایندگان برای بخشودگی سود و کارمزد و جریمه وامهای دریافتی دامداران و کشاورزان خسارت دیده در اثر حوادث غیرمترقبه.
- مشارکت در بررسی روند واردات خوراک دام و طیور به داخل کشور با حضور مسئولین جهاد کشاورزی.
- مشارکت در جلسه برگزاری عملکرد معاونت امور دام کشور در خصوص فعالیت مرکز اصلاح نژاد و شرکت پشتیبانی امور دام کشور درخصوص صنعت تولید گوشت قرمز.
- اخذ و بررسی گزارش عملکرد وزارت جهاد کشاورزی و ارگانهای ذیربط پیرامون گرانی نهادههای خوراک دامی و راهکارهای مقابله با آن.
- مشارکت در جلسه بررسی مسائل و مشکلات پرورشدهندگان زنبور عسل، صادرات فراوردههای مربوط و استفاده از زنبور عسل در احیای مراتع و تولیدات زراعی و باغی.
- اخذ و بررسی گزارش دیوان محاسبات درخصوص هزینهکرد بودجه در ارگانهای ذیربط وزارت جهاد کشاورزی و سایر ارگانهای مرتبط با کمیسیون کشاورزی.
- مشارکت در بررسی مشکلات و اثرات نامطلوب قیمتگذاریهای دستوری محصولات دارویی و واکسن صنعتهای دامپروری و مرغداری و تولیدات دامی.
- مشارکت در بررسی مسائل مربوط به صادرات و واردات مرغ، تخممرغ، کره و شیرخشک.
- اخذ و بررسی گزارش وزیر بهداشت پیرامون جامعه روستایی و عشایری کشور بهعنوان تولیدکنندگان محصولات غذایی دامی و زراعی و باغی.
- مشارکت در بررسی و دستیابی به راهکارهای مقابله با تهدیدات ناشی از تحریم در صنعت مرغ اجداد گوشتی.
- مشارکت در نشست بررسی مسائل و مشکلات گرانی و عدم تامین نهادههای صنعت طیور به ویژه سویا و ذرت و رفع ممنوعیت صادرات تخم مرغ.
حکیم مهر: آیا سال گذشته تذکرات شفاهی یا کتبی به مسئولین حوزه دامپزشکی داشتهاید؟
بله، از جمله این موارد میتوان به ارائه تدکرات شفاهی و کتبی به مسئولین در جهت حل مشکلات دامپروران و مرغداران و مسائل دامپزشکی و آبزیان و حمایت از آنان و همچنین پیگیری مطالبات تولیدکنندگان از طریق بازدید مراکز تولیدی دامپروری و دامپزشکی اشاره کرد.
از دیگر اقدامات صورت گرفته میتوان از بازدید از کارخانههای فراوردههای دامی سمنان و جاجرود، بازدید از صنعت شیلات لرستان، بازدید از دامداریها و مراکز پرورش دام و دامپزشکیهای استان گلستان و شهرستانهای گرگان و آققلا با درخواست مراکز مربوط جهت آشنایی با مشکلات آنها و پیگیری حل آنها و بازدید از کارخانه و شرکت داروسازی بوهر گیلر آلمان جهت جلب سرمایهگذاریهای خارجی جهت راهاندازی کارخانه مشابه در ایران اشاره کرد.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
خدمت به دامپزشکی میتوانست شامل موارد ذیل باشد:
۱. ممنوعیت جدی عرضه ی آنتی بیوتیکها به دامداران و تحویل مستقیم آن فقط به کلینیسین های فعال و دارای پروانه درمانی
۲.همسان سازی حقوق دامپزشکان دولتی با همتراز هایشان در وزارت بهداشت
۳. اعمال قانون سختی کار برای تمامی رده های دامپزشکی
۴. به روز رسانی قوانین دهه ی ۴۰ و ۵۰ دامپزشکی کشور!!
۵. تعیین مصادیق روزآمد تهدید علیه بهداشت عمومی در قانون
و...
حداقل وقتی اینقدر به دامداران و مرغداران و سایرین، این خدمات برجسته را ارائه میکردید، یک لابی هم در جهت پذیرش ماده ی ۱۹ توسط این عزیزان و کاهش مقاومت های صنفیشان انجام تا مسئولین فنی بهداشتی قدرت بهتری در اعمال کامل نظارت های بهداشتی پیدا میکردند.